Pandemiyle birlikte internet kullanımı iyiden iyiye arttı. Evlerde kesintisiz internetin önemi artarken, diğer yandan da kullanıcılar en hızlı internete sahip olmak istiyor. Bu kapsamda sunduğu 'adresinizdeki maksimum hız, tek fiyat' sloganıyla dikkatleri üzerine çeken TurkNet, kullanıcılar için tarife karmaşasını ortadan kaldırırken, evlere sunduğu maksimum hız ile abonelerine ulaşıyor. Bu kapsamda TurkNet Genel Müdürü Cem Çelebiler; pandemi sürecini değerlendirdi, TurkNet'in sunduğu çözümlerden milyonlarca haneye gelecek fiber internet altyapılarına kadar pek çok konuda Hürriyet Editörü Selim Öztürk'ün sorularını yanıtladı.
#Sponsorlu İçerikTeknolojinin sunduğu kolaylıkları sorgulayan gazeteci ve yazar Miranda Levy, 1950’lerdeki daha fiziksel ve sade yaşamı deneyimlemek üzere dikkat çeken bir deneye imza attı. İki hafta boyunca cep telefonları ve modern kolaylıklardan uzak duran Levy, 1950’deki insanlar gibi yaşadı, dönemin zorlukları ve bu farklı yaşam tarzının getirdiği fiziksel faydaları keşfetti. İşte Miranda Levy yaşadıkları…
#SağlıkGeçtiğimiz günlerde bir genç kız babasının vefat ettiği anları videoya çekip sosyal medyada paylaşmıştı. Bu paylaşım önemli bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Kimisi bunun ‘inanması güç’ olduğunu söylerken kimisi de özellikle gençler için paylaşım yapmanın içerik fark etmeksizin nefes almak gibi normal bir şey olduğunu iddia ediyor. İşte konu hakkında birbirinden farklı insan görüşleri ve uzman yorumları…
#Bir Sorudan FazlasıEğitim; insanların yaşantılar yoluyla deneyimleyerek, gözlemleyerek, deneme-yanılma yoluyla kendi bilişsel şemalarını yapılandırma süreci. İnsanın doğumuyla başlar ve ömür boyu sürer. Bu sürecin en önemli halkalarından biri, belki de en önemlisi lise çağı.
#Konuk Yazarİnternet ve cep telefonsuz dünyayı hiç tanımamış kuşak bizi sanki masal anlatıyoruz ya da tarih dersi veriyoruz gibi dinliyor. Çoğu ‘disket’in ne olduğunu bile bilmiyor. Bu nesil de elbette teknoloji devrimleri yaşayacak ancak onların yakından şahit olacağı devrim, cep telefonu gibi icatlarla değil, değişen yaşam alışkanlıklarıyla gerçekleşecek.
#Yazarİzmir 6.6 büyüklüğünde sallandı ve ülkenin gündemi deprem oldu. Yaşanan büyük acı karşısında tüm ülke tek yürek olurken, bir yandan da alınacak önlemler araştırılmaya başladı. Bu noktada ise akıllı telefonlar ön plana çıkıyor. İnternetsiz mesajlaşmadan, cep telefonundan düdük sesi çıkarmaya, sesli mesajdan yer bildirimi gönderimine kadar cep telefonuna kolaylıkla indirilebilecek birçok uygulama bulunuyor.
#GazetehaberleriHemen her büyük sarsıntıdan sonra depreme nasıl hazırlanmak gerektiğiyle ilgili haberler çıkar. Hürriyet Pazar olarak biz de defalarca binamızı nasıl test ettirebileceğimizi, deprem çantasında neler olması gerektiğini, toplanma alanlarının durumunu sayfalarımıza taşıdık. Geçen hafta Elazığ, Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki, 41 vatandaşımızı yitirmemize neden olan depremden sonraki ilk yazıişleri toplantısında çalışma arkadaşlarımız arasında benzer konuları tekrar işlemekle ilgili tereddüdü olanlar vardı. Büyük bir çoğunluksa hâlâ pek çok kişinin depreme hazır olmadığını düşünüyordu. Bu durumda geriye yapılacak tek bir şey kalıyordu; insanlara sormak. İstanbul, Yalova, Gebze, Bartın, Bursa, Malatya, Elazığ, Adana ve Ankara’dan 100 kişiye depreme ne kadar hazırlıklı olduklarını sorduk. Sonuç vahim; 43 kişinin evinin güvenli olup olmadığıyla ilgili hiçbir fikri yok, 16 kişi güvenli olmadığını bildiği halde oturmaya devam ediyor. 64’ünün deprem çantası yok. 39’u depremden sonra nereye gideceğini bilmiyor. Bu durumda yeniden bir depreme hazırlık rehberi hazırlamak şart oldu.
