Ülkemizin dört bir yanında binlerce yıllık bir geçmişe her an tanık olmak mümkün. Tarihi köprülerimiz de bu zenginliğin en önemli unsurlarından. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken köprüler hangileri?’ diye sorduk. 9 şehirden birbirinden etkileyici 10 köprüyü önerdiler...
#RotaUzun bir aradan sonra yolumu yeniden Ürdün’e düşürdüm. Dolu dolu geçen 4 günde Ortadoğu’nun bu güzel ülkesi beni yine ve yeniden etkisi altına aldı. Haydi sırtımızı çöl rüzgârına verip atlayalım bir uçan halıya ve bakır rengi topraklarıyla, binlerce yıllık tarihiyle, stratejik konumuyla dünyanın gözdesi olmayı başarmış Ürdün’e doğru bu defa birlikte yola çıkalım.
#HürriyetBurçlar her zaman insanlara ilginç gelmiştir. Burçların bu kadar ilgi görmesi astroloji biliminin gelişip ilerlemesine neden olmuştur. 30 Ağustos hangi burç ve burcu ne? 30 Ağustos tarihte bugün, doğan Türk ile yabancı ünlüler, yükseleni ve özellikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#30 Ağustos Hangi Burç Ve Burcu Ne?Astroloji her daim insanların ilgi odağı olduğu konulardan bir tanesini oluşturmuştur. Bu sebepten dolayı da burçlar günümüzde büyük bir öneme sahip olmaktadır. 27 Ağustos tarihinde doğmuş olan kişilerin hangi burç olduğunu, bu burcun yükselenini, özelliklerini, 27 Ağustos tarihinde gerçekleşmiş olayları ve bu tarihte doğmuş olan ünlüleri ve futbolcuları sizler için derledik.
#27 Ağustos Hangi Burç Ve Burcu Ne?ŞANLIURFA’nın Akçakale ilçesine sınır komşusu olan Suriye’nin Tel Abyad kentinin arasındaki tampon bölgede 106 yıl önce demir yolu yapımındaki iş kazasında ölen Alman mühendis Fuhrer Zom'un mezarı bulundu. İç savaşın ardından kurşun ve şarapnel izlerinin isabet ettiği mezarın çevre düzenlemesi yapılırken, Alman mühendisin yakınlarına ulaşılması için de çalışma başlatıldı.
#HaberGünümüzde tarihi ve turistik pek çok değer var. Gezilip görülmesi gereken yerler arasında tarihi köprüler de bulunuyor. Özellikle Varda Köprüsü en merak edilen köprüler arasında yer alıyor. Varda köprüsü nerede? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, sulama amaçlı olarak 1967 yılında yapılan Tahtaköprü Barajı'nda kuraklık nedeniyle su seviyesinin yüzde 5'e düşmesiyle; su altında kalan demiryolu köprüsünün ayakları ile Hicaz Demiryolu hattı ortaya çıktı.
#GaziantepSultan II. Abdülhamid Han'ın hayatı son dönemlere damga vuran Payitaht Abdülhamid dizisiyle beraber yeniden gündeme geldi. Tarihi olaylardan esinlenerek ekranlara gelen dizide II. Abdülhamid Han'ın hayatı ve tahtta kaldığı yıllarda yaşanan siyasi olaylar anlatılıyor. Osmanlı Devleti'nin 34. padişahı ve çöküş sürecindeki devlette mutlak hakimiyet sağlayan padişah olan Sultan Abdülhamid, tahtta olduğu dönemde bir çok proje gerçekleştirmiştir. Peki, Sultan Abdülhamid kimdir ne zaman öldü? İşte, II. Abdülhamid Han'ın hayatı ve tahtta kaldığı yıllarla ilgili ayrıntılar.
#Sultan Abdülhamid Ne Zaman Tahttan İndirildiDünyanın en köklü ve büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’un her yeri tarihi mirasla, her köşesi hikayelerle dolu. Gezi yazarı Şenay Akkurt, duayen gazeteci Coşkun Aral’la birlikte İstanbul’un boş sokaklarını paylaşırken; teknoloji yazarı Timur Akkurt da drone kullanarak sessiz şehirden görüntüler aldı.
#DroneSultan Abdülhamid Han’ın hayatının son 13 yılını anlatan Payitaht Abdülhamid dizisiyle beraber, Abdülhamid kimdir ve ne zaman öldü soruları izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Özellikle sevilen dizinin son bölümünde yaşanan gelişmeler sonrası Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. padişahı olan Abdülhamid Han’ın hayatına yönelik detaylı bilgiler merak konusu oldu. İşte, tahtta olduğu dönemde bir çok proje gerçekleştiren Sultan Abdülhamid'in tarihi bilgiler çerçevesinde hayatı.
