İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, hakkında başlayan ‘Fosforlu Cevriye’ kampanyasına yönelik sözleri, siyasetin en önemli gündem maddesi oldu. Peki kimdir Fosforlu Cevriye? İşte Suat Derviş’in romanında anlattığı Fosforlu Cevriye’nin edebiyat ve popüler kültürümüzdeki yeri ve macerası.
#Fosforlu CevriyeArda Turan’ın “Kısmetse Olur” yarışmacısı Cansel Çördük’e sosyal medyada özelden yazdığı mesajlar ortaya çıktı. Ünlülerin televizyonda gördükleri kızlara “asılmasını” Konsey nasıl yorumluyor? Arda’nın “Ben günde 1500 kişiye mesaj atıyorum” cevabına ne diyorsunuz? Magazin Konseyi haftanın öne çıkan olaylarını yorumladı...
#ARDA TURANİşte, olacağı buydu. İngiliz Friedland şirketinin yaptığı araştırmaya göre yeni sosyal dünya düzenine hızla adapte olan hırsızlar, kurbanlarını Twitter, Facebook ve Foursquare’den takip ediyor, evden uzak oldukları zamanları, kullanıcıların girdiği lokasyon bilgisi sayesinde rahatlıkla takip edebiliyor.
Başlık karışık mı geldi? Hiç değil aslında. Şarkıcı İbrahim Tatlıses’in, “Urfa’da Oxford vardı da gitmedik mi” sözünü bilirsiniz. Her yıl olduğu gibi üniversiteler açılınca, Türkiye’nin malum sorunu türban tartışılmaya başlandığından da haberdarsınız. Peki, Kılıçdaroğlu’nun “Başı açık öğrencilerin de özgürlük sorunu var” dediğini duydunuz mu? İşte meselenin bamteli burası. Tüm bunlar bana, bakın İslam tarihindeki hangi olayları anımsattı? Gelin bin yıl öncesine gidelim...
Dondurmam kaymak’ günleri eskidendi. Artık dondurmalarımız mojitolu, karpuzlu, elmalı, kahveli, güllaçlı, bisküvili ve hatta sebzeli... Yani dondurma denilince ilk akla gelen geleneksel lezzetlerin yanına, her geçen gün sıra sıra yeni çeşitler ekleniyor. Üstelik önceleri keyifle yemek için dört gözle yaz aylarını beklediğimiz dondurmanızı şimdi 12 ay boyunca yalayabilirsiniz. Bıçakla kesilebilecek kıvamdaki Türk dondurmalarıyla İtalyan usulü ipek gibi dondurmaların kapıştığı listemize bakmak bile insanı serinletiyor.
Türkiye, Pazar günü yapılacak genel seçimler öncesinde son viraja girmişken, uluslararası basın da seçime kilitlendi. Independent gazetesi, seçim çıkmazının hayat kadınları ve şarkıcılarla kırılmaya çalışıldığı yorumunu yaptı. Economist dergisi, “AKP’nin ağır toplarından" birinin, “seçimler iki ucu b... değnek” dediğini yazdı. El Pais gazetesi de “Cumhurbaşkanı seçim fiyaskosunun açtığı yaranın kapanmasının zaman alacağı” yorumunu yaptı.
GAZİ Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 67. yıldönümünde TSK Mehmetçik Vakfı Yayınları’ndan olan ‘Olaylar ve Atatürk’ (Ankara Gnkur. Basımevi 1984, s. 66-67) adlı kitapta ‘her daim Cumhuriyetimizin ve devletimizin hainlerine’ ithaf edilen, gazeteci-yazar Falih Rıfkı Atay’ın bir anısını aktarıyoruz:
Ben yalan söylemem, yalanı faydalıysa söylerim, zararlıysa zaten söylemem – Mankenler zannedilenden daha akıllıymış – İyi tecavüzcü, kötü tecavüzcü – Maksat haber yapmak mı Teoman’ı dövmek mi - Mısır püskülü, kiraz sapı suyu, hemoroid kremi, yok artık... – Cinler ne yer, ne içer, hiç merak ettiniz mi – Sosyete korkmadan günah işleyebilirmiş – Afrodit evlenirse nerede evlenir – Bir Karıncayiyen eksikti televizyonda – Ropörtejjj ve sair alıntılar
Selin Tokay, Suna Pekuysal lezzetini yakalamış – Kelebek kondu diye başlık atanlar, ne yazdığınızın farkında mısınız - Kayhan Yıldızoğlu, Suna'yı da Zeynep gibi sokakta bulmuştu – Servet’le Seren acaba aralarında neler konuşuyordur – Demet Akbağ hakkında bir alıntı – Ayçekirdeği, Tarkan ve sivilce paniği basmak – Filmatik Banu Alkan – İbo ve hayvanlar âlemine intikal – Sünnet sırasında Hıncal Uluç’un başına ne geldi acaba – Ebru Şallı fiziği bozulmasın diye 7 aylıkken doğurmamış mıydı, diye soruyor bir okur... ve sair, aslında öğğ getiren ama bir kere size söz verdim diye okuduğum müstekreh haberler!
Televizyon karşısında, içki yanında, can sıkıntısında yenilen kuruyemişlere yakın zamana kadar abur cubur muamelesi yapılırdı. Kilosuna dikkat eden kadınlar uzak durmaya çalışırdı. Sağlıklı yaşam için gıdaların, özellikle de fındık, ceviz, badem gibi yemişlerin önemi anlaşılınca kıymete bindiler.