İnek Bayramı haberleri sayfasında İnek Bayramı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 150 İnek Bayramı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Siyasetin içinde geçen 25 yıl; kaymakamlıkla başlayıp zoraki bir belediye başkanlığı dönemi, 12 Eylül sonrası ANAP’ın kurucularından, milletvekilliği, bakanlık… Son 20 yıldır da siyasetin içinde değil ama “Dışında da değilim, elimden geldiğince tecrübelerimi aktarıyorum” diyor. Sağ siyasetin duayenlerinden Mehmet Keçeciler ile buluştuk. Hem geçmiş günleri dinledik hem bugünlere çıkarılacak dersleri konuştuk.
#Mehmet KeçecilerMekteb-i Mülkiye-i Şahane iyi bir okuldu. Kendine göre eğlenceli ve modern bir havası vardı. Devlet hayatımızda bilhassa milletvekilliği ve bakanlıkları dolduran değişik görüşten Mülkiyelilerin aklıselim etrafında birleştiğini gördük. Böyle bir mektebin; devlet aygıtının çalışması için de ne kadar önemli olduğunu anladım. Mülkiye gibi bir okulun, üniversiteden çok Fransa’daki Grandes écoles gibi ayrı bir ünite olarak düzenlenmesi gerekir.
#Mekteb-İ Mülkiye-İ ŞahaneHem diplomat hem siyasetçi olarak hayatının 50 yılından fazlasını dış politikaya adamış Onur Öymen ile hem eski albümler karıştırdık hem de Ukrayna-Rusya krizini konuştuk. Duayen dış politika uzmanı Öymen, “Diplomasi boksa değil tenise benzer, yumruklaşmadan anlaşacaksınız” diyor.
#Onur ÖymenBugün Türkiye’de ‘tarih’ denince akla gelen en önemli isimlerden Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın aslında neredeyse bir ‘hukukçu’ olacağını biliyor muydunuz? Peki genç Ortaylı okul yıllarında ders çalışmak dışında neler yapardı?İlber Hoca ile “En güzel yıllarım” dediği öğrencilik dönemini konuşuyoruz. Sohbetimiz esnasında hiç durmadan telefonu çalıyor. Acaba gençken de bu kadar popüler miymiş? Gülerek, “Evet o zaman da arkadaşlar arasında popülerdim” diye yanıtlıyor...
#GazetehaberleriYemeğin başlama saatine neredeyse yarım saat var ama herkes çoktan gelmiş, hatta koyu bir sohbete dalmış bile. Yılda bir kez, aralık ayında buluşup hem anıları yad ediyor hem de hayatlarındaki yenilikleri konuşuyorlar. Kimin torunu olmuş, kim kitap yazmış, kim bağ bahçeyle ilgileniyor, kim artık resim yapıyor... Onlar Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ya da en bilinen adıyla Mülkiye’nin 1984 mezunları. Mülkiyeliler Birliği her yıl okulun kuruluş tarihi olan 4 Aralık’ta bütün mezunlar için bir balo düzenliyor ama ‘84 mezunları son dokuz yıldır bir ‘kaz partisi’nde de buluşuyor. Bu yemekte ‘iyi çiftçi’, ‘yılın şairi’ gibi ödüller vererek birbirlerini mutlu ediyor, eğitime destek olmayı da unutmuyorlar. Maddi imkânı yetersiz Siyasal Bilgiler öğrencilerine burs veren ekibin geçen pazar günkü yemeğine Mülkiye’nin 160’ıncı yaşı vesilesiyle biz de konuk olduk. Mezunlardan Erdal Batmaz, Cahit Yılmaz ve Nejla Anıl’a fakültenin geleneklerini, temsil ettiklerini, toplumda bıraktığı izleri sorduk. Mülkiye’nin neden ve nasıl efsaneleştiğini, Türk modernleşmesinde nerede durduğunu öğrendik.
#Ünsal OskayMülkiye’nin öğrenci dostu Sarıkız, hafta başında yapılan dekanlık seçimlerine aday olarak katıldı. Kendisini göreve çağıran öğrencilerin sandığından tulum çıkarması doğal karşılandı ama öğretim görevlilerinin sandığından da oy alınca sevinç dalgası kaçınılmazdı. Sarıkız’ın demokrasiyle imtihanını yerinde izledim.