Engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve iş yerine uyumlarının sağlanması, yine engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere, “Engelli çalıştırmayan işverenlere uygulanan idari para cezalarını değerlendirmeye yetkili komisyon fon” kaynağından hibe destek verilecek.
#İŞKURÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'nin bugün özellikle sosyal güvenlik sisteminde dünya ölçeğinde örnek alınan bir ülke olduğunu belirterek, istihdamda ve iş gücündeki göstergelerin de sürekli yükselme eğiliminde olduğunu söyledi.
#Vedat IşıkhanSoru: Eşim engelli. Daha önce bir işte çalışıyordu ancak çıkardılar. Yüzde 40 engelli olarak kurul raporu var. Eşime işten çıkarken tazminat ödediler. Tazminattan gelen parayla eşimle birlikte küçük bir işyeri açmak istiyoruz. Devletin bu konuda destek verdiğini öğrendik. Böyle bir destek var mı? Varsa nasıl yararlanacağız? Saime K.
#Hibe DesteğiİUP maaşı ödeme sorgulama, hak sahipleri tarafından takip ediliyor. İUP maaşları yattı mı ve ne zaman yatacak sorusu, 16 Ekim Çarşamba günü milyonlarca çalışan tarafından bekleniyor. İUP (İşgücü Uyum Programı) maaşları yattı mı sorusu merak konusu oldu. İŞKUR tarafından yürütülen ve işsiz bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla uygulanan bir eğitim ve rehberlik programı olan İUP, ilk maaş dönemine giriyor. Kişilerin mevcut işgücü piyasasına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, mesleki becerilerini geliştirmek için ortaya çıkan İUP, maaşlarının ne zaman yatacağı ile gündemde yer alıyor. Peki, İUP maaşları ne zaman yatacak? İUP (TYP) maaşları ne zaman yatar? İşte, 16 Ekim 2024 tarihli o detaylar
#İupŞişli'de, bir okulun veliler tarafından temizlendiğine ilişkin paylaşımda yer alanların temizlik personeli olduğu belirtildi. İstanbul Valisi Davut Gül, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın, okulların temizliğiyle ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin paylaşım yaptı.
#ŞişliİUP maaşlarının ne zaman yatırılacağı, 12 Ekim Cumartesi günü çalışanlar tarafından bekleniyor. İUP (İşgücü Uyum Programı) maaşları yattı mı sorusu merak konusu oldu. İŞKUR tarafından yürütülen ve işsiz bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla uygulanan bir eğitim ve rehberlik programı olan İUP, ilk maaş dönemine giriyor. Kişilerin mevcut işgücü piyasasına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, mesleki becerilerini geliştirmek için ortaya çıkan İUP, maaşlarının ne zaman yatacağı ile gündemde yer alıyor. Peki, İUP maaşları ne zaman yatacak? İUP (TYP) maaşları ne zaman yatar? İşte, 12 Ekim 2024 tarihli o detaylar
#İupİUP maaşlarının ne zaman yatırılacağı, 10 Ekim Perşembe günü çalışanlar tarafından bekleniyor. İUP (İşgücü Uyum Programı) maaşları yattı mı sorusu merak konusu oldu. İŞKUR tarafından yürütülen ve işsiz bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla uygulanan bir eğitim ve rehberlik programı olan İUP, ilk maaş dönemine giriyor. Kişilerin mevcut işgücü piyasasına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, mesleki becerilerini geliştirmek için ortaya çıkan İUP, maaşlarının ne zaman yatacağı ile gündemde yer alıyor. Peki, İUP maaşları ne zaman yatacak? İUP (TYP) maaşları ne zaman yatar? İşte, 10 Ekim 2024 tarihli o detaylar
#İup2025-2027 döneminde istihdam yıllık ortalama 758 bin kişi artacak. Bu da üç yılda 2.2 milyondan fazla kişiye yeni istihdam yaratılacağı anlamına geliyor. Hedefin gerçekleşebilmesi için kamu, düzenleyeceği bazı programlarla özel sektörün eleman bulmasına destek olacak. Üstelik programlara katılanlara da asgari ücret kadar maaş ödenecek. Bugüne kadar düzenlenen istihdam programlarına 2025’te yenileri de eklenecek. Peki, programlara kimler katılacak, istihdama etkisi ne olacak?
#İşgücüİŞKUR’un İşgücü Uyum Programı (İUP), iş arayan bireylerin işgücü piyasasına daha hızlı adapte olmasını hedefleyen bir destek programıdır. Program, mesleki eğitimlerle birlikte kişisel gelişim ve iş sağlığı gibi konularda da eğitim sunuyor. Kadınlar, gençler, engelliler ve dezavantajlı gruplara yönelik olan bu programda katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Katılımcılar 140 gün boyunca eğitim alabilir ve program en fazla 10 ay sürebilecek. Öte yandan Bakan Işıkhan'dan İUP başvuruları hakkında açıklama geldi. Peki, İUP nedir? İşte, şartlar ve detaylar.
#İşgücü Uyum ProgramıTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Çalışanlarımızın alacakları net ücretleri artırabilmemiz için gelir vergisi basamakları ve oranlarıyla prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz" dedi.
