İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü haberleri sayfasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 828 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (kısaca İYTE, İngilizce: İzmir Institute of Technology), 1992 yılında İzmir'de kurulan, özellikle teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim-öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan bir devlet üniversitesidir. İYTE'deki tüm bölümlerde eğitim dili %100 İngilizce'dir.
Yükseköğretimde ‘Liderlik Oscar’ı olarak tanımlanan THE Awards Asia ödüllerinde birinciliği kazanan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), son yıllarda art arda gelen başarılarla dikkat çekiyor. 32 yaşındaki üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’ın kapısını çaldık, bu başarıların sırrını aldık...
#UNESCODünya çapında çok sayıda rekora imza atan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün (İYTE) genç rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, ödülden ödüle koşuyor. Son olarak Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından ‘altın ödül’e layık görülen Baran, başarı sırrını “Hayal etmek, çok çalışmak ve asla vazgeçmemek” olarak özetliyor.
#İzmir Yüksek Teknoloji EnstitüsüZorlu bir maratonu başarıyla tamamlayan ve artık üniversiteli olan sevgili gençler,Sizleri geleceğe hazırlayacak bir dünyanın kapısını araladınız. Üniversite hayatınızdan maksimum verim elde etmenize, potansiyelinizi keşfederek ortaya çıkarmanıza ve keyif almanıza yardımcı olmak adına sizlerle görüş ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.
#Konuk Yazarİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi alacak. İnönü Üniversitesi öğretim üyesi ilanı Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yayınlandı. İlana son başvuru tarihi 14 Ocak olarak duyuruldu.
#İlanhaberİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün (İYTE), "2019 yılı Web Of Science (WOS)" kayıtları esas alınarak yayınlanan araştırma sonuçlarına göre devlet üniversiteleri arasında, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı bakımından en başarılı üniversite olduğu bildirildi.
#İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Şahin öncülüğünde, aralarında Nobel ödüllü bilim adamı Andre Geim'in de bulunduğu ekip, nano teknolojide kullanılmak üzere elmas, altın ve alüminyum gibi tabakalı olmayan maddelerden ultra ince malzeme üretmenin formülünü buldu
#İzmir Yüksek Teknoloji EnstitüsüİZMİR Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencileri, Bornova Evka-3 Kültür Merkezi için tasarımlar hazırladı. Boronva Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı jüri tarafından değerlendirilen projelerden başarılı bulunanlar BİF Sergisi ve yayınlarında yer alacak.
#İzmirÜniversite birinci sınıf öğrencisi Berkhan Ağar, henüz 19 yaşında tasarladığı yazılımlarla ilgi odağı oldu. İlk yazılımını ilkokulda yapan, ortaokulda para kazanmaya başlayan Ağar, üniversitedeki ilk yılında hayata geçirdiği ‘dert dinleme platformu’yla henüz deneme aşamasında 2 bin kullanıcıya ulaştı.
#ÜNİVERSİTEDünyada henüz emekleme aşamasında olan insansız ulaşım teknolojilerinde söz sahibi olmak isteyen Türkiye'de, ilk insansız taksi projesini geliştirmek üzere proje hazırlayan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan Ar-Ge desteği talebinde bulundu.
#İzmirSabancı Topluluğu şirketlerinden Enerjisa Üretim, ‘gençlerin beyin göçünü beyin gücüne’ dönüştürmek amacıyla İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) bünyesinde iki proje hayata geçirdi. ‘Enerjisa Üretim Teknoloji ve Etki Merkezi’ ile ‘Uzaktan İzleme Odası ve BloombergNEF Merkezi’ adını taşıyan bu projeler ile öğrencilere yapay zeka eğitimleri ve atölyeleri, uzun dönemli staj programları ve startup işbirliği imkânları sunulacak.
#Sabancı TopluluğuÜniversitelerde geliştirilen projelerle tarım ürünlerinde verimliliğin artırılması, su tasarrufunun sağlanması ve sürdürülebilir tarımın geliştirilmesi amaçlanıyor. Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre; üniversitelerde yapay zeka kullanımıyla tarımsal üretimde kimyasal gübre kullanımı azalıyor, çevre dostu tarım uygulamaları yaygınlaşıyor.
#YÖKSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST 2024 kapsamında İzmir’de düzenlenen Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışması’nın finallerinde gençlerle bir araya geldi. Kacır, T3 Vakfı ve Bilişim Vadisince Bilişim Vadisi İzmir’in bahçesinde düzenlenen organizasyonda finale kalan gençlerin projelerini dinledi.
#Mehmet Fatih KacırBildiğimiz kalıpların yıkıldığı, geleceğe farklı bir noktadan bakmak zorunda kaldığımız bir çağı yaşıyoruz. Pandemi ve onu izleyen yapay zekâ döneminin etkisiyle artık 5 yıl önce tahmin bile edemeyeceğimiz mesleklerden bahsetmeye başladık.
#Pandemi Asist Yaptı“Emlak sektöründe kimsenin ‘bulaşmadığı’ bir alana odaklanalım” diyen İbrahim Karaman, Kerim Baykal ve Kaan Hakan Koyuncu, İzmir’de ‘Devredenler Kulübü’nü hayata geçirdi. Bugün dört şubeye ulaşan üç girişimcinin hedefinde ise iş geliştirme ve işyeri devri konusunda önce Türkiye’ye yayılmak, ardından da yurtdışına açılmak var. Koyuncu, Baykal ve Karaman, beş yıl içinde 40 şubeye ulaşmayı amaçlıyor.