#Sultan Abdülhamid KimdirTürk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) 2019’da Cibuti ve Fildişi Sahili’ne posta dağıtım için motosiklet hibesinden, Komorlar Adaları çiftçilerine tohum dağıtımına, Gine’de ananas üretiminin geliştirilmesine kadar farklı alanlarda 2 bin projeye imza attığı ortaya çıktı. Gelecek yıl ise Filistin Kudüs Üniversitesi’ne kız yurdu, 2. Abdülhamid Han’ın “en eski rüyası” olarak tarif ettiği Ürdün tarihi hicaz demiryolu Amman İstasyonu’nun restorasyonuna kadar pek çok projenin hayata geçirilmesi planlandı.
#GazetehaberleriGenel kültür ve tarihi araştırmaları seven vatandaşlar, Osmanlı Devleti Padişahı 2. Abdülhamid'in ne zaman tahta çıktığını ve siyasi sürecini merak ediyor. Sirkeci ve Haydarpaşa garlarının yapılışı, 2. Abdülhamid döneminde gerçekleşmiştir. Aynı zamanda 2. Abdülhamid 25 Mart 1906 tarihli fermanı ile Okmeydanı'nda bulunan Darülaceze'nin kurulmasını sağlamıştır. Peki, 2. Abdülhamid ne zaman tahta çıktı? İşte, Sultan 2. Abdülhamid'in hayatı hakkında merak edilen bilgiler.
#2. Abdülhamid Ne Zaman Tahta Çıktı?Lübnan’la Suriye sınırı arasında bir Türkmen köyü... Bir zamanlar Hicaz Demiryolu’nun rotasında yer alan Trablusşam’ın kuzeyinde, Osmanlı İmparatorluğu’nun oradaki gözü ve kulağıydı. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra bölgedeki Türk hâkimiyeti bitti, köy unutuldu. Onlarsa Türkiye’yi hiç unutmadılar. Aradan neredeyse 100 yıl geçtikten sonra bir genç sayesinde yeniden keşfedildiler. Geçen Kurban Bayramı’nda oradaydık. En büyük istekleri; bir daha unutulmamak. İşte Kavaşra Köyü’nün hikâyesi..
#Zeynep Bilgehan‘Abdülhamid’in kara kutusu’ olarak anılan ‘Arap İzzet Holo Paşa’nın Günlükleri’, tarihçiler tarafından teyit edilirse 2. Abdülhamid’le ilgili son derece çarpıcı detaylar sunuyor. Söz gelimi, Ermenileri Afrika’ya sürmeyi ve bu bağlamda resmi olmayan yollarla İngilizler ve Ruslarla anlaşmayı planlıyor.
#ARAP İZZET HOLO PAŞA’NIN GÜNLÜKLERİAbdülhamid ne zaman ve nasıl öldü sorusunun yanıtı tarih hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya ve sorgulanmaya devam ediyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. padişahı olan II. Abdülhamid, 113. İslam halifesi ve Sultan Abdülmecid'in oğludur. Peki, Abdülhamid ne zaman ve nasıl öldü? İşte Sultan II. Abdülhamid'in hayatı hakkında bilinmeyenler.
#Abdülhamid Nasıl ÖldüSultan II. Abdülhamid Han nasıl öldü sorusunun yanıtı birçok izleyici tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. padişahı olan II. Abdülhamid gerçekleştirdiği projelerle adını duyuran padişahlar arasında yer alıyor. Peki, Sultan II. Abdülhamid nasıl öldü? İşte Sultan II. Abdülhamid'in hayatı hakkında bilgiler.
#Sultan II. AbdülhamidSatır kullanmak zor. Ritm ile hafif vurarak kavisinde beşik gibi, ahenkle sallarken eti kıyacaksın. Aynı anda ‘Adana’nın yolları taştan, sen çıkardın kebap beni baştan’ türküsünü mırıldanacaksın. Bol kırmızı biberi cömertçe çalışacak ve elinle bi güzel yoğuracaksın. Yassı şişe eti güzelce sıkacaksın. Kömürü sık sık yelleyeceksin. Kebabı lavaşın arasına yorgan gibisarıp çekeceksin. Adana’da işte tam da bunları, kebabın hasını yaptım...
#Adana Kebabı