Seyahat etmeyi bir süre rafa kaldırdık belki ama Bebek Otel’in klasikleri bir araya getiren menüsüyle Fransa’ya ışınlanmak mümkün. Kaz ciğeri, dil menüer, bol şarap soslu kara midye ve krem brüle gibi lezzetleri ayrıcalıklı kılansa ev yapımı soslar, ekmekler ve bizden malzemeler...
#Fransız MutfağıMeksika kökenli bir yemek olan fajita son yıllarda ülkemizde de popüler bir hal aldı. Orijinalinde jülyen şeklinde kesilmiş bonfile etinin kullanıldığı fajita, tavuk etiyle de hazırlanabiliyor. Peki, evde fajita nasıl yapılır? İşte, gerekli malzemeler ve adım adım tarifi
#Fajita NedirTam bir et aşığı Cüneyt Asan (52). 10 yaşında bir kasap dükkanında çırak olarak başladığı bu aşk halen Günaydın Steak House’un patronu olarak devam ediyor. Etsiz bir gün bile geçiremeyen Asan en iyi et çeşitlerini, pişirmenin püf noktalarını, kendi geliştirdiği et kurutma tekniklerini anlattı
Kasaplar yaptığı yemeğin lezzetini önemseyenler için çok önemli bir adres. İstanbul’un en ünlü et lokantaları da malzemelerini en iyi kasaplardan alıyor. Kentin tanınmış kasapları, belli yörelerden özel etler getirtiyor ve sadece et satmakla yetinmiyor, danışmanlık da yapıyorlar.