İlaç raporlarının geçerlilik süresi araştırılan konulardan biri. Rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması, kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle engellilerimizi korumak için 2020’de başlatılmıştı. Daha sonra bu süre 31 Aralık 2022 tarihinde sonra sona ermiş ve süreli sağlık raporlarının 30 Haziran 2023’e kadar geçerli sayılmaya devam edeceği açıklanmıştı. Konuyla ilgili son açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Peki ilaç raporları uzatıldı mı? Sağlık raporu süresi ne zaman sona erecek?
#İlaç Raporu Süresi 2023İlaç raporlarının geçerlilik süresi merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden sağlık raporlarının geçerlilik süresine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Daha önce Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, 1 Ocak 2020’den sonra sona ermiş ve yenilenmemiş tüm süreli raporların 31 Aralık 2022’ye kadar geçerli kabul edileceği açıklanmıştı. Ancak sağlık raporu süresiyle ilgili değişikliğe gidilmişti. Peki sağlık (İlaç) raporları uzatıldı mı 2023? İlaç raporları ne zaman yenilenecek? İşte konuyla ilgili detaylar...
#İlaç RaporuSağlık raporlarının ne zaman biteceği, vatandaşların gündeminde yer alıyor. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, 1 Ocak 2020’den sonra sona ermiş ve yenilenmemiş tüm süreli raporların 31 Aralık 2022’ye kadar geçerli kabul edileceği açıklanmıştı. Bakan Koca, sosyal medya hesabından uygulamayla ilgili yeni kararı duyurdu. Peki sağlık (İlaç) raporları uzatıldı mı 2023? İlaç raporları ne zaman yenilenecek? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Sağlık RaporuÇarşı ve mahalle bekçisi alımı kapsamında 26 Eylül tarihinde mülakata dahil olan bekçi adaylarının sözlü sınav sonuçlarına yönelik araştırmaları devam ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak açıklamayı bekleyen bekçi adayları bir yandan da bekçilik sözlü mülakat sonuçlarının nasıl sorgulanacağını öğrenmek istiyor. Peki, Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözlü mülakat sonucu nasıl sorgulanır?
#Bekçilik Sonuçları8 bin bekçi alımı için süreç devam ediyor. Başvurular Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi tarafından 18 Mart tarihinde başlayıp 1 Nisan’da sona erdi. Bekçilik sınav giriş yerlerinin belli olmasının ardından farklı sorular gündeme geldi. Peki, bekçilik başvurusunda hangi belgeler isteniyor? Başvuru dilekçesi nasıl doldurulur?
#Bekçilik BaşvurusuBekçi alımı için başvuru işlemi gerçekleştiren adaylar, sınav giriş yerlerini Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden E-Devlet şifresiyle öğrenebilecek. Diğer taraftan bekçi adayları kendilerinden istenen bazı evrakları doldurup başvuru esnasında teslim edecek. Peki, bekçi alımı sınav giriş yerleri ekranında yazan başvuru dilekçesi nasıl doldurulur? İşte, bekçi alımı evrakları ve detaylı bilgiler
#Bekçi AlımıEmniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 81 il genelinde 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı için başvuru sürecini başlattı. Açıklamada, adayların alıma ilişkin ayrıntılı bilgiye Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesiwww.pa.edu.tr üzerinden ulaşabilecekleri belirtildi. Peki, EGM bekçi alımı başvurusu içi gerekli belgeler hangileri, başvuru ücreti ne kadar?
#Bekçi Alımı BaşvurularıHekime şiddet bitmiyor. En son 14 Mart Tıp Bayramı’nda, 7 aylık hamile aile hekimi Dr. Leman Okul da şiddete maruz kaldı. Şarköy Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Okul(33), hastasının istediği antibiyotiği reçete etmeye gerek duymadığı için fiziksel ve sözel şiddete uğradı.
#Hekime ŞiddetTÜRKİYE’nin ilk ciddi ilaç raporu her Türk’ün 15 günde bir 1 kutu ilaç kullandığını ortaya koydu. Ülkemizde yılda yaklaşık 2 milyar kutu ilaç tüketiyor. İlaca yılda ödediğimiz para ise 16 milyar 300 milyon lirayı buluyor. Üstelik bunun yüzde 54’ünü ithal ilaca harcıyoruz.
Yeni Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki (SUT) düzenlemeye göre, bazı diyabet ilaçları endokrinoloji uzman hekimlerince ya da bu uzman hekim raporu ile tüm hekimlerce; üniversite ve eğitim ve araştırma hastanelerinde ise iç hastalıkları uzman hekimlerince ya da bu uzman hekim raporu ile tüm hekimlerce reçete edilebilecek.
İsyan eden Avrupa Komisyonu. Konuyla ilgili "ilaç raporu" yayınlayan Komisyon, büyük ilaç firmalarını, ucuz ilaçların Avrupa Birliği'ne girişini engellemekle suçladı. Bu nedenle sağlık sektöründe tasaruf kaybı 3 milyar euro. Avrupa Komisyonu'nun isyanı, ucuz ilacın AB ülkelerine girişini kolaylaştırısa, bundan Türkiye'nin de yararlanması bekleniyor.
Hayatımda ilktir "Sayın Bakanım, müşavirim..." gibi sıfatlar kullanmak. Sevmem. Yağcılık gibi gelir. Ama bu sefer içimden geldi. Çünkü Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve müşaviri Mine Tuncel; Tijen ve Oğulcan meselesinde gerçekten yardımcı oldu. Resmen devlet, bu çaresiz anneye ve oğula el uzattı.
SPK’ya muhalefet ve izinsiz halka arz suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine girmesi, hastalığı yüzünden 2 kez ertelenen Yimpaş’ın patronu Dursun Uyar şimdi de "Takayasu" hastalığından tedavi görüyor. Yarın cezaevine girmesi gereken Uyar rapor alabilirse yine kurtulacak.