Hamile kalmaya çalışan birçok çift, genellikle başarı şanslarını artırmak için neler yapabileceklerini merak etmektedir. Bu aşamada araştırılan konulardan biri de sperm kalitesini artırmanın yollarıdır. Sperm kalitesini bozan önemli unsurlardan birinin sıcaklık olduğunu da tam da bu noktada belirtmek gerekir.
#Sperm KalitesiHamileyken bir kez daha hamile kalınabildiğini daha önce duydunuz mu? Eğer duymadıysanız, bu vakaların oldukça nadir olduğunu ama imkânsız olmadığını şimdiden söyleyelim. Üstelik Türkiye’de de bir örneği var... Bilim insanlarının "süperfetasyon" olarak adlandırdığı hamileyken tekrar hamile kalınması hakkında merak edilenleri uzmanlarla konuştuk. İşte detaylar…
#SağlıkGece terlemesi odanın sıcak olması ya da kalın giysiler giymekten kaynaklanmaktadır. Aspirin, novalgin ve kortizon gibi bazı ilaçları kullanmak da gece uyurken ense ve boyun terlemesine neden olmaktadır. Gece terlemesi neden olur ve nasıl geçer? Gece uyurken ense ve boyun terlemesi için ne yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hormon düzeylerinin ideal seviyede olmaması ile karakterize hormonal dengesizlik sperm değerlerinde anomalilere yol açarak erkek kısırlığına neden olabilir. Farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirilen en az iki spermiyogram sonucunda sperm parametrelerinde anomali bulunması, özellikle sperm konsantrasyonunun 10 milyon/mL’nin altında olması durumunda hormon testlerine başvurulması gerekliliğe dönüşür.
#ÖstrojenTestisler skrotum içerisinde yer alan iki küçük organdır. Temel fonksiyonları spermlerin üretilmesi ve depolanmasıdır. Aynı zamanda erkeklik hormonunun üretiminden de testisler sorumludur. Bu nedenle erkek üreme sisteminde kritik rollere sahip bu organların yapısındaki değişim, erkeklerin hem cinsel fonksiyonlarını hem de sperm kalitelerini ilgilendirir. Testislerin küçülmesi ya da testis atrofisi olarak adlandırdığımız durum da testislerde meydana gelebilen ve ardında birçok farklı nedenin bulunduğu yapısal değişimlerden biridir. Bu yazımda sizler için “testisler neden küçülür?” sorusunun potansiyel yanıtlarını paylaşacağım.
#Testislerde KüçülmeYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriHipoglisemi, kan şekeri düzeyinin normal seviyesinden düşük olmasına verilen isimdir. Glikoz insan vücudunda ihtiyaç olarak bulunan ve enerjinin kaynağı olarak bilinen maddedir. Bu hastalık, genel olarak diyabet ile ilgili tedavi gören kişilerdir ortaya çıkar. Bunun haricinde bazı tıbbi hastalık ve ilaca bağlı olarak da meydana gelir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hipoglisemi Nedir Ve Belirtileri Nelerdir?Bazen kepekten kurtulmaya çalışırken, onu daha da kötüleştiren bir şeyler yapıyor olabilirsiniz. Saçınızı çok sık veya çok nadiren yıkamak, kullandığınız fırça ve daha pek çok şey kepek sorununa yol açıyor ya da var olan sorunu daha da kötüleştir olabilir. Kepeğe yol açan 10 sinsi alışkanlığı anlatıyoruz.
#Kepek SorunuSürekli yeme istekleri, beynin hafıza, zevk ve ödüllendirmeden sorumlu bölgelerinden kaynaklanır. Leptin ve serotonin gibi hormon dengesizliği de yeme isteklerine neden olabilir. Yeme istekleri genellikle arzulanan besinin yendikten sonra vücuda salınan ve bir bağımlılığı yansıtan endorfinlerden kaynaklanması da mümkündür.<br><br>Diyetisyen Hazal Doğan anlatıyor...
#Tatlı Kriziİyi bir kardiyalog olmanın ötesinde dünyanın sağlık gündemine yön veriyor. Her ülkede ‘pop star’ muamelesi görüyor. Şimdi 2500’e yakın yıldızın isminin bulunduğu, Hollywood Bulvarı’ndaki ‘Şöhret Yolu’na (Hollywood Walk of Fame) ismini yazdıran ilk Türk unvanına da sahip. Yazarımız Dr. Mehmet Öz’le konuştuk: “Şöhret Yolu’nda bir yıldız sahibi olmayı hiç hayal etmedim. Çocukluk hedefim dünyadaki en iyi kalp cerrahı olmaktı.”
#GazetehaberleriHormonlar vücudunuzdaki hücrelerin ve organların aktivitesini düzenler. Hormonların dengeli olması vücudunuzun en iyi şekilde çalışmasını sağlar ve bu sayede kendinizi enerjik, sağlıklı ve dinç hissedersiniz. Hormonal dengenizin bozulması, uyku sorunları, regl dönemi düzensizlikleri gibi birçok sorunu tetikleyebilir.
#HormonDepresyon yaygın görülen bir sorun mu? Bence hayır! Peki, neden dünyanın en çok depresyon hapı yutan milletlerinden biriyiz. Niçin yılda nerede ise 50 milyon kutuya yakın depresyon hapı tüketiyoruz? Yanıtı net ve açık: Depresyon konusunda bilgi fakiriyiz de ondan! Herkes birbirine bu hapları öneriyor da ondan. Psikiyatri uzmanları dışında her branştan hekim de bu hapları reçete ediyor da ondan! Özetle, “depresyon meselesi”nin birden çok boyutu var ama konuyu daha fazla dağıtmadan çok gündeme gelen ve doğru yanıtı pek bilinmeyen şu 4 soruya yanıt aramaya ne dersiniz?
#SAĞLIKEstetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, ilerleyen yaşlarda meme deformitelerinin daha sık görülebileceğini, fakat hızlı gelişim, hormon dengesizliği, genetik asimetriler, ani kilo kaybı gibi nedenlerden dolayı da erken yaşlarda, hatta ergenlik dönemlerinde de memede sarkmalar görülebileceğini belirtti.
#Meme EstetiğiBizi sadece kayıplarımız, kaygılarımız, korkularımız depresyona sokmuyor. Depresyonun da ruhsallıkla ilişkisi olmayan hazırlayıcıları, kolaylaştırıcıları ve hızlandırıcıları var. Üstelik bunların çoğu tedavi edilebilir sorunlar. Sizden gelen soruları da dikkate alarak kısa bir “depresyon notu” hazırladık. Umarız işinize yarar. Buyurun...
#Osman MüfftüoğluSon yıllarda herkes yorgun, uykusuz ve halsiz. Bunun ise gözden kaçırılan birçok sebebi var. Tiroid hormonu, insülin direnci gibi en çok şüphelenilen nedenlerin yanı sıra D vitamini eksikliği gibi sorunlar da halsizliğe neden oluyor. Eğer 'neden yorgunum' diyorsanız, Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi, iç hastalıkları ve endokronoloji bölümünden, Doç. Dr. Haluk Sargın'dan yorgunluğunuzun nedeni olabilecek 20 neden ve öneri.
#Yorgunluk- Hormon dengesizliği nedeniyle 230 kiloya ulaşan ve yardım almadan hiçbir ihtiyacını karşılayamayan Firdevs Yaylacık, Osmaniye'deki özel bir hastanede tedavi altına alındı - Operatör Dr. Yüce: "Hastamızdan ilk yıl içinde 90 kilo, ikinci yıl içinde 40 kilo verdirmeyi amaçlıyoruz"