Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde 2022 yılı Kasım ayı itibarıyla 317 nakil yapıldığını açıklayan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Dünyanın en çok nakil yapan ülkesiyiz ama bağış yapan ülkesi değiliz. İnsanlar, 'Cana can katın, can olun' gibi cümlelerin anlamını başına gelene kadar anlamıyor" dedi.
#AntalyaGaziantep’te midesini üşüttüğünü zannederek gittiği hastanede 10 milyonda bir görülen hastalığa yakalandığını öğrenen Gökçen Ünal, 5 aydır ince bağırsağı olmadan yaşıyor. Doktorların “2-3 saat anca yaşar” demesine rağmen 5 aydır yaşam mücadelesi veren ve umutla ince bağırsak bağışı bekleyen Ünal, “2 tane kızım var onlar için hayatta kalmaya çalışıyorum. İnsan gerçekten başına gelmeden bilmiyormuş. Organ bağışında bulunmak gerekiyor” dedi.
#GaziantepGaziantep’te midesini üşüttüğünü zannederek gittiği hastanede 10 milyonda bir görülen hastalığa yakalandığını öğrenen Gökçen Ünal, 5 aydır ince bağırsağı olmadan yaşıyor. Doktorların “2-3 saat anca yaşar” demesine rağmen 5 aydır yaşam mücadelesi veren ve umutla ince bağırsak bağışı bekleyen Ünal, “2 tane kızım var onlar için hayatta kalmaya çalışıyorum. İnsan gerçekten başına gelmeden bilmiyormuş. Organ bağışında bulunmak gerekiyor” dedi.
#GaziantepİZMİR’de, 8 yıl önce 12 yaşında geçirdiği trafik kazasında ince bağırsakları zarar gören Gizem Kılıç (20), 2010 yılında Türkiye’de ilk kez kök hücreyle birlikte ince bağırsak nakli oldu, ardından 2014 yılında ikinci kez yapılan nakille hayata tutundu. Ancak ikinci kez takılan organın da görevini yapmaması üzerine Gizem, üçüncü kez nakil için beklemeye başladı. "Sesimize ses verin" diye çağrısına karşılık bulamayan Gizem, yaşamını yitirdi
#İzmirİZMİR’de, 8 yıl önce 12 yaşında geçirdiği trafik kazasında ince bağırsakları zarar gören Gizem Kılıç (20), 2010 yılında Türkiye’de ilk kez kök hücreyle birlikte ince bağırsak nakli oldu, ardından 2014 yılında ikinci kez yapılan nakille hayata tutundu. Ancak ikinci kez takılan organın da görevini yapmaması üzerine Gizem, üçüncü kez nakil için beklemeye başladı. "Sesimize ses verin" diye çağrısına karşılık bulamayan Gizem, yaşamını yitirdi
#Gizem KılıçİZMİR’de, 8 yıl önce 12 yaşında geçirdiği trafik kazasında ince bağırsakları zarar gören Gizem Kılıç (20), 2010 yılında Türkiye’de ilk kez kök hücreyle birlikte ince bağırsak nakli oldu, ardından 2014 yılında ikinci kez yapılan nakille hayata tutundu. Ancak ikinci kez takılan organın da görevini yapmaması üzerine Gizem, üçüncü kez nakil için beklemeye başladı. Sağlık durumu her geçen gün kötüleşen, 14 aydır hastane odasından çıkamayan Gizem, sosyal medyadan yayınladığı video ile "Her geçen gün benim aleyhime işliyor. Türk toplumunu ben ve benim gibilere umut olmak, hayat olmak için organ bağışına davet ediyorum. Ben yaşamak istiyorum, yaşama hakkımı istiyorum. Lütfen sesimize ses verin" dedi.
#GizemİZMİR’de, 8 yıl önce 12 yaşında geçirdiği trafik kazasında ince bağırsakları zarar gören Gizem Kılıç (20), 2010 yılında Türkiye’de ilk kez kök hücreyle birlikte ince bağırsak nakli oldu, ardından 2014 yılında ikinci kez yapılan nakille hayata tutundu. Ancak ikinci kez takılan organın da görevini yapmaması üzerine Gizem, üçüncü kez nakil için beklemeye başladı. Sağlık durumu her geçen gün kötüleşen, 14 aydır hastane odasından çıkamayan Gizem, sosyal medyadan yayınladığı video ile "Her geçen gün benim aleyhime işliyor. Türk toplumunu ben ve benim gibilere umut olmak, hayat olmak için organ bağışına davet ediyorum. Ben yaşamak istiyorum, yaşama hakkımı istiyorum. Lütfen sesimize ses verin" dedi.
#İzmirOrganlarınızı bağışlayarak, yanın bağış kartınızı taşımanız yetmiyor. Zira doktorlar kişinin kartı olsa ve sisteme girse bile organlarını alabilmek için ailesinin onayını arıyor. Tam da bu nedenle Sağlık Bakanlığı ve organ nakliyle ilgili sivil toplum kuruluşları ve doktorlar “Organlarınızı bağışladığınızı ailenize anlatın, vasiyet edin” diyor.
Gardner Sendromu rahatsızlığı nedeniyle bağırsağı alınan 24 yaşındaki Refiye Yılmaz ince bağırsak nakli için ABD'ye gitti. Refiye Yılmaz'ı annesi Esma Yılmaz, aile yakınları ve çok sevdiği Beşiktaş taraftarları uğurladı.Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla ABD'ye giden Refiye Yılmaz'ı uğurlamak için Atatürk Havalimanı'na gelen Beşiktaş taraftarları, "Seni Türkiye'de davul zurna ile karşılayacağız. Tedavini ol çabuk gel" dediler. Beşiktaşlı taraftarlar ile birlikte fotoğraf çekilen Refiye, dönüşte de aynı şekilde karşılanmak istediğini söyledi. Refiye Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kendisini ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Sayın Sağlık Bakanımız, bu sabah beni bir kez daha aradı ve 'Bugün seni yakından takip edeceğim Refiye kızım. En iyi şekilde tedavini tamamlanıp, yine en iyi şekilde geleceksin. Ben de senin evine ziyarete geleceğim' dedi. Buradan ona teşekkür ediyorum. Devletimizin bana verdiği sözlerine yerine getireceğinden eminim ben de sağ salim ABD'den Türkiye'ye dö
#Refiye