İzmir’in ticari ve kültürel hafızasını içinde barındıran İzmir Enternasyonal Fuarı, geçmişten bugüne Kültürpark’ta dünyayı bir araya getirmeye devam ediyor. Bu yıl 91.'si düzenlenen fuarda Anadolu mutfağının ve tarım ürünlerinin tüm örnekleri yer alıyor. Fuar 2 Eylül'de başlamıştı. Peki, İzmir Fuarı ne zaman kapanıyor? İşte, 91. İzmir Enternasyonal Fuarı için son gün!
#Uluslararası İzmir Fuarıİzmir Enternasyonal Fuarı'nın etkinlik takvimi açıklandı. Takvime göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3-12 Eylül tarihlerinde yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı ve 9-11 Eylül tarihleri arasındaki Dünya Belediyeler Birliği UCLG) Kültür Zirvesi kapsamında kentte bir dizi etkinlik düzenleyecek. İşte İzmir Enternasyonal Fuarı'nın etkinlik takvimi…
#İzmir Enternasyonal Fuarı'nın Etkinlik Takvimiiİzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl 88’inci kez gerçekleşecek. İzmir Fuarı, Konserden tiyatroya, sinema gösterimlerinden müzikal gösterilere, söyleşiden sokak gösterilerine pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. İEF’te geçtiğimiz yıl ilk kez kurulan Rock Sahnesi, bu kez Rock&More adıyla müzikseverleri ağırlayacak. Peki, İzmir Fuarı ne zaman, hangi tarihler arasında gerçekleşecek?
#İzmir FuarıÜlkenin ilk ve tek ticaret fuarı olan İzmir Fuarı için geri sayım başladı. Her yıl çok sayıda ziyaretçiyi konuk eden fuarda, bu yıl da tiyatrodan sinema gösterimine, müzikaldan söyleşiye kadar kültürel anlamda etkinlikler düzenlenecek. 10 gün devam edecek olan İzmir Fuarı'na dünyanın en büyük ticaret hacmine sahip ülkeleri arasında yer alan Çin ortak ülke olarak konuk olacak. Peki, İzmir Fuarı ne zaman açılıyor? İşte, fuar takvimi hakkında merak edilenler.
#İzmir Fuarı Ne Zaman Açılıyor?İzmir fuarı, 87 yıldır devam eden geleneği, bu yıl da birçok ziyaretçinin katılımıyla sürdürecek. Yazılım alanından tarım ve ilaç sanayisine, elektrik elektronik ürünlerinden otomotiv ve yan sanayi üretimlerine kadar birçok ürün grubunu içerisinde barındıracak olan İzmir Enternasyonal Fuarı, kültür ve sanat alanında da önemli etkinlikleri içerisinde barındıracak. Peki, izmir fuarı ne zaman açılacak? İşte, o fuar takvimi ve detaylı bilgiler
#İzmir Fuarıİstanbul’un popüler caddelerinde, sırtlarına renkli, ışıklı ve hareket eden yazılarıyla dikkat çekici çantalar takan gençler geziyor. Görenler bir kez daha dönüp bakıyor. Aslında bu gençler yürüyen bir reklam panosu gibi çalışıyor ve harçlıklarını kazanıyorlar. Bu yeni iş fikrini yurtdışından getirip uygulayan reklamcı ve sırtında çantayla yürüyerek para kazandığı için hayatından çok memnun olan gençler anlattı.
#ReklamÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Bakan Işıkhan, belediyelerin SGK borçlarına vurgu yaparak, "Şimdi diyorlar ya AK Parti’den borçlu belediyeler devraldık diye. Sizlere sormak isterim; peki, bu 885 kat artan borcu, AK Parti’den mi devraldılar? İzmir CHP’ye AK Parti’den mi geçti?" dedi.
