Dünyada pek çok bitkinin suyu, yağı ve çayı yapılmaktadır. Bu yapılan sular, yağlar ve çaylar bitkinin getirdiği faydalardan dolayı bazen içilerek tüketilmekte bazen de kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Örneğin argan yağının saçlara iyi geldiği bilinmektedir. Yüze sürülen ve lekeleri geçiren birçok bitkinin yağı da mevcuttur. Doğa bizlere şifa amaçlı bu tarz zenginlikler sunmaktadır. Hindistan cevizi de bu zenginliklerden sadece bir tanesidir. Hindistan cevizi suyu içilir mi, faydaları ve zararları nelerdir detayları ile derledik.
#Hindistan Cevizi SuyuHindistan cevizi yağı son yıllarda şampuandan kreme birçok kozmetik üründe de cilde ve saça faydaları nedeniyle sıklıkla kullanılıyor. Bunun yanında yağ yakıcı özelliği olan Hindistan cevizi yağı kahve, tatlılar gibi yiyecek ve içeceklerde de yer almaya başladı. Hindistan cevizinin bu geniş kullanım alanları ve uygun fiyatıyla aktarlardan marketlere pek çok yerden güvenle alabiliyor olmanız, onun bu kadar popüler hale gelmesinin nedenlerinden biridir. Peki, Hindistan cevizi yağı zayıflatır mı, ne işe yarar, organik Hindistan cevizi yağı nasıl yapılır? İşte Hindistan cevizi yağının saça, cilde, bağırsaklara ve kısacası vücuda faydaları ve kullanımı.
#Hindistan Cevizi YağıAğaçlar, bir bitki türü olup bitkiler içerisinde en büyük gövdeye sahip olanıdır. Oksijen ve hava temizlemesi ile sevilen ağaçlar, aynı zamanda birçok faydalı meyve ve yaprak da sunar bizlere. Sabun ağacının da faydaları pek çoktur. Bu yüzden merak edilen ve internette sıkça araştırılan bu ağaç türünü sizler için derledik.
Son yıllarda Hindistan cevizi yağının faydaları ön plandaydı ve bizler de menümüzde bu yeni keşfettiğimiz yağa yer vermeye başladık. Ancak geçenlerde Harvard’lı bir profesörün “Hindistan cevizi yağı saf zehirdir” açıklamasıyla akıllar karıştı. Peki, Hindistan cevizi yağı söylendiği kadar zararlı mı? Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç, konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı.
#Hindistan Cevizi Yağı