Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, denize sıfır falezler üzerine yapılan hem inşaat ruhsatı hem de yapı kayıt belgesi mahkemelerce iptal edilen 7 katlı binanın yıkımının gerçekleştirilmesi için Muratpaşa Belediyesi'ne yazı gönderdi. Belediye, yıkım için teknik çalışma başlattı.
#AntalyaAntalya'nın Demre ilçesi Kekova bölgesindeki Ziyat Koyu'nda İngiliz vatandaşı Cloudya Jamey Hankes'in yaptırdığı ve büyük tepki gören kaçak villa ile ilgili bir ret kararı daha çıktı. Kaçak villanın Demre Belediyesi tarafından alınan yıkım kararına ilişkin yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava 4'üncü kez reddedildi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Biz belediye olarak yıkım için tüm yasal süreçlerin tamamlanmasını bekleyeceğiz. Burada verilen mahkeme kararları ortada" dedi.
#AntalyaGeçen yıl çıkarılan bir torba yasayla İmar Kanunu’na yeni bir madde eklendi: 31 Aralık 2017’ye kadar yapılan kayıtsız yapılar için ‘yapı kayıt belgesi’ alınabilecek, böylece hem Hazine’ye gelir elde edilecek hem de bütün yapılar yasal hale gelecekti. Ama işler pratikte daha da kötü oldu. Yeni maddeyle birlikte, mevcut birçok kaçak yapının üzerine yenileri eklendi. Yetkililer Kapadokya, Ayder Yaylası gibi yerlerde önlem almaya çalışıyor ama sorun yurt sathına yayılmış durumda. Özellikle de rantın yüksek olduğu sahil beldelerine... En büyük hareketliliğin yaşandığı bakir cennetlerimizden Bozburun Yarımadası’nda, kaçak yapılaşmayı yerinde inceledik.
#MARMARİSMÜLK edinme hayali, birçok mülk sahibi için bin bir zorluk aşılarak ancak gerçek olmuştur. Satıcıya ödenen yüklü paralar; hem geçmişteki, hem gelecekteki fedakârlıkları ifade eder... Düğünde, doğumda takılan altınlar gibi geçmiş birikimler bozdurulmuştur... Geçmiş birikimler yeterli gelmediğinde; bankadan kredi alınır, gelecekteki gelirler de peşinen yeni alınan mülke tahsis edilir.
#YazarlarİMAR Barışı Yasası’nın ardından Türkiye’nin dört bir yanından imara aykırı ve kaçak bina yapıldığı ihbarı yağmaya başlayınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilde 800 denetçisiyle sahaya indi. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Hürriyet aracılığıyla vatandaşlara şu çağrıyı yaptı: “Yasaya aykırı tüm yapılar yıkılacak. Çevrenizde 1 Ocak sonra yapılan varsa bize bildirin.”
#İMAR Barışı YasasıÇevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Demirtaş: "Aradan geçen sürede İmar Barışı'na yapılan başvuru sayısı 1 milyon 300 bini buldu. Günde ortalama 50-60 bin civarında kayıt yapılıyor. Ancak sistemin tıklanma sayısı, sisteme giriş sayısı daha fazla. Şu anda 2 milyonun üzerinde İmar Barışı için sisteme giriş var" açıklamasında bulunurken Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Böke: "Başvurular 31 Ekim'e kadar sürecek. (Yapı Kayıt Belgesi için) Son ödeme tarihi ise 31 Aralık" dedi.
#İmar BarışıBodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Göcek… Tatili çağrıştıran, yaz aylarının en popüler ilçelerini bünyesinde barındıran Muğla’nın beş dönemdir seçilmiş belediye başkanı Osman Gürün ile buluştuk. Hem eski albümlerini karıştırdık hem de ‘duayen başkan’dan siyasette uzun soluklu olmanın sırlarını dinledik. 25 sene ortopedi hekimliğinden sonra 24 yıldır siyasette olan Gürün: “Parti ayrımı gözetmeden tüm ilçelerimize eşit ve adil hizmet götürüyoruz. Bütün başkanlarla iletişimimiz var. Ak saçlı da olduğumuzdan ‘ağabey’ pozisyonundayız” diyor.
#Muğlaİstanbul’da çürük binaların yenilenmesi, dönüşümün finansmanı ve olası bir deprem sonrası ulaşım, tahliye, haberleşme, barınma, gıda, güvenlik gibi hayati konularda yapılması gerekenleri uzmanlara sorduk.
#Olası İstanbul DepremiCanlarımızı yitirdik. Birçok bina yıkıldı. Ekonomik boyutu da ağır oldu. Felaketin üzerinden 23 yıl geçti. 17 Ağustos 1999 depreminden bu yana ne yaptık? Hangi konularda yol aldık? Eksiklerimiz neler? Bu soruları sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelttik.
#Bursa