#Rifat HisarcıklıoğluİUP başvuruları, Bakan Işıkhan'ın açıklamasıyla gündeme geldi. Işıkhan yaptığı açıklamada, "Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde hayata geçirdiğimiz İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvurular başladı" dedi. İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP), işsiz bireylerin işgücü piyasasına entegrasyonunu hızlandırmak amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır. Katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği, finansal okuryazarlık, motivasyon gibi konularda eğitimler verilecek. Program ile kamu kurumları iş birliğiyle uygulanacak ve katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Hedef kitlesi arasında kadınlar, engelliler ve eski hükümlüler yer alacak. Program, en fazla 10 ay sürer ve katılımcılar 140 gün boyunca yararlanabilecek. Peki, İUP nedir? İŞKUR İşgücü Uyum Programı ile günlük 566 TL ödeme yapacak!
#İşgücü Uyum ProgramıCUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Zamanın ruhuna uygun, yeni bir perspektifle tasarlanan 'İşgücü Uyum Programı', çalışmaya adım atmayı kolaylaştırıcı, cesaretlendirici ve yol gösterici olacaktır. Vatandaşlarımızın becerilerini geliştirerek farklı sektörlerde iş bulma şansını artıracaktır" dedi.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İşgücü Uyum Programı Tanıtım Toplantısı'na iştirak etti. Yılmaz "Bir yandan dezenflasyon sürecimizi sürdürürken, diğer yandan istihdamı korumayı ve artırmayı hedefliyoruz" dedi.
#Cumhurbaşkanı YardımcısıTürkiye’nin en büyük sektörlerinden otomotiv sektöründe ara eleman ihtiyacı her alanda büyümeye devam ediyor. Fabrikalar işçi bulmakta zorlanırken onarım tarafında çırak bulunamadığı için ustaların yeri boş kalıyor. Öyle ki, artık futbolcu transfer eder gibi kaporta ustası transfer ediliyor. Sektör temsilcileri, sektörde iyi yetimiş bir çalışanın diğer sektörlere kıyasla daha iyi gelir elde edebileceğini, ilerde ise kendi işini açarak gelirini daha da artırabileceğini belirtiyor.
#OtomobilÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın şubat başında startını verdiği İş Pozitif projesinin dört aylık sonuçları sahada başarı yakalandığını gösterdi. Kadın istihdamını artırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında dört ayda 176 bin kadın işe yerleşti. İmalat sektöründe faaliyet gösteren ve en az iki çalışanı olan işverenler programdan yararlanıyor ve istihdam ettikleri her bir kadın için 25 bin TL’ye kadar ücret, prim, vergi ödemesi yapılıyor.
#Çalışma Ve Sosyal Güvenlik BakanlığıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ramazan ve Kurban bayramlarında ödediğimiz emekli ikramiyesi 2024 yılı itibariyle yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıktı. Kurban Bayramı ikramiyesini 10-14 Haziran tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Böylece tek kalemde emeklilerimize toplam 42 milyar tutarında bir ödeme yapmış olacağız" dedi.
#Kabine ToplantısıÖğrencilere adanmış bir yaşamdı onunki... 52 yıl boyunca didindi. Son videosunda da dediği gibi beklediği tek şey ‘saygı’ idi. 74 yaşındaki eğitimci İbrahim Oktugan’ın, Irak asıllı 17 yaşındaki öğrencisi Y.K. tarafından öldürülmesine kahroldum. Gerçekten aklım almıyor. Nasıl olur da silahla okula girip, bir insan böylesine kolayca hayattan koparılabilir? Kimileri bu cinayeti katil zanlısının Irak asıllı olması açısından yorumluyor ama hatırlatayım! 3 gün önce Mardin’de bir kız öğrenci, disiplin cezası aldı diye, elinde silahla okul bastı. 30 Nisan’da Diyarbakır’da bir başka öğrenci aynı gerekçeyle okul müdürü bıçakladı. Veliler tarafından saldırıya uğrayan öğretmenlerimizi saymıyorum bile... Sorum şu: “Okullarda şiddet neden arttı? Okul güvenliği nasıl sağlanabilir? Amerika örneğinde olduğu gibi metal dedektörler, özel güvenlikçiler çözüm olur mu?”
#OKULGLOBALDE 100’üncü yılına ‘merhaba’ diyen HUGO BOSS, İzmir’de de kuruluşunun 25’inci yılını kutluyor. Ege Serbest Bölgesi’ndeki kampüsünde 4 farklı fabrikada üretime devam eden HUGO BOSS Tekstil Sanayi, bölgenin en büyük yabancı yatırımcı ve işverenlerinin arasında yer alıyor. Üretim tesisi ayrıca, yıllık 7 milyonu aşan üretim kapasitesiyle de HUGO BOSS Grubu’nun ana pazarı olan Avrupa için en önemli üretim merkezi konumunda bulunuyor.
#1Soru: Çalışan anneye bakıcı desteği yapılacağı söylendi. Aylık ödeme tutarı 325 Euro’ymuş. Biri 5 yaşında diğeri de 18 aylık iki çocuğum var. Sigortalı olarak çalışıyorum. Destekten yararlanabilecek miyim? Nereye başvurmam gerekiyor? Destek alabilirsem ödemeyi bana mı bakıcıya mı yapacaklar? Gözde K.
#Bağ-Kur PrimleriİŞKUR, yılın ilk çeyreğine ilişkin açık iş, yani işverenlerin ihtiyaç duyduğu işgücü verilerini açıkladı. Buna göre, ülke genelinde en fazla açık iş imalat sektöründe oldu. Sektörde 110 bin 468 eleman açığı varken, bunu 90 bini aşkın açık ile toptan ve perakende ticaret ve 25 bin 631 kişilik açık ile inşaat sektörü izledi. Tüm açık işlerin yüzde 68.5’ini bu üç sektör oluşturdu. Bu durumun, üretimdeki ara eleman krizini de gözler önüne serdiği belirtildi.
#İŞKUR