Prof. İlber Ortaylı’yı tarihçi olarak biliyoruz ama o aynı zamanda hem bir rehber hem de 50 yıldır gezen bir seyyah. Seyahatleri sırasında onu en çok etkileyen, ‘eski dünya’nın şehirleri. Floransa, Roma, Kahire... Türkiye’nin dağlarının ve dağlara kurulmuş antik kentlerin keşfedilmeyi hak ettiğini düşünüyor.
#İlber OrtaylıYazıyor, anlatıyor, öğretiyor, bazen kızıp söyleniyor ama bir de pek bilmediğimiz bir yönü var İlber Ortaylı’nın: Seyahat etmek... Yeni yazdığı kitabı lber Ortaylı Seyahatnamesi'nde birçok bilgi veriyor. Örneğin en sevdiği şehir Roma, hayallere daldığı yer Semerkant’taki Registan Meydanı, vatandaşlarının kültürüne gıpta ettiği ülke İran… Deyim yerindeyse ‘İlber Çelebi’yle buluştuk, ondan sizlere seyahat rotaları çizmesini istedik. İşte İber Ortaylı Seyahatnamesi'nde yer alan geziler...
#İlber Ortaylı GezileriZülfü Livaneli yeni romanı ‘Kaplanın Sırtında’yla, tarihimizin en tartışmalı hükümdarlarından II. Abdülhamid’e şablonların dışında bir bakış sunuyor. Abdülhamid’in Selanik’teki sürgün yıllarındaki askeri doktoru Âtıf Hüseyin Bey’in günlüklerini temel alan roman, sultanı insan olarak ve kişisel hayatına odaklanarak değerlendiriyor.
#Zülfü LivaneliProfesyonel rehber Serhan Güngör, yeni kitabı ‘Gezgingöz’de Türkiye tarihinin peşi sıra dünyayı geziyor. Onunla birlikte Güney Afrika’da Osmanlı âlimi Ebubekir Efendi’nin halen ne kadar etkili olduğunu görebilir, Avrupa’nın Türkçe konuşulan en uzak noktası Makedonya’nın Kocacık Köyü’ne uzanabilirsiniz.
#GazetehaberleriYakın zamanda yayımlanmış seyahat kitaplarını bir araya getirdik. Kimi Mavi Yolculuk’un inceliklerini, kimi Svalbard’ın çorak topraklarında bile keşfedilecek şeyler olduğunu anlatıyor. İstanbul’dan başlayıp Kuzey Kutup Dairesi’ne varan bir okuma yolculuğu.
#SeyahatGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, kentte yeni açılan ve dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma’nın fikir babası, en büyük destekçisi. Şimdiden binlerce insanın ziyaret ettiği mozaik müzesi aslında Gaziantep’teki dönüşümün de simgesi. Eskiden sadece fıstık, baklava ve kebapla anılan kent artık tarihi ve kültürel kimliğiyle öne çıkıyor. Yakında yeni müze projeleri de hayata geçecek