Son zamanlarda pek çok şirket, değerleri arasına inovasyonu ekleyerek; kurum içi inovasyon kültürü oluşturmaya çalışıyor. Bununla birlikte, inovasyonun söylemden öte, gerçek hayata geçiş sürecinde, birtakım metodolojilere ve süreçlere de ihtiyaç duyuluyor.
#Ergi Şener9 Ağustos 2021 tarihinde açıklanan ve “insanlık için kırmızı alarm” olarak nitelendirilen, Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) raporuna yönelik Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, şu önemli tespitleri paylaşmıştı: “Alarm sesleri artık kulakları sağır ediyor, somut kanıtlar reddedilemez noktaya geldi. Fosil yakıtların kullanımından ve ormanların yok edilmesinden kaynaklanan sera gazı emisyonları gezegenimizi boğuyor ve milyarlarca insanı riske atıyor. Küresel ısınma Dünya üzerindeki her bölgeyi etkiliyor ve birçok değişikliğin geri dönüşü yok…Yatırım yöneticileri, varlık sahipleri ve işletmeler için iklim krizi çok büyük finansal riskler oluşturuyor… Şimdi güçlerimizi birleştirirsek iklim felaketini önleyebiliriz. Ancak gecikme için zaman yok ve mazeretlere yer yok…”
#Ergi ŞenerTüm uygulamalarını dijitalleşme ile baştan tanımladıklarını ve yeni çağa tercüme ettiklerini ifade eden Migros Ticaret AŞ İcra Başkanı Özgür Tort, “Yeni çağa cesur adımlarla giriş yaparken bugünden geleceğin yolunu açıyoruz. Migros müşteri odaklı çevik dönüşüme, çoklu kanallara, dijitalleşmeye ve ileri teknolojiye, insana, işin ve dünyanın sürdürülebilirliğine uzun yıllardır kararlılıkla yatırım yapıyor. Ürün arzını yönetmenin yanı sıra tüketicilerin yeni oluşan ihtiyaçlarına bu yatırımlar sayesinde büyük bir çeviklikle cevap veriyoruz” diye konuştu.
#GazetehaberleriSiber saldırıların, genellikle daha fazla veriye sahip olan ve dolayısıyla daha fazla kazanç anlamına gelen büyük şirketlere yönelik yapıldığı düşünülse de yeni bir araştırmaya göre KOBİ’lere yönelik saldırılarda son 3 yılda ciddi bir artış gözlemlendi. Kendilerini savunmak için büyük şirketlere göre daha az kaynağa sahip olmalarının, KOBİ’leri hedef tahtasına oturttuğunu belirten uzmanlar, uygun bütçeli güvenlik çözümleri ve siber güvenlik eğitimleriyle bu eksikliğin giderilebileceğini belirtiyor.
#Siber SaldırıGelecekte iş dünyası beklediğiniz gibi bir yer olmayabilir. Hatta sadece birkaç yıl içinde sizden yeni beceri ve bilgiler beklenebilir. Artan iletişim olanakları, sayısallaşan dünya ve akıllı makinelerin yükselişi sektörleri dönüştürürken, geleceğin yeni nesil çalışanlarından beklenilenleri de kökünden değiştiriyor. Peki, 2020’lerde iş dünyasında hangi beceriler ortaya çıkacak? Bu değişime nasıl ayak uydurabiliriz? Cevap bu konuda hazırlanan en kapsamlı raporlardan biri olan ‘Gelecek Meslekleri için Beceriler 2020’de. Phoenix Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışmalarını yürüten Gelecek Enstitüsü’nün yakın zamanda yayınladığı ‘Gelecek Meslekleri için Beceriler 2020’ raporunda önümüzdeki 10 yılda iş dünyasında belirleyici olacak 10 beceri ele alınıyor. IBM, Walt Disney, Electronic Arts gibi dünyanın alanlarında önde gelen şirketlerinin yanı sıra Stanford Üniversitesi uzmanlarının desteğiyle hazırlanan raporda, becerilerin değişmesine neden olan altı neden de sıralanıyor.
#İş Dünyası