Stevens Johnson Sendromu (SJS) nadir görülen fakat hayatı tehdit eden mukokutanöz bir hastalıktır. İlk kez 1922 yılında Steven ve Johnson isimli iki Amerikan doktor tarafından iki çocuk olguda akut pürülan konjonktivit, ciddi stomatit ve eritema multiforme benzeri deri lezyonları ile tanımlanmıştır. Sıklıkla ilaçlara bağlı olarak gelişen, yaygın epidermal nekroz ve keratinosit apopitozisine bağlı mukozal tutulumla karakterizedir. Bu hastalık cildi, mukoza zarını, cinsel organları ve gözleri etkileyen nadir fakat ciddi bir hastalıktır. İşte, o rahatsızlık hakkında detaylı bilgiler
#Stevens Johnson SendromuDış görünüşü olumsuz yönde etkileyen ve acılı bir enfeksiyon olan uçuk, çoğu insanın ortak şikayetlerinden. Ayrıca ağrı ve sızıya da neden olabiliyor. Herpes simplex virüsü nedeniyle oluşan bu durum lezyonların oluşmasına neden oluyor. Uçuğa iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde hızlı çözüm üretmek mümkün. Peki uçuk nasıl geçer? Evde uçuğa ne iyi gelir? Ağız içindeki yara ve uçuk nasıl geçer? Limon uçuğa iyi gelir mi? Yeni çıkan uçuğa ne iyi gelir? İşte uçuk nedenleri ve uçuğa en hızlı çözüm olabilecek öneriler...
#Dudaktaki Uçuk Kaç Günde GeçerPandemi sürecinde özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme nedeniyle tercih edilen bitkisel ürünlerin tüketiminde dikkatli olunması gerekiyor. Bu dönemde en çok sumak, kekik, kara mürver, zerdeçal, zencefil gibi tıbbi ve aromatik bitkilere rağbet gösterildiğini belirten uzmanlar, bunların toplanmasından saklanmasına kadar pek çok noktaya dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.
#Bağışıklığı GüçlendirmeBALIKESİR Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selami Selvi, koronavirüse karşı tıbbi bitkilerin kullanımı konusunda özellikle sosyal medyada yanıltıcı bilgiler olduğu uyarısında bulundu. Koronavirüsün genetik materyal olarak RNA iplikçiği içerdiğini ve bu virüsler üzerinde inhibe edici etkiler gösteren tıbbi bitkilerin kullanılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Selvi, "Ancak bu bitkiler belirli dozlarda tüketilmeli. Virüsten korunalım derken sağlığımızdan olmayalım” dedi.
#Selami SelviGenital herpes (uçuk), herpes simplex adlı virüsün yol açtığı, cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Bu enfeksiyonda dudaklarda, genital bölgede ya da anüste ağrılı, içi sıvı dolu, küçük lezyonlar ya da ülserler oluşur. Bazen hastalık hiç belirti vermeyebilir. Hastalığın tedavisi değil, ancak belirtilerin hafifletilmesi mümkündür.
#Herpes VirüsüHayati tehlikesiyle korkutan, ölümle sonuçlanmadığı durumlarda bile kalıcı hasarlar bırakabilen menenjit, çocukluk çağının en tehlikeli hastalıklarından biridir. Yetişkinlerde de görülebilen menenjit, özellikle de kolay bulaşması ve hızlı yayılması sebebiyle erken müdahale gerektirir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, menenjit ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Menenjitin NedenleriHayati tehlikesiyle korkutan, ölümle sonuçlanmadığı durumlarda bile kalıcı hasarlar bırakabilen menenjit, çocukluk çağının en tehlikeli hastalıklarından biridir. Yetişkinlerde de görülebilen menenjit, özellikle de kolay bulaşması ve hızlı yayılması sebebiyle erken müdahale gerektirir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, menenjit ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#MenenjTıp literatüründe 'herpes simplex' olarak bilinen bir hastalık olan uçuk, birçok kişinin çok hayatı boyunca sık sık karşılaştığı bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Genellikle dudaklarda ve ağız çevresinde önce bir kaşıntı ardından bir kabarcıkla ortaya çıkan uçuklara, nelerin sebep olduğu ve nasıl geçtiklerini merak eden vatandaşlar, internette araştırma yapıyor. Peki, uçuk nedir? Uçuk neden olur ve nasıl geçer?
#Uçuk Nedir?Herpes simplex virüsü bağışıklık sisteminin zayıfladığı anlarda uçuk olarak karşımıza çıkar. Bu virüsün tamamen yok edilmesi mümkün değildir, bünyenin zayıfladığı dönemlerde uçuk çıkmasına neden olur. Hamilelikte uçuk neden çıkar? Hamilelikte uçuk ilacı kullanılır mı? Hamilelikte uçuk nasıl geçer?
#Hamilelikte UçukTıp literatüründe "herpes simplex" olarak bilinen bir hastalık olan uçuk, dudaklarda ve ağız çevresinde önce bir kaşıntı ardından bir kabarcıkla ortaya çıkıyor. Birçok kişinin çok hayatı boyunca sık sık karşılaştığı bu problem, insanların hayat kalitesini düşüren bir durum olarak dikkat çekiyor. Peki, uçuk neden çıkar? Uçuk nasıl geçer?
#Uçuk Neden Çıkar?Genellikle küçük yaştaki çocuklarda görülen menenjit, tedavi edilmezse duyma kaybı ve beyin hasarı gibi sonuçlar doğurabiliyor.Menenjit şüphesi taşıyan hastaların hemen bir uzmana gitmesi gerekiyor. Peki ciddi boyutlara ulaştığında ölümlere varan sonuçlar doğuran menenjit hastalığı nedir, türleri neler, bulaşıcı mı? İşte detaylar!
#Menenjit NedirGenellikle dudaklarda ve ağız çevresinde önce bir kaşıntı ardından bir kabarcıkla ortaya çıkan uçuklar, insanların hayat kalitesini düşüren bir durumdur. Ağız çevresinde uçuk çıkan kişiler, bu durumun neden olduğuna dair internette araştırma yapmaya devam ediyor. Peki bir çeşit enfeksiyon olan uçuk tam olarak nedir? Uçuk neden olur ve nasıl geçer?
#Uçuk Tedavisi