ZOR günlerde yardımlaşmanın değeri, önemi çok daha iyi anlaşılıyor. Bugün, daha önce de öğrenmiş olabileceğiniz bir girişimi anımsatayım:“Karşıyaka Belediyesi’yle sivil toplum kuruluşları, salgınla giderek ağırlaşan yaşam koşullarında, gerek duyanlara yardım için harekete geçti. Karşıyaka Dayanışma Platformu çatısı altında buluşuldu, ‘karsiyakadayanismasi.org’ adresli internet sitesi, 0549 260 02 24 numaralı WhatsApp ve telefon üzerinden istekte bulunanlarla yardımseverler bir araya gelmeye başladı.
#İzmir2018’de Türkiye’nin ilaç ithalatında ciddi artış yaşanırken, ilk sıralarda yer alan Almanya, ABD, İsviçre, Güney Kore ve İtalya’ya 2 milyar 589 milyon dolar ödedik. Almanya’dan 2017’de 828 milyon dolarlık ürün ithal edilirken, 2018’de bu rakam yüzde 6.3 artarak 880 milyon dolara çıktı.
#GazetehaberleriAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yaptığı açıklamaya göre KOAH, epilepsi ve kalp rahatsızlıklarında kullanılanların da arasında olduğu 30 ilaç, bedeli ödenecek ilaçlar listesine dahil edildi.
#Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SelçukUludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ak, "Kurdun veya böceğin yaşamadığı bir ürünü biz tüketiyoruz. Ne kadar kimyasal aldığımızı ve ne kadar risk aldığımızı düşünün" dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, ‘markette de ilaç satılmasına’ ilişkin çalışma başlattıklarını açıklaması, toplam 17 milyar liralık büyüklüğe sahip pazarda bir yandan tepki çekerken bir yandan da ABD’deki sistemi akıllara getirdi. Drugstore’ların (ilaç marketleri) yaygın olduğu ABD’de reçeteli ilaçlar marketlerde eczacıların çalıştığı kapalı bölümlerde satılıyor.
Türk mühendislerin Sağlık Bakanlığı ile ortak hazırladığı bir proje ile artık korsan ilaç satılamayacak, sahte kupür dolandırıcıları anında yakalanacak. Merkezi İzmir’de bulunan CMM Group tarafından geliştirilen ileri teknoloji ürünü İlaç Takip Sistemi (İTS) ile tüm ilaçların sevkiyat ve satışı Sağlık Bakanlığı bilgi merkezinden takip edilecek.
YILLARDIR verdiğimiz tepkiler sanki suya yazılıyor; işyerlerine, ürünlerine yabancı ad verme yarışı sürüyor. Bu yarışa girenlerin sergilediği davranışı, ’çılgınlık’ olarak tanımlamaktan başka yolumuz kalmadı. Yeme, içme, eğlenme, konaklama yerlerinin yanı sıra İstanbul, Ankara gibi kentlerdeki özel hastanelerin adlarına baktığımızda da şaşırıyoruz.
İzmirli Avukat Senih Özay, şeker hastası olduğu için kullandığı 51.45 YTL’lik ilacın SSK tarafından karşılanmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Eczacı Odası’na 2005 yılı şubat ayında dava açtı.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Maliye Bakanlığı’nın tüccarların hesaplarına haciz koymasını eleştirerek, vergi cezalarının bono ve tahvil gelirinden fazla olduğuna dikkat çekti. Aygün, “Bu iddia tüccarın zekasıyla alay etmektir. Hiçbir tüccar bunu yapmaz. İkiye alıp bire satmaz” dedi.