Çorum'da krem kutusunda yurt dışına kaçırılmak üzereyken ele geçirilen 3 bin 600 yıllık mühür sergilenmeye başladı. Hitit döneminde kral ile katip arasında yapılan yazışmalarda kullanılan ve dünyada üç tane bulunduğu belirtilen bronz mühür, Çorum Müzesi’ndeki eşsiz tarihi eserler arasında gösteriliyor.
#ÇorumÇorum'da krem kutusunda yurt dışına kaçırılmak üzereyken ele geçirilen 3 bin 600 yıllık mühür sergilenmeye başladı. Hitit döneminde kral ile katip arasında yapılan yazışmalarda kullanılan ve dünyada üç tane bulunduğu belirtilen bronz mühür, Çorum Müzesi’ndeki eşsiz tarihi eserler arasında gösteriliyor.
#ÇorumÇorum'da krem kutusunda yurt dışına kaçırılmak üzereyken ele geçirilen 3 bin 600 yıllık mühür sergilenmeye başladı. Hitit döneminde kral ile katip arasında yapılan yazışmalarda kullanılan ve dünyada üç tane bulunduğu belirtilen bronz mühür, Çorum Müzesi’ndeki eşsiz tarihi eserler arasında gösteriliyor.
#ÇorumÇorum'un Ortaköy ilçesinde bir çiftçi yaklaşık 3 bin 500 yıllık olduğu değerlendirilen bir Hitit mührü buldu. Önemli bir eseri devlete kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Ortaköy Belediye Başkanı Tane İspir, "Vatandaşlık görevimizi yapmış olduk. Bu tür eserler, ilimizin ve ilçemizin turizm potansiyelini güçlendiriyor." diye konuştu.
#HaberAnadolu’dan çıkan kadın kahramanların bebeklerini yapan reklamcı Renan Tan Tavukçuoğlu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel bir kız kardeş belirledi: Halide Edip Adıvar... Depremzede kadınların ürettiği bebekler, kız çocuklarına burs olacak...
#Halide Edip AdıvarSivas’ın Yıldızeli ilçesinde bulunan Kayalıpınar (Samuha) tarihi kentinde ara verilen kazı çalışmaları yeniden başladı. Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çiğdem Maner, Kayalıpınar yerleşiminin bir öğretmen tarafından keşfedildiğini söyleyerek, "Kayalıpınar diğer dönemlerde olduğu gibi önemli bulgular verecektir. Burası Hitit döneminde idari başkentlerden bir tanesi. O dönemlerde ait bulgular elde edebildik. İki küçük Hititçe tablet parçası ve mührü baskılar ortaya çıktı. Ayrıca Orta Tunç, eski Asur dönemi Koloni Çağ dediğimiz döneme ait yapıya ulaşmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla çok heyecanlıyız” dedi.
#SivasSavaş karşıtlığının gündem olduğu şu günlerde Türkiye’nin barışa dair kültür miraslarından birinin daha yurt dışında tanıtımları başlıyor. Anadolu’nun bilinen ilk kadın kahramanı Hitit ülkesinin barış kraliçesi Puduhepa’nın hikayesi dünya ile buluşuyor.
#Demet Sabancı ÇetindoğanÇORUM'un Ortaköy ilçesine bağlı Şapinuva beldesinde traktörle tarlasını süren çifti tarafından bulunan Hitit dönemine ait 3 bin 500 yıllık 'çekiş başlı damga mührü', gazetecilere tanıtıldı. Ön incelemesinin ardından, sonuçların raporlanması için kent müzesi bünyesinde komisyon kurulan mührü teslim eden çiftinin de ikramiyeyle ödüllendirileceği belirtildi.
#ÇorumHititlerden günümüze altı uygarlığa ev sahipliği yapan Malatya, müzeleri, ören yerleriyle Anadolu’nun geçmişine ışık tutuyor. Fakat Malatya denince ilk akla gelen meşhur kayısısı. Her temmuzda şehirde hasat sezonu şenliklerle kutlanıyor. Belediye bu yıl 6-10 Temmuz arasında 19’uncu kez Uluslararası Kayısı Fuarı düzenleyecek. Festivale dönüştürülen fuar kapsamında Kıraç, Zara, Uğur Işılak, Şevval Sam, Sıla konserler verecek. Bulgaristan, Kosova, Gürcistan’dan topluluklar halk oyunları gösterileri yapacak. “En güzel kayısı yemeği” yarışması düzenlenecek.
Asur şehrinden çıkıp Dicle kıyısı boyunca kuzeye ilerleyerek, Fırat Nehri’ni geçtikten sonra Kültepe-Kaniş'e giden iki yoldan biri Diyarbakır-Urfa-Malatya-Kahramanmaraş-Kayseri, diğeri Urfa-Gaziantep- Adana-Gülek Boğazı-Konya rotasını izlemektedir.