Dünyanın dört bir yanından akademisyenler, politika yapıcılar, sivil toplum örgütleri ve uygulayıcılar günümüzde kadınların karşı karşıya kaldığı sorunlar ve kadın hakları ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar birçok başlıkta ilerliyor: hak ihlalleri, karar mekanizmalarında kadının yeri, kadın liderliği, kadınların güçlenmesi ve toplumsal değişim, annelik ve iş-yaşam dengesi, insan ticareti ve fuhuş, siyasal temsil, kadınlar için güvenli yaşam, kadına yönelik ekonomi politikaları ve şiddet gibi...
#Dünyada Kadın Hareketlerine BakışKamuda tasarruf tedbirlerini içeren torba teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Teklife göre Kamu Taşıt Filo Sistemi kuruldu. Bu sayede taşıtlar izlenerek verimsiz kullanımın önüne geçilmesi hedefleniyor. Sistem düzenli olarak denetlenecek. Uymayanlara disiplin cezası verilecek.
#KAMU2 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) resmi internet sitesinde açıklandı. 352 aday tüm sorulara doğru cevap vererek şampiyon oldu. Tercihler 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
#LGSCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde “Kültür sanat faaliyetlerini tüm kesimleriyle toplumu kaynaştıran, birleştiren, ortak hisler ve hedefler etrafında bütünleştiren bir çimento olarak görüyoruz. Böyle olduğu için de kendimizi dar bakış açılarıyla sınırlandırmadan, ülkemizin tüm değerlerini kucaklamaya çalışıyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanTürkiye’nin çok satan, bol ödüllü yazarlarından Buket Uzuner’in iklim değişikliği sorunlarını ele aldığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin merakla beklenen sonuncu kitabı ‘Ateş’ yıl başında yayınlandı. Onunla yazar, çevre bilimci, feminist, hayvan ve çevre hakları savunucusu kimliklerinin kökenlerine yolculuk yaptık. Uzuner’i hayatta büyüleyen ilk şey lisedeki biyoloji kitabında gördüğü bir DNA çift sarmal modeli oluyor. “Hayatın sırrının hücrenin içindeki bu molekülde yattığını anlayınca büyülenmiş, DNA’ya âdeta âşık olmuştum. Sonrasında bilim aşkım edebiyatla taçlandı” diyor...
#Buket UzunerTürkiye’nin çok satan, bol ödüllü yazarlarından Buket Uzuner’in iklim değişikliği sorunlarını ele aldığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin merakla beklenen sonuncu kitabı ‘Ateş’ yıl başında yayınlandı. Onunla yazar, çevre bilimci, feminist, hayvan ve çevre hakları savunucusu kimliklerinin kökenlerine yolculuk yaptık. Uzuner’i hayatta büyüleyen ilk şey lisedeki biyoloji kitabında gördüğü bir DNA çift sarmal modeli oluyor. “Hayatın sırrının hücrenin içindeki bu molekülde yattığını anlayınca büyülenmiş, DNA’ya âdeta âşık olmuştum. Sonrasında bilim aşkım edebiyatla taçlandı” diyor...
#Buket Uzunerİlk yayımlanışından 32 sene sonra tek ciltte bir araya gelen, Enver Ercan imzalı ‘Şair Çünkü Onlar/Şiir Uçar Söz Olur’, çağdaş Türk şiirini birinci elden, onu yaratanların ağzından öğrenmeyi sağlayan bir kaynak eser... Enver Ercan kitapta yerini alan söyleşilerde sorulmayacak soruları da soruyor usta şairlere. Onlara yapılmış ağır eleştirileri örnekliyor ve bunları cevaplamalarını istiyor...
#Enver ErcanSeyircisiz olarak oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçını 3-0 kazanarak turu geçme adına büyük bir avantaj yakalayan Konyaspor, bu kez kapalı gişe BATE Borisov'u konuk ederken siz de bu mücadelenin heyecanını Tek Maç, Süper Oran ve Canlı Bahis seçenekleriyle Misli.com’da yaşayabileceksiniz.
#Misli.ComTürk Edebiyatında, Garip, 2. Yeni ve Mavi akımlarının etkisiyle çok sesli bir şiir ortamı oluşmuştur. Bu dönemin en özgün kalemleri arasında İsmet Özel, Ülkü Tamer, Metin Eloğlu ve Ece Ayhan sayılabilir. Bu şairlerin eserlerinde tasavvufi, gerçeküstü ve düşsel ögeler bir arada kullanılmıştır. Bakış Kuşu eseri hakkında tüm detayları derledik.
Trakya ülke topraklarının 33’te biri. Yani %3’lük bir kısmı. Ancak ülke nüfusunun yaklaşık %20’si burada yaşıyor. Yapılan planlarla nüfus sayısının daha da artması planlanıyor. O kadar çok plan yapıldı ki; plan yapıldıkça Trakya kaybediyor. Ormanını, topraklarını, sularını kaybediyor.
#Trakya