İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı zorlu ve uzun yolculuk sonrası bugünkü halini aldı. 1975 yılında kurulan, 1976 yılında eğitim hayatına başlayan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı 45 senedir yetiştirdiği çok sayıda sanatçı, eğitimci ve akademisyen ile ülkemiz bilim ve kültürsanat yaşamına damgasını vurdu. Ortaokul seviyesinden doktoraya kadar geniş bir yapıda eğitim verilen konservatuvarda lisans düzeyinde eğitim veren çalgı, kompozisyon, müzik teknolojileri, müzik teorisi, müzikoloji, ses eğitimi ve Türk halk oyunları bölümleri bulunuyor.
#İtü KonservatuvarBüyük boy sanat kitaplarının alıcısı belli sayıdadır. Çünkü satış bedelleri yüksektir. Yıllardır Batı’da gördüğümüz örneklerin burada da basılabileceğini daha önce belirtmiştim. Hatta büyük kurumlar armağan için hazırladıkları kitapları bile küçük boyutta basabilirler. Türk yayıncılığı da bu yöntemi benimsemiş halde. Ünlü sanatçıların herkese ve her keseye uygun baskıları yapılıyor. Hayalperest Yayınları da bu anlayışta kitaplar yayımlıyor.
#KandinskiUNESCO İstanbul Tasarım Şehri projesi kapsamında hayata geçirilen İstanbul Craft Week, 17-22 Haziran tarihlerinde atölyeler, söyleşiler, şehrin sanat, tasarım ve zanaat noktalarına gerçekleştirilecek özel gezilerle İstanbul’un ‘zanaat kültürüne’ odaklanacak.
#İstanbul Tasarım ŞehriBritish Council’ın zaman ve mekandan bağımsız bir sanat deneyimi sunan ‘Duvarları Olmayan Müze’ dijital sanat platformunun üçüncü sergisi ‘Cadılarla Dans Etmek’, 16 Ocak itibariyle sanat tutkunları ile buluştu. ‘Kadın’ teması üzerinden sanatta cadı kavramına odaklanan sergi, ‘Herkes için sanat’ söylemiyle ziyaretçileri dijital bir sergi deneyimine davet ediyor.
#ÜniversiteÇokrenkli geometrik soyutlamalarıyla Op Art’ın en önemli temsilcilerinden Macar asıllı ‘plastik sanatçısı’ Victor Vasarely, kapsamlı bir retrospektif sergiyle Tophane-i Amire’ye konuk oluyor. Torunu Pierre Vasarely ile 1997’de hayata veda eden dedesini ve Arkas Holding desteğiyle açılan sergiyi konuştuk.
#KitapsanatÇok renkli geometrik soyutlamalarıyla Op Art’ın en önemli temsilcilerinden Macar asıllı ‘plastik sanatçısı’ Victor Vasarely, kapsamlı bir retrospektif sergiyle Tophane-i Amire’ye konuk oluyor. Torunu Pierre Vasarely ile 1997’de hayata veda eden dedesini ve küratörlüğünü üstlendiği sergiyi konuştuk.
#KitapsanatDar gelirli, yoksul, yoksun çocuk ve gençlerin sanatsal yeteneklerini teşvik etmek amacıyla kurulan Başak Kültür ve Sanat Vakfı (BSV) birinci yaşını, Kadıköy Evlendirme Dairesi Kokteyl Salonları’nda kutluyor. Bundan bir yıl önce Kayışdağı’nda "Tohumu biz attık, Başak’a dönüşmesini siz sağlayacaksınız" sloganıyla kurulan vakıf, AB tarafından desteklenen zorunlu göç mağduru çocuk ve gençlere yönelik yürüttüğü "Ses Çık"projesini kamuoyuyla paylaşacak.
Süperstar Ajda Pekkan, müzik dünyasındaki ilk yıllarında kendisine destek olan Zeki Müren’le ilgili anılarını anlattı. Mazhar Alanson’a konuşan sanatçı, bir sahne programının ardından Müren’in sinirli haliyle yüzleştiğini söyledi.
#Ajda PekkanGonca Cilasun, Kanal D’nin iddialı dizisi “Uzak Şehir”de Sadakat Albora karakteriyle izleyici karşısına çıktı. Usta oyuncu “Sadakat Albora karakter olarak taban tabana zıt olduğumuzu düşündüğüm ama iddiası, gücü, koruyuculuğuyla beni ilk bakışta cezbeden inanılmaz bir kadın. Çocukları ve onların geleceği için her şeyi yapabilir” diyor.
#Gonca CilasunArkeologların 19'ncu yüzyılın sonlarında keşfettiği Antik Mısır mumyaları o günden bu yana merak uyandırıyor. Mumyalama işlemlerinden tabutlardaki süslemelere pek çok detay, mumyaların basit birer tarihi eserden fazlası olduğunu çok net bir biçimde ortaya koyuyor. Son olarak ABD'de yapılan bir keşif, 3.000 yıllık bir gizemi aydınlatırken mumyalama sürecine dair hiç bilmediğimiz detayları da gözler önüne serdi. İşte ayrıntılar...
#Seyahat