İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı zorlu ve uzun yolculuk sonrası bugünkü halini aldı. 1975 yılında kurulan, 1976 yılında eğitim hayatına başlayan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı 45 senedir yetiştirdiği çok sayıda sanatçı, eğitimci ve akademisyen ile ülkemiz bilim ve kültürsanat yaşamına damgasını vurdu. Ortaokul seviyesinden doktoraya kadar geniş bir yapıda eğitim verilen konservatuvarda lisans düzeyinde eğitim veren çalgı, kompozisyon, müzik teknolojileri, müzik teorisi, müzikoloji, ses eğitimi ve Türk halk oyunları bölümleri bulunuyor.
#İtü KonservatuvarBüyük boy sanat kitaplarının alıcısı belli sayıdadır. Çünkü satış bedelleri yüksektir. Yıllardır Batı’da gördüğümüz örneklerin burada da basılabileceğini daha önce belirtmiştim. Hatta büyük kurumlar armağan için hazırladıkları kitapları bile küçük boyutta basabilirler. Türk yayıncılığı da bu yöntemi benimsemiş halde. Ünlü sanatçıların herkese ve her keseye uygun baskıları yapılıyor. Hayalperest Yayınları da bu anlayışta kitaplar yayımlıyor.
#KandinskiUNESCO İstanbul Tasarım Şehri projesi kapsamında hayata geçirilen İstanbul Craft Week, 17-22 Haziran tarihlerinde atölyeler, söyleşiler, şehrin sanat, tasarım ve zanaat noktalarına gerçekleştirilecek özel gezilerle İstanbul’un ‘zanaat kültürüne’ odaklanacak.
#İstanbul Tasarım ŞehriBritish Council’ın zaman ve mekandan bağımsız bir sanat deneyimi sunan ‘Duvarları Olmayan Müze’ dijital sanat platformunun üçüncü sergisi ‘Cadılarla Dans Etmek’, 16 Ocak itibariyle sanat tutkunları ile buluştu. ‘Kadın’ teması üzerinden sanatta cadı kavramına odaklanan sergi, ‘Herkes için sanat’ söylemiyle ziyaretçileri dijital bir sergi deneyimine davet ediyor.
#ÜniversiteÇokrenkli geometrik soyutlamalarıyla Op Art’ın en önemli temsilcilerinden Macar asıllı ‘plastik sanatçısı’ Victor Vasarely, kapsamlı bir retrospektif sergiyle Tophane-i Amire’ye konuk oluyor. Torunu Pierre Vasarely ile 1997’de hayata veda eden dedesini ve Arkas Holding desteğiyle açılan sergiyi konuştuk.
#KitapsanatÇok renkli geometrik soyutlamalarıyla Op Art’ın en önemli temsilcilerinden Macar asıllı ‘plastik sanatçısı’ Victor Vasarely, kapsamlı bir retrospektif sergiyle Tophane-i Amire’ye konuk oluyor. Torunu Pierre Vasarely ile 1997’de hayata veda eden dedesini ve küratörlüğünü üstlendiği sergiyi konuştuk.
#KitapsanatDar gelirli, yoksul, yoksun çocuk ve gençlerin sanatsal yeteneklerini teşvik etmek amacıyla kurulan Başak Kültür ve Sanat Vakfı (BSV) birinci yaşını, Kadıköy Evlendirme Dairesi Kokteyl Salonları’nda kutluyor. Bundan bir yıl önce Kayışdağı’nda "Tohumu biz attık, Başak’a dönüşmesini siz sağlayacaksınız" sloganıyla kurulan vakıf, AB tarafından desteklenen zorunlu göç mağduru çocuk ve gençlere yönelik yürüttüğü "Ses Çık"projesini kamuoyuyla paylaşacak.
Yurdaer Okur, tiyatro sahnesinden beyazperdeye, televizyondan yaratıcı sanat projelerine kadar uzanan geniş bir yelpazede yıllarını sanata adamış bir isim. Sanatçı, son dönemde “Hain” filmindeki rolü ve Küçük Prens’in unutulmaz hikayesini kum sanatıyla tiyatroyu birleştirerek sahneye taşımasıyla dikkat çekiyor. Son olarak bir müzikal projesi üzerine çalışan Yurdaer Okur, “Gençlerin bir kısmı gerçekten şımarık. Ayaklarına gelen fırsatları değerlendirmiyorlar” dedi.
#Yurdaer OkurEfsanevi aktör, yapımcı ve kültürel ikon Sylvester Stallone, Rocky Balboa’dan John Rambo’ya unutulmaz sinema karakterlerine hayat verdi. Usta isim, Taylor Sheridan tarafından Paramount+ yayın platformu için hazırlanan “Tulsa King” adlı diziyle de televizyon dünyasına ilk adımını attı. Komedi suç dramasında gangster Dwight ‘The General’ Manfredi rolüne hayat veren Stallone televizyonun sinemadan çok daha zor olduğunu söylüyor.
#Sylvester StalloneAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Belgede hukuk dili konusuna da ayrıca yer verdik. Bu kapsamda, hukuk fakültelerinde hukuk Türkçesi, metodoloji, argümantasyon, hukuk antropolojisi gibi dersleri zorunlu kılacak müfredat değişikliği yapılması, hukuk dilinde berraklık ve anlaşılırlığı artırmak için hukuk fakültelerinde sınavların, test olması yerine, yazılı sınav uygulamasının tercih edilmesine yönelik çalışmalar yapılması lazım" ifadelerini kullandı.
#Adalet Bakanıİnsanlar bireysel farklılıklarla dünyaya gelirler. Bu farklılıklar bazen bireyleri normal denilen grupta bulunanlardan anlamlı ölçüde ayırır ki ayrılanlar özel eğitim grubuna girerler. Bu ayrım normalin altına yönelik de üzerine yönelik de olabilir. Yetenekler de doğumla getirilen gizil güçler ve farklılıkların da kaynaklarından biri. İyi bir eğitim bu farklılıkları olabildiğince dikkate alarak tasarlanan eğitim olarak tanımlanır.
#Konuk Yazar