Bireylerin kendini özgürce ifade edebildiği ve ‘olduğum gibi’ dediği bir çalışma ortamı yaratmak için çeşitli projelere yürüttüklerini söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, “İyi bir işveren olmanın en önemli anahtarı, çalışanlarımızın katılımını sağlamak, onlara seslerini duyurabilecekleri platformlar sunmak ve en önemlisi, her bireyin bu yolculukta kendini değerli hissetmesini sağlamaktır” dedi.
#Vodafoneİnsan ve Kültür ekibi olarak işin odağına çalışanlarını aldıklarını ve geleceği çalışanlarla birlikte şekillendirdiklerini söyleyen Metro Türkiye İnsan ve Kültür Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Taşcı Firuzbay “Gelişim yolculuğunun ancak çalışanlarımızı dahil ettiğimiz, çeşitlilik ve kapsayıcılık üzerine kurulu bir kurum kültürü ile mümkün olabileceğini biliyoruz” dedi. Firuzbay, işveren markası olarak hayata geçirdikleri çalışmaları Hürriyet İK okurlarına anlattı...
#Metro Türkiyeİnsan kaynaklarının matematiği yeniden yazılıyor. Performans, toplam kalite, yan haklar hatta ücret... Pandeminin hızlandırdığı dönüşüm, şirketlerin insan kaynakları alanında tüm bildiklerini, kurallarını, doğrularını sıfırladı. Tüm çarpanların sıfırlandığı yeni düzende denklemin anlamlı iki bilineni kaldı elde: İnsan ve kültür. Yıllarını bu işe vermiş uzmanların dediği gibi, “Kültür olmadan performans olmaz.” Tam da bu yüzden 80’lerin personel müdürlükleri insan kaynağına, insan kaynağı da insan ve kültür birimlerine evrildi. Şimdi herkes evrensel etik kuralları paydaya koyup, kendi vizyon ve misyonundan pay çıkarıyor. Bütün mesele yetenekleri bu matematikte tutmak...
#Burcu Cantekinler KoçBaşta yapay zekâ, makine öğrenimi, dijital eğitim ve gelişim platformları olmak üzere “yeni teknolojiler” olarak adlandırılan yöntemlerin, insan kaynakları profesyonellerine stratejik bir güç kazandırdığını söyleyen Açık Holding İK Direktörü Arzu Şafak, “Yeni teknolojiler, insan kaynakları alanını birçok açıdan dönüştürmektedir. İnsan kaynakları yaşanan bu dönüşüme ayak uydurarak, yeni teknolojileri etik ve sorumlu bir şekilde kullanmak zorundadır” dedi.
#Açık Holding“Yetenek ajandamızın en önemli gündemlerinden biri yeni yetenek keşfi ve istihdam kanalları oluşturmak” diyen Beymen Group CHRO’su Banu Cengiz, “Türkiye’nin önde gelen üniversiteleriyle güçlü iş birliklerimiz var. Genç yetenekleri çekirdekten yetiştireceğimiz programımız BG Young Talents’ı da bu yaklaşımla hayata geçirdik. Üniversiteden yeni mezun olmuş ya da üniversite 4. sınıfta eğitimine devam eden genç yeteneklere profesyonel hayatı deneyimleme fırsatı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
#Banu CENGİZOECD’ye göre halen 2 milyar insanı temsil eden Z kuşağı, yakın zamanda işgücünün yaklaşık yüzde 30’unu oluşturacak. Bu gerçek şirket yönetimlerine ezber bozan kararlar aldırsa da iş dünyasının içinde bulunduğu yetenek sorununun tek muhatabı Z kuşağı değil. Dört kuşağın bir arada çalıştığı bir dönemden geçilirken tek bir formülle bu çıkmazı aşmanın bir yolu yok. Uzmanlar artık terzi işi insan kaynakları yönetiminden bahsediyor. Şirketlerin sürdürülebilirliği için yetenek mühendisliğinin şart olduğunu anlatıyorlar. Kilit kelimeler ise esneklik, sürekli yenilenme, güven, anlayış, kapsayıcılık, samimiyet.
