Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANÇocuklarınızla birlikte doğada vakit geçirmeden önce okuyabileceğiniz kitaplar var. ‘Anne, Koş! Kabuğum Kırıldı!’ bunlardan biri. Bu güzel doğayla bağ kurma hikâyesini okuduktan sonra birlikte keşfe de çıkabilirsiniz. Bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayın.
#Ömür KurtÇocuklarınızla birlikte doğada vakit geçirmeden önce okuyabileceğiniz kitaplar var. ‘Anne, Koş! Kabuğum Kırıldı!’ bunlardan biri. Bu güzel doğayla bağ kurma hikâyesini okuduktan sonra birlikte keşfe de çıkabilirsiniz. Bol bol fotoğraf çekmeyi de unutmayın.
#YazarSağlık ve lezzet deposu olan enginar İzmir'in en çok tüketilen yemeklerindendir. Karaciğeri yenileyen enginarın, Ege’de yapraklarıyla pişirilmesi makbul. Biz de bugün sizler için İzmir usulü zeytinyağlı enginar dolması tarifi hazırladık. İşte, enginar dolması nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları...
#Enginar Dolması TarifiGevrek mi simit mi zaman zaman süregelen tartışmalardandır. Her ne kadar İzmir sakinleri simide gevrek deseler de aslında gevrek ve simit arasında birkaç ufak detay vardır. Peki, simit ile gevrek arasındaki fark nedir? Gevrek nasıl yapılır? İşte, İzmir gevrek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gevrek Mi Simit MiMasterChef İzmir boyozu ile izleyenleri ekranlara konuk ediyor. İzmir'in meşhur boyoz tarifi merak edilen tarifler arasında zaman zaman yerini alıyor. Peki, İzmir boyozu nasıl yapılır, içinde ne var? İşte, boyoz tarifi ve kolay yapılışı...
#İzmir BoyozuİZMİR'de Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Boyoz Festivali'ne katılan binlerce kişi, hem kahvaltı yaptı hem de güzel havanın tadını çıkardı. Etkinlikte ayrıca kadın ve erkek kategorilerinde boyoz yeme yarışması da düzenlendi.
#İzmirEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Geçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#Kahvaltıİzmir ile ilgili üç şey saymak gerekse bunlardan biri de boyoz olur. Ege Bölgesi’nin incisi İzmir’in bize armağanı olan boyozu evde de yapabilmek mümkün. Peki, nasıl? İşte, 500 yıllık bir geçmişi olan boyoz için gerekli malzemeler ve boyozun yapılış aşamaları
#Boyoz NedirEvliliği dolayısıyla Hollanda’ya yerleşen Çetin Deliktaş İzmir mutfağını özledi. Bu özlemini dindiremeyince İzmir lezzetlerini kendisi hazırlamaya başladı. Lezzet peşinde koşarken bir yandan da kültürümüzü dünyaya tanıtmak istedi ve konuyu ticari boyuta taşıdı. Önce midye satmaya başladı. Daha sonra eskiden Pasaport’ta hizmet veren tekne restoranlardan esinlenerek teknede İzmir lezzetlerini misafirlerine sunmaya başladı. Midye, boyoz, İzmir Köfte, sarma, kokoreç, mezeler artık Avrupalıların damaklarını şenlendiriyor...
#1Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 2021 yılında İstanbul Beyoğlu’nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin dört bir yanında sanatseverlerle aralıksız buluşmaya devam ediyor. Efes Kültür Yolu Festivali’i sona ererken İzmir festival bayrağını Antalya’ya devretti. İlk kez Antalya’da düzenlenen festival, 12 Kasım’a kadar kültürü ve sanatı odağına alarak ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatacak.
#Efes Kültür Yolu FestivaliKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 2021 yılında İstanbul Beyoğlu’nda başlatılan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin dört bir yanında sanatseverlerle aralıksız buluşmaya devam ediyor. Efes Kültür Yolu Festivali’i sona ererken İzmir festival bayrağını Antalya’ya devretti. İlk kez Antalya’da düzenlenen festival, 12 Kasım’a kadar kültürü ve sanatı odağına alarak ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatacak.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıBüyük şehirleri arkanızda bırakıp sakinliği, mimarileri, doğa harikaları ve hikâyeleriyle ilgi uyandıran Ege’nin güzelliklerine doğru yola çıkmaya ne dersiniz? Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ege'nin sonbaharda görülmesi gereken güzellikleri nereler?’ diye sorduk. 5 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 10 adresi önerdiler.
#Rota