Yazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizHayatının büyük bir bölümü asker olarak geçti. Askeri okullarda okudu, cephelerde savaştı. Çok okudu, çok araştırdı, hep çok şık giyindi. Ama sofraya oturduğunda mütevazı biriydi. Sebze yemeklerini, ona çocukluğunu hatırlatan böreği çok sevdi. Misafirlerini ağırladığı sofralar çok meşhur ama bu masalarda menüden çok fikirler güçlüydü.
#Mustafa Kemal AtatürkMasterchef volovan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Volovan Fransız mutfağında bulunan ve milföy hamuru kullanılarak yapılan bir hamur işi türüdür. Atıştırmalık veya meze olarak kullanılan Voloran hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılabilir. Volovan Fransızca "rüzgarda uçan" anlamına gelir. Tarifin orijinal adı "vol-au-vent" olarak bilinir. Volovan nasıl yapılır, volovan hangi yöreye aittir? İşte MasterChef vol au vent (volovan) tarifi ve malzemeleri
#Masterchef VolovanYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeMemlekette mumla aradığımız kahvaltı tabaklarını Amsterdam’ın yeni mekânlarından Belly Pepper’da buldum. Mutfağın başında İstanbul’dayken şehrin en yetenekli şeflerinden biri olan Esra Acar Koç var. Darısı bizi Avrupa şehirlerinde onun gibi temsil edecek nice şefin başına...
#Gaye ŞahinMasterChef ana kadroya kim girdi, sorusu dün geceki mücadele sonrası yanıtını buldu. Eleme turlarına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 15 Temmuz tarihli son bölümünde, ilk grupta yer alan 9 yarışmacı adayı, ana kadroya girebilmek için ikili turda karşı karşıya geldi. Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in ilk turda istediği soya sosu ile yaratıcı yemeği en iyi hazırlayan yarışmacılar, ıspanaklı kol böreği etabına yükseldi. Gecenin sonunda kazanan isim MasterChef'te 4. önlüğün sahibi oldu. Peki, MasterChef'te kadroya kim girdi ve kazanan kim oldu? İşte, MasterChef 2024'te 4. önlüğü kazanan isim ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıBitki bazlı beslenme artık çoğumuzun aşina olduğu bir trend. Sebze ve meyvelerin yanı sıra ürün çeşitliliği de giderek artıyor. Bu alanda reçeteler geliştiren şef Beril Oymak’tan bitkisel ürünleri sofralarımıza nasıl dahil edebileceğimizi dinledik ve Metro Chef’in bitki bazlı mezeleriyle hazırladığı enginar ve kuru domatesli hafif wrap’in tarifini aldık.
#GastronomiGelinim Mutfakta 16 Mayıs 2024 puan durumu belli oldu. Gelinim Mutfakta'da bugün finale doğru heyecan ve rekabet arttı. Ispanaklı ütü böreği tarifi ile gelinler hünerlerini sergiledi. Günün sonunda Gelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim kazandı, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu (toplam) 16 Mayıs 2024
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta ıspanaklı ütü böreği tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Farklı adı ve sunumuyla ıspanaklı ütü böreği 5 çayı alternatifi arayanlara harika bir lezzet sunuyor. Peki, ıspanaklı ütü böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapımı ve püf noktaları...
#Ispanaklı Ütü BöreğiYozgat ilinin kendisine ait birçok yöresel yemekleri bulunur Bu yemekleri insanlar sıklıkla tüketilir ve çok lezzetli bulurlar. Aynı zamanda Yozgat ili İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir il olmaktadır. Bu nedenle de İç Anadolu Bölgesinin yöresel lezzetlerini de Yozgat ili mutfak kültürü içerisinde barındırır. Yozgat Yemekleri - Yozgat' da ne yenir ve neyi meşhur? Yozgat mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
#Yozgat YemekleriAslen Arap mutfağına ait olan içli köftenin tarifi Türkiye’nin farklı yörelerine göre farklılık gösteriyor. Kimileri kızartmayı tercih ederken; kimileri suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile servis ediyor. Haşlama içli köfte kızartmaya kıyasla daha hafif bir lezzet. Peki, haşlama içli köfte nasıl yapılır? İşte haşlama içli köfte tarifi...