#Yasemin SALİHPERYÖN’ün, iş dünyasında insan odaklı uygulamaları teşvik etmek ve yaygınlaştırmak misyonuyla düzenlediği İnsana Değer Ödülleri’ne başvurular başladı. Bu yıl 16. kez sahiplerini bulacak ödüller ile, insan kaynakları yönetiminde inovatif ve yaratıcı uygulamalarıyla öne çıkan, insana değer vererek örnek teşkil eden kuruluşlar ve uygulamaların onurlandırılması amaçlanıyor.
#ESRA BEYZADEOĞLUPandemi döneminin yol açtığı değişime işaret eden Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “İnsan kaynakları destek birimiyken artık stratejik konumda çünkü şirket stratejisinin belirlenmesinde kilit rol oynuyor” dedi. Türk Hava Yolları olarak, 130 ülkeye ulaşan geniş kapsamlı faaliyet alanları ve çok kültürlü yapılarıyla Türk gençlerine havacılık sektöründe benzersiz bir kariyer fırsatı sunduklarını da belirten Çay, “Sunduğumuz eğitim ve gelişim olanakları ile kariyerlerinin başında olan gençlerimizin her zaman yanında olmayı sürdürüyor; eğitim programlarımız ile ülkemiz gençlerine kariyerlerini havacılık sektöründe şekillendirme imkânı tanıyoruz” diye konuştu.
#Abdulkerim ÇayMüşterilerinin yanı sıra çalışanlarının da yol arkadaşı olma hedefiyle hayatlarına dokunan QNB Sigorta, “Bugün, Bugünü Yaşa” söylemiyle sürdürdüğü tüm faaliyetlerinde insan odaklılık, amaç birliği, yenilikçilik, güven, iş birliği ve geleceğe değer anlayışını benimsediğini açıkladı. Şirket, gerek iş-yaşam dengesini gözeten uygulamaları, gerekse çalışanların gelişimine destek verdiği programlarla öne çıkıyor.
#QNB SigortaAKKÖK Holding ve Akenerji CHRO’su Duygu Erzurumlu Cengiz, İK yönetiminde temel ilkelerinin “çalışan memnuniyeti”, “sürekli gelişim” ve “yenilikçilik” olduğunu söyledi. “Mottomuz insana değer kat, geleceği şekillendir” diyen Cengiz ile değişen İK süreçlerini, yetenek yönetimini ve çalışanlara sundukları destekler hakkında konuştuk.
#AKKÖK Holdingİnsan kaynakları yaklaşımlarını çalışanlarının mutluluğunu ve gelişimini merkeze alarak oluşturduklarını söyleyen Saat&Saat İnsan Kaynakları Müdürü Hamza Uzun, ‘Mottomuz “Her saniye değerlidir, biz de öyle.’ Bu mottonun, insan odaklı yaklaşımımızı ve çalışanlarımıza verdiğimiz değeri simgelediğine inanıyoruz. Bu yıl aldığımız “En İyi İşveren” ödülü, bizi gururlandırıyor ve doğru yolda olduğumuzu teyit ediyor” dedi.
#Saat&SaatGreat Place to Work, 2024 yılına ait ‘Türkiye’nin En İyi İşverenleri’ listesini açıkladı. 600’den fazla şirketteki iş yeri kültürü ve çalışan deneyimini ölçümleyen ankete dahil olan 160 bin çalışanın yanıtlarına göre oluşturulan listeye göre; 250-499 çalışan sayısı kategorisinde birinci Abbvie, 500-999 çalışan sayısı kategorisinde birinci Astrazeneca Türkiye, 1000 üzeri çalışan sayısı kategorisinde birinci Hilton oldu.
#Great Place To Workİş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek iş gücünün geliştirilmesi hedefiyle eğitimler hazırlayan MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi MEFx yöneticileri ve üniversitenin rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin COVID-19 sonrası iş dünyasının geleceğini değerlendirdi.
