İdrar Yolu haberleri sayfasında İdrar Yolu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2473 İdrar Yolu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İdrar yolu enfeksiyonunun tıptaki adı Üriner sistem enfeksiyonlarıdır. Bu rahatsızlık idrar yolunun herhangi bir bölümünde gerçekleşebildiği gibi böbrek ve üreter mesaneye kadar da uzanabilir. Rahatsızlık genellikle idrar yolundan başlar ve üreter mesane kısmına enfeksiyon yayar. Ancak idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen bitkisel yöntemler sayesinde doğal yollarla evde çözüm üretilebilir. Peki idrar yolu enfeksiyonuna nasıl geçer? Evde idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Maydanoz suyu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? İşte evde idrar yoluna iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yollar
#İdrar Yolu EnfeksiyonuKadın erkek herkesin hayat boyu en az bir defa yaşadığı rahatsızlıklardan biridir idrar yolu enfeksiyonu. Üriner sistemde ortaya çıkan iltihaplanma durumlarına verilen genel ad olan bu enfeksiyon, bakteri mantar ya da virüslerden kaynaklanıyor. Peki, idrar yolları enfeksiyonu deyince tam olarak ne anlamak gerekir, bu enfeksiyona yol açan etmenler neler ve bu enfeksiyonlardan korunmak mümkün mü? İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Bennur Esen Atay, idrar yolu hastalıkları hakkında merak ettiklerinizi anlatıyor.
#Üriner Sistemİdrar yolu enfeksiyonu, çoğumuza yabancı gelmeyen hayatımızın bir döneminde mutlaka yaşadığımız durumlardan biridir. Özellikle biz kadınlar adet dönemimizden hemen önce ve adet dönemimiz sırasında çok daha yoğun bir şekilde bu durumu yaşamaktayız.
#İdrar Yolu Enfeksiyonu SebepleriÇocuklarda idrar yolu enfeksiyonları kalıcı böbrek hasarına neden olabileceğinden çok önemlidir. Özellikle nedeni bilinmeyen ateşi olan çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu mutlaka araştırılmalıdır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Özlem Türkoğlu, çocukluklarda sıklıkla görülen idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#ÇocukAlzheimer 21’inci yüzyılın kâbusu. Her 3,2 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor. Hem hastanın hem de ona bakanların yaşam kalitesi her gün biraz daha düşüyor, çaresizlik evlere ateş düşürüyor. Bu derlemeyi bir gazeteci olarak değil, sekiz yıldır bu illetle mücadele eden bir babanın kızı olarak yazıyorum. İçinde bol miktarda bilgi ve gerçekle birlikte test edilmiş deneyim ve moral bulacaksınız. Okuyan ferahlık bulsun, Alzheimer Günümüz (21 Eylül) kutlu olsun…
#AlzheimerGüney Afrika Cumhuriyeti'nin kuzeydoğusundaki Limpopo eyaletinde "şistozomiyaz" salgını görüldüğü bildirildi. Yetkililer, hastalığın 142 ilkokul öğrencisinde görüldüğünü belirtti. Genellikle kirli su kaynaklarından bulaşan şistozomiyaz hastalığı, çoğunlukla Afrika ve Güney Amerika ülkelerinde görülüyor.
#Güney AfrikaEvren Bay Şengül'ün Kuraldışı Yayınları'ndan çıkan "Tuvalet İletişimi" adlı kitabı, bebeklerin doğumdan itibaren tuvalet ihtiyaçlarını anlamak ve bunlara yanıt vermek amacıyla hazırlanmış bir rehberdir. Geleneksel olarak 2 yaşından sonra başlanan tuvalet eğitiminin aksine, bu kitapta doğumdan itibaren başlayan ‘tuvalet iletişimi’ne odaklanılmakta ve anne-bebek arasındaki karşılıklı iletişim vurgulanmaktadır.
#1Son zamanlarda dünya genelinde birçok salgın hastalık ortaya çıkıyor. Hava koşullarının etkisiyle hızla yayılan virüsler, çocuklardan yaşlılara kadar herkese hızla bulaşıyor. Şimdi de acillerdeki adenovirüs vakalarının artışı, halk sağlığı açısından endişe verici bir gelişme olarak öne çıkıyor. Peki adenovirüs vakalarındaki artışı nasıl yorumlamak gerekiyor? Hastalığın belirtileri neler? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkGayet sağlıklı bir genç olan Madi Foster ,17 yaşındayken birden nefes darlığı ve halsizlik problemi yaşamaya başladı. Doktorlar bunu kaygı bozukluğu ve anksiyeteye bağladı, antidepresan kullanmasını önerdi. Daha sonra sırt ağrıları yaşamaya başladı ama bunu da idrar yolu enfeksiyonuna bağladılar. Genç kızın yaşadığı bu semptomlara aslında bu milyonda bir görülen bir kanser neden oluyordu. Teşhisi çok geç koyulduğu için kanser diğer organlarına da yayıldı. Doktorlar maalesef genç kıza 18 aylık ömür biçti.
#Kanserİlk kez 2003 yılında yumurtalık tümörü nedeniyle ameliyat geçiren 58 yaşındaki Hülya Öztürk, şikayetleri yeniden başladığı halde, doktor fobisi nedeniyle yıllarca muayeneye gitmedi. 170 kiloya çıkan ve artık yatağa bağımlı hale gelen Öztürk, ağrıları dayanılmaz bir hal alınca, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İlyas Şahin’e başvurdu. Dr. Taylan Şenol’un da girdiği operasyonla, 3 cerrah, 23 kiloluk tümörü başarıyla çıkardı. Dr. İlyas Şahin, '30 yıllık genel cerrahım, böyle dev bir kitle görmedim. Hekim olarak hayretler içinde kaldım.' dedi.
