MasterChef'te üst turu kazanan isimler, dün geceki düello heyecanı sonrası belli oldu. Yeni sezonuna hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 1 Temmuz tarihli son bölümünde, 2. tur eleme turları devam etti. Jüriler Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en başarılı şekilde hazırlayan isimler 3. turu garantiledi. Gecenin yemekleri ise hünkar beğendi, yağlama, kalamar dolması ve fish and chips oldu. Peki, 1 Temmuz 2024 MasterChef'te kimler kazandı, üst tura kimler çıktı? İşte, dün gece en iyi hünkar beğendi, yağlama, kalamar dolması ve fish and chips yemeğini yapan isimler.
#Masterchef Kazananlar‘Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı’ etkinliğinin bu yılki temasında dolmadan otlu böreğe, çeşitli Ege lezzetleri var. Türkiye’nin yurtdışı etkinliklerinde de sunulacak olan Türk mutfağının eşsiz reçeteleri, dün Beştepe’de sergilendi.
#Emine ErdoğanAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriHer yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#LahanaİZMİR’de yaşayan biri olarak yaz boyunca telefonunuz hiç susmaz. “Nerede kalalım? Ne yiyelim? Hangi plaja gidelim? Balıkçıda yer yok, tavsiyen var mı?” gibi sorulara çokça maruz kalırsınız. Eşe dosta yardımcı olmak bir yana, bazen biz bile kendi aramızda, “Sahi nereye gitsek, ne yesek?” diye düşünmüyor değiliz. Çeşme ve Alaçatı’da tabii ki çok seçenek var. Ama fiyat ve performans dengesi de önemli! Bir İzmirli olarak 7 yayın boyunca sizlere bu sayfadan rehberlik etmeye çalışacağım. Malum; Çeşme ve Alaçatı sadece denizi, kumu, güneşi, muhteşem plajları, tarihi, doğasıyla değil aynı zamanda zengin gastronomisiyle de ünlü. Tüm bu konularda önerilerimi paylaşacağım. Şimdiden keyifli okumalar olsun.
#1Besleyici oluşuyla tercih edilebilecek ramazana özel iftar çorbası. Mideyi rahatlatır, içimi kolaydır. Yanında bir salata ile öğün bile oluşturabilir. Bakliyat Çorbası: Kolay olsun, şipşak olsun diyorsanız çorba tariflerinin en bakliyat çorbası tarifimizi deneyin. İşte, bakliyat çorbası, ıspanaklı börek, hünkar beğendi, gül tatlısından oluşan Ramazan 19.gün menüsü...
#İftar MenüsüGelinim Mutfakta haftanın finaline yaklaşırken altın dağıtmaya devam ediyor. Haftanın beş günü çeyrek altın veren Gelinim Mutfakta, cuma günü ise ayrıca haftanın birincisi tam 7 altın bileziğin sahibi oluyor. Peki, GElinim Mutfakta'da bugün çeyreği kim aldı, günün birincisi kim oldu? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 15 Aralık 2022 Perşembe!
#Gelinim MutfaktaPatlıcanı sevenlerin favorisi olacak Bolu kebabı mantarlı iç harcı ile sofralarınıza konuk oluyor. Gelinim Mutfakta Bolu kebabı tarifi günün aranan lezzetleri arasında yerini aldı. Peki, Bolu kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Bolu kebabı tarifi ve püf noktaları...
#Bolu KebabıHünkar beğendi, saray mutfağının öne çıkan lezzetlerinden biri. Közlenmiş patlıcan ve beşamel sosunun nefis uyumunun yanı sıra yumuşacık etiyle de damaklarda iz bırakacak. Peki hünkar beğendi nasıl yapılır? İşte evde hünkar beğendi yapımı için kolay tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...
#Hünkar Beğendi Nasıl YapılırMutfakta gelenekselliğin sınırı ne kadar olmalıdır? Hangi yemek ne zamandır bizim? Mutfakta yeni malzemeler kullanmak gelenekselliğe aykırı mı?Yeni pişirme teknikleri gelenekselliği etkiler mi? Gelenek ile gelecek arasında mutfak bir köprü olabilir mi?