#1İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde (İYTE) lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan, Yusuf Karlı (30) doktora çalışmalarını Avusturya’da Innsbruck Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Ağustos ayından itibaren Cambridge Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak kariyerine devam edecek olan Yusuf Karlı, Avusturya Bilimler Akademisi tarafından gösterilen 11 aday içerisinden seçilerek Almanya’da 1951 yılından beri düzenlenen Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantıları’na katıldı.
#Yusuf KarlıYükseköğretimde ‘Liderlik Oscar’ı olarak tanımlanan THE Awards Asia ödüllerinde birinciliği kazanan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), son yıllarda art arda gelen başarılarla dikkat çekiyor. 32 yaşındaki üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’ın kapısını çaldık, bu başarıların sırrını aldık...
#UNESCODünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), üniversitelerin Birleşmiş Milletler’in (BM) 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını (SKA) ilerletme çabalarını ölçen Etki Sıralaması 2024’ü yayımladı. Buna göre İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 34’üncü sırada yer alarak listedeki en iyi Türk üniversitesi oldu. Ardından 88’inci sırada Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer aldı. Listede Türkiye 100 yükseköğretim kurumuyla yer alarak Hindistan’dan sonra en çok temsil edilen ikinci ülke oldu.
#Türkiye’Den İki Üniversite İlk 100’DeYeşil Üniversite Endeksi Platformu (UI GreenMetric) 2023 verilerine göre, dünyanın en yeşil üniversiteleri sıralamasında Türkiye’den 6 yükseköğretim kurumu ilk 100’de yer aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 46, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) 63, Erciyes Üniversitesi 85, Özyeğin Üniversitesi 89, Ege Üniversitesi 96 ve Yeditepe Üniversitesi 98’inci sıradan listeye girdi. Türkiye’den 45 üniversite ilk 500’de sıralandı.
#YÖKİngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symond (QS), Dünya Üniversite sıralamasını açıkladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), geçtiğimiz yıl yer aldığı 336’ncı sıradan 285’e yükselerek ülkenin en iyi yükseköğretim kurumu oldu. İlk 500’de Türkiye’den İTÜ 326, Koç 401, Boğaziçi 418 ve Bilkent Üniversitesi 477’inci sırada yer aldı. Türkiye’den üniversitelerin sıralamadaki yerleri önceki yıllara göre yükseldi.
#Quacquarelli Symondİzmir Tınaztepe Üniversitesi Kampüsü’nde 21-24 Mayıs’ta Altun Yapı ana sponsorluğunda gerçekleşecek İZTÜFEST binlerce üniversiteliyi buluşturacak. Kültür sanat, spor ve sağlıklı yaşam etkinliklerinin gün boyu süreceği 4 günlük festivalde akşamları da açık hava sinemasında film gösterimleri olacak.
#İZTÜFEST‘İnternette yatak mı satılır, batacaksınız’ sözlerine kulak asmayan Uğur Yıldız ve Faruk Yazıcıoğlu, WellMatt markasıyla online pazarda değeri 1 milyon TL kadar çıkan ürünler satıyor. E-ticaret kanalıyla sektörde önemli bir aktör olan ikilinin gündeminde ise hem iç piyasa hem de yurtdışı için mağazalaşma var.
#16 Şubat Kahramanmaraş depremleri bir kez daha hepimize gösterdi ki önlem almazsak ölürüz! Evlerimiz, hastanelerimiz, kentlerimiz yıkılır; biz de enkaz altında kalırız. Arama kurtarma ekipleri kurup yeterli eğitimi vermezsek enkaz altında kalanları zamanında kurtaramayız. İyi organize olmazsak afetten sonra aç kalırız, ilaç bulamayız. Sözün özü; yapabileceğimiz tek şey depreme ve sonrasına hazırlanmak. Geçen yıl 6 Şubat’ta yaşanan yıkımın ardından deprem riski taşıyan şehirlerin belediyelerine hazırlıkları sorup bunu okurlarımızla paylaşmıştık. Bu yıl tekrar kapılarını çaldık. Belediyeler projelerini anlattı.
#DepremDünya çapında çok sayıda rekora imza atan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün (İYTE) genç rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, ödülden ödüle koşuyor. Son olarak Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından ‘altın ödül’e layık görülen Baran, başarı sırrını “Hayal etmek, çok çalışmak ve asla vazgeçmemek” olarak özetliyor.
#İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ( İYTE) Mimarlık Fakültesi öğrencisi Gökçe Bebeci'nin, yapılan ilk otopsisinde kalp krizinden hayatını kaybettiği belirlendi. Öte yandan Gökçe Bebeci'nin küçükken hayalinin 'terzi' olmak olduğu ortaya çıktı.
#İzmirZorlu bir maratonu başarıyla tamamlayan ve artık üniversiteli olan sevgili gençler,Sizleri geleceğe hazırlayacak bir dünyanın kapısını araladınız. Üniversite hayatınızdan maksimum verim elde etmenize, potansiyelinizi keşfederek ortaya çıkarmanıza ve keyif almanıza yardımcı olmak adına sizlerle görüş ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.
#Konuk Yazar