#İSTANBULHavuz suyunun neden olduğu vajinal mantar enfeksiyonuna yakalanan birçok kadın, bugünlerde soluğu doktorda alıyor. Peki, vajinada kaşıntı, yanma ve akıntı ile kendini gösteren bu hastalığa karşı nasıl önlem almalıyız? Hadi gelin, bugün yaz tatilinizin bu can sıkıcı hastalık ile bölünmemesi için neler yapmanız gerektiğine bir göz atalım.
#Ankaraİstanbul’da termometreler 38-39 dereceyi gördü ama hissedilen en az 50 derece. Afrika ve Basra Körfezinden gelen sıcak hava dalgası nemle birleşince özellikle ülkenin Batı kesimlerinde neredeyse nefes alınmıyor. Gölgesinde serinleyecek ağacın pek fazla olmadığı, binaların “Çin seddi” gibi denizin önünü kapattığı İstanbul başta birçok büyükşehirde durum aynı: “Kavruluyoruz.” Ve dahası sıcak havanın sadece bedenle değil psikiyatrik duygu durumla da ilişkisi var. Ben değil Prof. Dr. Arif Verimli söylüyor: Bu aralar daha agresif, daha mutsuz, daha telaşlı ve tedirgin iseniz, kalbiniz normal ritminden hızlıysa aman dikkat! Tehlike altındasınız. İklim Bilimci, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun da yıllardır dillendirdiği ama sesini duyuramadığı bir konunun da altını çiziyor Prof. Dr. Verimli: “Sıcak hava da soğuk hava gibi afet sayılsın.”
#İstanbulAlışveriş sitelerinde, eczanelerde, sosyal medya da arkadaş çevremizde sıklıkla karşımıza çıkıyor, enfeksiyonların kökünü kazıdığına, böcekleri kaçırdığına, cildi temizlediğine, aknelerle savaştığına, saçlara iyi geldiğine inanılarak kullanılan Nioli yağı, her derdin devası gibi lanse ediliyor. “Arkadaşım kullandı çok iyi geldi, şu doktor yayınladığı videosunda tavsiye etti, eczacı komşum mutlaka kullan dedi, kendi de kullanıyormuş” gibi cümleler eminim size de tanıdık geliyordur.
#Nioli YağıKarpuz ve kavun, diyet yaparken dikkatli tüketilmesi gereken meyveler arasındadır. Her iki meyve de yüksek su içeriğiyle bilinir ve serinletici, ferahlatıcı özelliklere sahiptir. Ancak, şeker içerikleri ve kalorileri dikkate alınmalıdır. İşte karpuz ve kavunun diyette tüketimi hakkında bazı bilgiler..
#Kavun Kilo Aldırır MıNioli yagi, eczanelerde satılıyor, online alışveriş sitelerinden satın alınıyor, bazı kadın doğum uzmanları sosyal medya hesaplarından takipçilerine bu yağı kullanmalarını tavsiye ediyor. Pek çok kadın bu nedenle bu yağı kullanıyor. Peki gerçekten idrar yolu ve vajinal enfeksiyonu önleme özelliği var mı? Cilde direkt teması riskli mi? Fazla kullanımı zarar verir mi? Hamileyken kullanılır mı? Kadın doğum uzmanı Kağan Kocatepe ile konuştuk tüm sorularımızı yanıtladı.
#Nioli YağıHamilelik belirtileri, her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Bu belirtilerin süreleri ve sıklıkları değişiklik gösterebilir. Belirtiler her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Ayrıca bazı kadınlar regl öncesi dönem ile hamilelik belirtilerini karıştırabilir. Ancak hamileliğin en önemli belirtisi adet (regl) döneminde adet görmemektir. Peki hamilelik nasıl oluşur, ne zaman başlar? hamilelik belirtileri nelerdir? İlk hafta hamilelikte hangi belirtiler görülür? İşte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Cengiz ve Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın'ın verdiği bilgiler doğrultusunda erken hamilelik belirtileriyle ilgili detaylı bilgiler...
#Hamilelik BelirtileriTürk biliminsanı Özden Baltekin’in de arasında bulunduğu ekibin geliştirdiği antibiyotik direnç testi, İngiltere’de 8 milyon sterlinlik prestijli Longitude (Boylam) Ödülü’nün sahibi oldu. Ödül, fark yaratacak bir buluşa verilmek üzere 10 yıldır sahibini bekliyordu.
#Özden BaltekinÇoğunlukla yaban mersini ile karıştırılan turna yemişi sağlığa oldukça faydalıdır. Yaban mersini eski ve genel bir ad olmakla birlikte mavi yemiş olarak satın aldığımız meyvedir. Hem yaban mersini hem de turna yemişi aynı familyadan olsa da aralarında ufak bir farklılık vardır. Turna yemişinin sayısız faydasını Diyetisyen Gülçin Işık’tan dinledik.
#Turna YemişiUzmanlar genellikle ciddi bir şeyin işareti olmasa da inatçı karın ağrılarını görmezden gelmenin tehlikeli olabileceği konusunda uyarıyor. Çünkü hayati organlar karın bölgesinde yer alıyor ve bu bölgedeki ağrı, apandisit ya da böbrek enfeksiyonundan kaynaklı olabiliyor. Londra'da yaşayan aile hekimi Dr. Hana Patel, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, karın ağrısının tam olarak nerede olduğuna bakarak ağrının sebebinin anlaşılabileceğini söyledi. İşte karın ağrılarının yerleri ve işaret ettiği hastalıklar…
#Karın Ağrısı