#İlisıra (Köy) DolmasıYaşar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Avrupa Turizm Eğitim Kurumları Birliği (ACEEPT) Uluslararası Eğitim Programı bu yıl ‘Unutulmaz Gastronomi Turizmi Deneyimleri oluşturmak’ temasıyla İsviçre, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, İspanya, İtalya ve Finlandiya’dan öğrencileri ağırladı. Proje kapsamında 14-20 Kasım tarihlerinde, 65 öğrenci ve 11 akademisyen İzmir’de gastronomi turizmi konusunda çeşitli etkinliklere katıldı.
#ACEEPTGeleneksel Türk mutfağımızın damak çatlatan lezzetlerinden biri olan hünkar beğendi, MasterChef yarışmasıyla ekranlara geliyor. Somer Şef’in imza yemeği olan hünkar beğendiyi püf noktalarıyla birlikte hazırlamak istiyorsanız, işte namı değer hünkar beğendi tarifi, malzemeleri ve adım adım yapılışı…
#Hünkar BeğendiRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi dördüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 6 Mayıs Perşembe, Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü...
#Bugün Ne Ğişirsem?Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on beşinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 27 Nisan Salı, Ramazan'ın 15. günü için iftar menüsü...
#Ramazan1844 yılında Hünkar Köşkü, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Abdülmecid Han'ın Bursa ziyaretinde konaklaması için yapılarak 19 gün gibi çok kısa bir süre içinde inşası tamamlanan bu yapı, bir av köşküdür. Sonraki dönemlerde 5. Mehmet Reşat, Mustafa Kemal Atatürk ve Abdülaziz Han gibi önemli liderleri ağırlayan Hünkar Köşkü, günümüze restore edilerek gelmiştir. Hünkar Köşkü nerede ve nasıl gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Gastronomi sektöründe sunduğunuz ürünün lezzeti ve sunumu kadar ismi ve hikayesi de çok önemlidir. Yemeğin ismi farklı olduğu kadar, merak uyandırıcı ve sıra dışı olmalıdır. Daha önceden hiç duymadığınız ve sizi şaşırtan bir yemeği asla unutamazsınız. Yemeğin lezzeti ne kadar önemli ise pazarlanması da bir o kadar önemlidir.
#BursaYemekteyiz birincisi kim oldu sorusunun yanıtı cuma akşamı yapılan finalin ardından izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Seda Sayan'ın sunumu ile gerçekleşen Yemekteyiz'in 31 Ocak tarihli finalinde, beşinci gün yarışması Neşe Hanım misafirlerini konuk etti. Neşe Hanım'ın yemeklerinin tadına bakan yarışmacılar Yemekteyiz birincisini belirledi. 5 farklı yarışmacının mücadele verdiği yarışmada, Seda Sayan'ın da oylarıyla en çok puanı alan isim haftayı birincilikle kapattı Peki, Yemekteyiz birincisi kim oldu? Para ödülünü kim kazandı? İşte, 31 Ocak Yemekteyiz kazananı.
#Yemekteyiz Birincisi Kim OluGüney Kore'de 10-15 Şubat tarihinde yapılacak Türk Mutfağı Haftası öncesi Güney Koreli şefler İstanbul'a gelerek Türk öğrencilerle yemek yaptı. Türk Mutfağı Haftası'nda Gastronomi Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler, hünkar beğendiden baklavaya, kiraz turşusundan zeytinyağlı tabağına kadar birçok Türk lezzetini Güney Korelilere tanıtmayı amaçlıyor.
#Yemek KültürüTropikal bir meyve olan kudret narının faydaları saymakla bitmiyor. Yıllardır tedavi amaçlı kullanılan bitki, yeşil renkli salatalığı andıran bir görüntüye ve acımsı bir tada sahip. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında oldukça etkili olan kudret narı genellikle bal ile karıştırılarak tüketiliyor.
#Kudret NarıTV8 ekranlarında yayınlanan Yemekteyiz yarışmasında cuma akşamı final heyecanı yaşandı. Hafta başından itibaren, beş farklı yarışmacının mücadele ettiği yarışmada, 6 Aralık akşamı haftanın en fazla puanını alan bir isim para ödülünü kazandı. Peki, Yemekteyiz'de bu hafta kim kazandı? Para ödülünü hangi yarışmacı aldı? İşte, 6 Aralık Seda Sayan ile Yemekteyiz birincisi ve haftanın puan durumu.
#Yemekteyiz Birincisi Kim Oldu