#Vedat IşıkhanYEŞİLÇAM oyuncularından Serpil Örümcer, Fatih’teki Ayın Biri Kilisesi önünde takı tezgahı açarak hayatını idame ettirmeye çalışıyordu. 72 yaşındaki sanatçı, zabıtaların kendisine satış yapamayacağını beyan ettiğini ve bu nedenle tezgahını toplamak zorunda kaldığını ifade etti.
#Serpil ÖrümcerTek partili yılları da gördü, 1950’de çok partili hayata geçişi de… 27 Mayıs darbesi sonrasında yaşanan haksızlıklara isyan ederek Adalet Partisi’nin kurucuları arasında yer alıp TBMM’ye girdi. Demirel’in en yakın dava arkadaşlarındandı. 12 Eylül’de, yine bir darbe sonrası TBMM’den koparıldı. Karşımızda Türkiye’nin demokrasi tarihine tanıklık etmiş 97 yaşında bir delikanlı var; hukukçu, siyasetçi, yazar, şair, eski Sanayi, Çalışma ve Milli Eğitim Bakanı Ali Naili Erdem...
#Ali Naili Erdem1967 yılında katıldığı güzellik yarışması ile şöhret kapısını aralayan ve rüya gibi bir hayat yaşayan Serpil Örümcer, zor günler geçiriyor. Üç başarısız evlilik yapan, ardından da kanser ile mücadele eden Örümcer; geçimini sağlayabilmek için eski fotoğraflarını satışa çıkardığını duyurmuştu... Serpil Örümcer şimdi de eski şarkılarından oluşan bir albüm hazırladı.
#Serpil ÖrümcerGİRİŞ:<br> Yazı dizimizin bundan önceki iki bölümünde Mısır’da 1952 yılında gerçekleşen darbeden sonra Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hulusi Fuad Tugay’ın ihtilalinin lideri, ülkenin en güçlü kişisi olan Yarbay Abdülnasır Cemal’e herkesin önünde tavır koymasının yol açtığı krizi anlatmıştık.
#BayarBu hafta 1970’lere ışınlanıyoruz… Televizyonun tek kanal olduğu zamanlara… Bir kuşak onu çok iyi hatırlayacaktır; TRT’nin siyah beyaz ekranında, papyonu ve takım elbisesiyle, ‘Muha muha Can Hatice’ türküsünü söylerken Tarkan’dan yıllar önce ilk öpücüğü o atmıştı seyircilere... Dönemin sevilen türkülerini bugünün ‘video klip’ formatında seslendiren Türk halk müziği sanatçısı Hüsamettin Subaşı ile sanat hayatının 50. yılını kutlamak için çıkardığı ‘Vallahi O Yardır’ albümü vesileyle buluştuk. Hem kendi hikâyesini dinledik hem de repertuara kattığı türkülerinin sosyolojisini konuştuk.
#Hüsamettin SubaşıYarın Anneler Günü... Keşke onlardan daha çok şey öğrenebilsek... Benim canım anneannem hepimizden önce uyanır, pişi hamurunu mayalar, çayı demlerdi. Babaannemin sofrasındaki tatlar, dolgun, bol yağlı ve salçalı olurdu. Annemin yaptığı içi hurma ezmeli mamulüyse, benim diyen pastane ustası bile zor yapar...
#Anneler GünüSanatçı Naile Akıncı’nın Eyüp-Piyer Loti resimlerine retrospektif bakışla yaklaşan, Ebru Nalan Sülün küratörlüğündeki ‘Bir Kendilik Öyküsü: Naile Akıncı’ sergisi Müze Gazhane’de. Henüz 13 yaşında peş peşe kaybettiği annesi ve ablasıyla sürekli ziyaret ettiği Eyüp ve Piyer Loti’yi resmeden Akıncı yalnızca içsel bir yolculuğu aktarmakla kalmıyor; semtin yıllar içinde değişen, dönüşen, genişleyen ve daralan mimarisine, doğasına ve yüzlerine de tanıklık ediyor.
#Naile Akıncı