#Haşlama İçli KöfteDondurulmuş sebzeler çoğu zaman hayat kurtarıcı oluyor. Hele ki mevsimi olmayan sebzelere ihtiyaç duyduğumuzda ilk önce dondurulmuş ürünlere başvuruyoruz. Ancak bu ürünleri kullanırken çok sık yapılan bazı hatalar var. Sizin için bu hataları mercek altına aldık...
#Dondurulmuş GıdalarÇarşaf böreği hem kolayca hazırlanmasıyla hem de görüntüsüyle diğer böreklerden farklılaşıyor. Hamuru diğer böreklere göre daha kolay açıldığı için özel günlerde birçok insanın ilk tercihi çarşaf böreği yapmak oluyor. Üstelik çarşaf böreğinin iç harcını da dilediğiniz malzemelerle değiştirebilirsiniz. Peki çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin püf noktaları nelerdir? Çarşaf böreği için hamur açarken nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların cevapları ve çarşaf böreği yaparken dikkat etmeniz gereken bütün püf noktaları, çarşaf böreği tarifimizle birlikte hemen aşağıda…
#Çarşaf Böreği Nasıl YapılırIspanağı çocuklara sevdirecek harika bir tarif olan ıspanaklı kek tarifi, kolay yapımı ve malzemeleriyle beş çayı menünüzde yer almayı hak ediyor. Peki, ıspanaklı kek nasıl yapılır, bir porsiyon ıspanaklı kek kaç kalori? İşte, Gelinim Mutfakta ıspanaklı kek tarifi ve yapımı...
#Ispanaklı KekBaşlıktaki yemekleri Bolonya’daki ‘Future Food Institute’ yani Gıdanın Geleceği Enstitüsü’nde aldıkları eğitim sonrası iki genç şefimiz hazırladı; İtalyanlar bayıldı, ben de oradaydım. Gıdanın geleceği için bu akademide neler yapıldığını incelerken İtalyanların en gastronomik şehrinde midemiz de bayram etti.
#Ebru ErkeBöreğin anne eli değmiş olanının güzel olduğu söylenir ama işini bilen bir ustanın elinden çıkmış börek için bavulları hazırlayıp yola çıkmaya da değer. Ülkemizde yöreye, kullanılan malzemeye ve pişirme yöntemine göre değişen pek çok börek çeşidi bulunuyor. Yanında bir bardak çay da olunca tadına doyum olmuyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Ülkemizde böreklerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 7 şehirden birbirinden lezzetli 7 öneri...
#RotaSağlıklı yaşamın yolu mevsimin sebze-meyvelerini bolca dahil ettiğimiz dengeli tabaklardan geçiyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit; brokoli, karnabahar, pırasa, lahana, kereviz ve ıspanağın karaciğeri desteklediğini, pancarınsa yüksek antioksidan değere sahip olduğunu söylüyor.
#SebzeVegan yaşam felsefesini benimseyen kişiler için belki de en zoru Türk mutfağının çok sevilen iki lezzeti lahmacun ve pidenin bitki temelli versiyonunu bulabilmek. Jürimize kimi harcına mercimek katarak kimi sebze ya da soya kıyması kullanarak en iyisini yapan adresleri sorduk.
#Gizem DinçbaşMasterChef ravioli tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Ravioli Asya’dan dünyaya yayılan mantı ve benzeri içi dolgulu hamur işlerinin İtalyan mutfağındaki hallerinden biridir. Ravioli hamuru yuvarlak kesilip yüzük şeklinde katlanabildiği gibi kenarları tırtıklı bıçaklarla da kesilebilir. Ravioli ıspanaklı, çikolatalı ravioli tarifi, porçini mantarlı ravioli tarifi, peynirli olarak pek çok farklı iç dolgusu ile hazırlanabiliyor. Ancak Masterchef çikolatalı ravioli tarifi en çok dikkat çekeni oldu. Peki, çikolatalı ravioli, porçini mantarlı ravioli, peynirli, sebzeli ravioli, ıspanaklı ravioli tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte MasterChef ravioli tarifi ve yapım aşamaları...
#Ravioli Tarifi