#MefxYıldız Holding, tüm şirketlerinde fırsat eşitliği kültürünü daha güçlü ve daha kalıcı bir yapıya dönüştürecek önemli bir adım atarak Yıldız Holding Kadın Platformu’nu hayata geçirdi. Platform sayesinde Yıldız Holding çatısı altındaki kadın çalışanların etkinliğinin daha da güçlendirilmesi ve kadın liderliğinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.
#8 MartGelecek hafta başlayacak People Make The Brand İşveren Markası Konferansı’nı, etkinliğin yaratıcısı ve küratörü Evrim Kuran’la konuştuk. Kuran “Esneyebilme, yeniden öğrenebilme, eskiden öğrendiklerinden vazgeçebilme yeteneğin varsa, ne iş yaparsan yap, sen de işin de öne çıkarsınız. Yaşımız kaç olursa olsun mesleklerimizi değiştirebileceğimiz bir dönem geliyor. Kârlılığın değil, insan esenliğinin önemsenmesine ihtiyaç var” diyor.
#Gazetehaberleriİnsan Kaynakları yöneticilerinin nitelikli çalışana ulaşmasını kolaylaştıran ve işe alım süreçlerinde hem zaman hem de maliyet tasarrufu sağlayan Jobuum uygulaması hayata geçti. Sektörün dijitalleşmesi hedefiyle Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen ve aynı zamanda sosyal kariyer platformu sunan uygulama sayesinde akıllı eşleşme ile belirlenecek adaylar cv yerine video mülakatlarını gönderecekler. IK yöneticilerinin ses tonu, dış görünüş ve konuşma tarzına büyük önem verdiği işe alım sürecinde, Jobuum sayesinde mülakatlar uygulama üzerinden gerçekleştirilecek.
#İş GörüşmesiAmgen, 100 ülkede 20 binden fazla çalışanıyla hastalara hizmet etmeyi amaç edinmiş bir biyoteknoloji şirketi. 2012 yılında ülkemizin köklü ilaç şirketlerinden o dönemki adıyla Mustafa Nevzat olan Gensenta’nın gücünü de yanına alarak Türkiye hikayesini yazmaya başladı.
#AmgenDeloitte Türkiye, ‘COVID-19 Sonrası Çalışma Hayatının Geleceği Raporu’nu yayımladı. Tüm şirketleri ve çalışanları yakından ilgilendiren salgın sonrası yeni çalışma hayatıyla ilgili merak edilen tüm konuların ele alındığı raporda, iş dünyasının neleri beklediğinin yanı sıra neler yapması gerektiğiyle ilgili de ipuçlarına yer verildi. Rapor, 4 ay boyunca yüzlerce şirket sahibi, yöneticileri, çalışanları ile birebir görüşmeler gerçekleştirilerek hazırlandı. COVID-19’un gelecekteki iş hayatına etkisine ilişkin Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı raporda, salgının başlangıcından itibaren kurumların ve çalışanların nasıl bir deneyim yaşadığı, normalleşme sürecinde nelere odaklandıkları ve ilerisi için nasıl planlar yaptıkları “Cevap Verme – İyileşme ve Gelişme” başlıkları altında üç farklı evrede işleniyor.
#KoronavirüsRoyal Canin Türkiye’de kadın çalışanların oranı, erkeklerle eşit ağırlığa sahip olmakla birlikte, kadınlar üst düzey yönetim kadrosunda da kritik görevler üstleniyor. Royal Canin Türkiye’de, ofis çalışanlarının %51’i, yönetim kademesinde ise çalışanların %80’i kadın.
#Royal CaninKüresel salgına dönüşen koronavirüs ülkemizde de kendini yoğun şekilde gösteriyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, atlatabilmemiz için birlik ve beraberlik içinde kurallara uyarak hareket etmemiz ve uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Bu zor günlerde Hürriyet Bursa olarak iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle koronavirüslü yaşam hakkında kısa sohbetler gerçekleştirdik ve bir yazı dizisi hazırladık. Birlikte başarmak dileğiyle.
#Bursa