#DepremDeprem olasılığını birkaç dakika önceden hissettirebilen, acil durumlarda yakınlarınıza kısa mesaj göndererek iyi olduğunuzu haber veren ve yerinizi bildiren, internetsiz ortamlarda iletişim kurduran uygulamalar hızla artıyor. Bunlardan en az birini indirip, olası felaketlerin üstesinden gelebilirsiniz.
#DepremYurt dışına çıkma planınız varsa özellikle ilk defa yurt dışına çıkacaksanız önceden bir takım tavsiyelere bakmak fayda sağlıyor. Aksi halde olumsuz durumlar ortaya çıkabilir. Yurt dışı maceranızın kötü sonuçlanmaması için hayat kurtarıcı tavsiyeleri online seyahat markası Biletall.com,blog derledi. İşte detaylar...
#TatilYurt dışına çıkma planınız varsa özellikle ilk defa yurt dışına çıkacaksanız önceden bir takım tavsiyelere bakmak fayda sağlıyor. Aksi halde olumsuz durumlar ortaya çıkabilir. Yurt dışı maceranızın kötü sonuçlanmaması için hayat kurtarıcı tavsiyeler ile Biletall.com, yurt dışına ilk kez çıkacaklar için 10 altın tavsiyede bulundu.
#AlışverişElele dergisi, günümüz modasının 90’lardan aldığı ilhamdan yola çıkarak 90’larda çocuk olan 5 ünlü isimle nostalji turuna çıktı. Begüm Kütük, Duygu Sarışın, Ferhan Şensoy, Evrencan Gündüz ve Erdem Yener, 90’ları andı ve o yıllardaki vazgeçilmezlerini anlattı. O renkli sohbette müzikten Instagram fenomenlerine bugünün olmazsa olmazları da tek tek sıralandı.
#EleleÇocuğumu dijital dünyanın neden olabileceği psikolojik ve sosyal tehlikelerden nasıl koruyabilirim? Bu, günümüz yetişkinlerinin en çok sorduğu sorulardan biri olarak öne çıksa da aslında artık Z Kuşağı’na dair korumaya değil, önlemeye davranışsal çözümler bulma vakti geldi de geçiyor. Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla siber zorbalıklar sonucu olarak ortaya çıkan olumsuz yaşantıların önüne geçmeyi sağlayacak tek kavram ‘siber empati’ gibi görünüyor. Peki bu nasıl yaygınlaştırılabilir?
#ÖĞRENCİYıllar boyunca, bulunduğum ortamların genelde en küçüğü olduğum için hep “Sen nereden hatırlayacaksın?”, “Senin neslin yetişiyor mu?” sorularına maruz kaldım. Artık otuz yaşında olduğuma göre, doyasıya ahkam kesebilirim diye düşünüyorum ve bu hafta size biraz yaşlı anıları anlatmaya karar verdim.
#ÇaldırmaGelişen teknoloji hayatımızı her yönüyle sekillendirmekte. Çünkü konforlu, yararlı ve bilgiye ulaşma konusunda iyi birer aracılar. 90'lı yıllarda yapılan internet devriminden sonra da takibindeki 25 yıllık süreçte internet ve bilgisayar kullanımı hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Hatta kendi meslek gruplarını bile doğurdu.
#Ergenlikte İnternet BağımlılığıUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ta gerçekleştirdiği 'Akıllı Şehir' tanıtımında internet hizmetinin her gelir grubu tarafından erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla hazırlanan "İnternetsiz Ev Kalmasın" seferberliğini başlattıklarını açıkladı. Bakan Arslan, hiç internet kullanmamış 1,8 milyon haneyi internetle buluşturacaklarını söyledi.
#Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet ArslanTeknolojik ilerlemeyle ortaya çıkan ve gençliğin ruhsal sağlığını hedef alan modern çağın yeni sorunları nomofobi (cep telefonundan mahrum kalma korkusu) ile netlessfobinin (internetsiz kalma korkusu) oluşturduğu tehdit endişe verici boyutlara ulaştı.
#NomofobiDünyanın en çok kullanılan e-posta servislerinden birisi olan Gmail, kullanıcılarına günlük hayatlarındaki yazışmalarında kolaylık sağlayacak birçok özelliği sunuyor. Ancak bilinmeyen ya da herkesin bilmediği sürpriz özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Gmail'in gizli kalmış 6 özelliğini sizler için derledik.
#GoogleOrtaöğretimde İnternet Bağımlılığı Önleme ‘Yüzyüze Devam ediyor’ projesi kapanış programı ve ‘Yağmur ile Toprak Çevirimiçi’ kitabının lansmanında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, çocukları internetteki tehlikelerden korumak için ailelere de görevler düştüğünü söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu ise yoksul ailelere verilecek ücretsiz internetin güvenli olacağını belirtti.
#İnternet