Halk dilinde basur ya da mayasıl şeklinde de bilinen hemoroid insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren acılı ve ağrılı bir hastalıktır. Yetişkinlerde daha çok görülen basur şikayetleri ise, genellikle kabızlıkla birlikte meydana gelir. Çocuklarda basur (hemeroid) neden olur, belirtileri nelerdir ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukAğrılı hemoroidleriniz varsa, çoğu urumda hemoroid tedavisi için ilaca başvurmanıza bile gerek yoktur. Bitkisel çaylar da dahil olmak üzere deneyebileceğiniz hemoroid için birçok ev ilacı mevcuttur. Peki, Basura iyi gelen bitkiler nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#BasurGünümüzde birbirinden farklı hastalıklar bulunmaktadır. Özellikle basur da en fazla görülen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Basur (hemeroid) kendiliğinden geçer mi? Dış ve iç basur memesi kendiliğinden iyileşir ve kaybolur mu tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Çağımızda pek çok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıkların bir kısmı bulaşıcı iken bir kısmı da farklı kaynaklardan ortaya çıkar. Hastalıkların isimlerinin ne olduğunu merak edenler detaylı bir araştırma serüveni içerisine girmektedirler. Hastalıklar ve isimleri ile ilgili son günlerde araştırmalar artmıştır. Peki, hastalıkların isimleri nelerdir? Bu hastalıklar hangi belirtiler ile ortaya çıkmaktadır? İşte hastalıkların isimlerine dair tüm detayları derledik.
Çoban çantası otu kavramı tarım sektöründe kullanılan bir ifadedir. Bilindiği gibi doğa insanlara kendiliğinden yetişen şifalı otlar sunmaktadır. Bu otlar bazı hastalıkların tedavilerinde ya da gıda amaçlı kullanılabilmektedir. Fakat bazen insanlar isimlerini bile duymadıkları ot çeşitleriyle karşılaşabilmektedir. Bu bakımdan yazıda sizler için bilgilendirici şekliyle detaylı olarak çoban çantası otu nedir, ne işe yaramaktadır, nerede yetişmektedir, faydaları nelerdir, neye iyi gelmektedir detayları ile derledik.
#Çoban Çantası OtuKişinin yaşam kalitesini bozan, ağrı ve kanamaya yol açan hemoroit ya da halk arasında bilinen adıyla basur, pek çok kişinin muzdarip olduğu bir problem olarak dikkat çekiyor. Makat bölgesinde şişlikle kendini gösteren bu rahatsızlık, iç basur ve dış basur olarak ikiye ayrılıyor. Şişlik ve kanama gibi belirtilerle de kendini gösterebiliyor. Basura iyi gelen bitkisel yiyeceklerle evde doğal yollarla çözüm bulunabilir. Pek, basur nasıl geçer? Evde basura ne iyi gelir? Basura için ne yenilmemeli? İşte evde basura iyi gelen yiyecekler, bitkisel çözümler ve doğal yollar
#Basura Ne İyi GelirMakat çevresinde bulunan ve şişkin damarlar ile tarif edilen hemoroid, birçok kişinin yaşamını olumsuz etkilemektedir. Halk arasında basur olarak da isimlendirilen bu hastalığın neden kaynaklandığı ise pek bilinememektedir. Artan basur semptomları dayanılmaz hale geldiğinde hasta bir tedavi yolu aramaya başlamaktadır. Peki, hemoroid için hangi doktora gidilir? Basura hangi bölüm bakar? İşte soruların detaylarını sizler için hazırladık.
#Basur (Hemeroid) İçin Hangi Doktora Gidilir?Hemeroid hastalık, hastalık diyebilmek için bunlarınevreleri var. Biz o yüzden hemeroidi evreledik. Nedir o ? Dört evresi var .Evre bir hemeroid de, hemeroid pakesi içirde ki bu herkes de olabilir evre birhemeroid içerde ama bunlar kanarsa hastalık diyoruz. Evre iki de aynı es kazaaynı onda da şöyle diyoruz hemeroid pakesi kendi kendine dışarı çıkıyor, kendikendine içeri giriyor spontan olarak. Evre bir, evre iki hemeroid tüminsanlarda olabilir ki hastalık demiyoruz bunlar kanama, kaşıntı, orda bir hassasiyet,tromboloz bir şişlik yaptıkları zaman evre birevre ikide o zaman hastalık diyoruz. Çok ciddi kanamadıkça, çok şikayetçiolmadıkça hastalık demememiz gerekiyor. Bunlara sempatomiktedaviler uygulamamız gerekiyor. Hemen oturup her gelen geçene cerrahimüdahale veya o tarz değişik tedavi yöntemleri uygulamamak gerekir. Yani odabizim için hassas bir konu gerçekten evre bir, evre iki hemeroid de çok ciddialmamak gerekir. Ama evre üç, evre dörde geldik . Evre üçde bu hemeroidpakeleri tabi intere hemeroidden bahsediyoruz.Dışarı doğru çıkar, ancak hasta kendisini elle içine itiyor. İşte bu hastalık. Bu çok önemli . Düşünün tuvaleteçıkıyorsunuz, orda bir şişlik gelişiyor elle içeri itmek zorundasınız. Bu nahoşbir durum, hasta için rahatsız edici bir durumdur kadın ve erkek için. Bunlarda gerçekten de o zaman devreye girmek gerekiyor. Cerrahi grup veya diğer bazıtedavi yöntemleri devreye girmesi gerekiyor.Dördüncü evrede durum biraz dahavahim ,orda makat ağzı dışarı çıkıyor ve içeri itemiyorsunuz. İleri hemeroidresimlerde görüldüğü gibi bunlar sıkıntılı durumlardır. Evre dörde cerrahiyaklaşım ön planda ve cerrahi yaklaşım uygulamak gerekir.
#HemeroidBahar aylarının gelmesiyle birlikte birçok insanın şikayet ettiği bahar alerjisi, burun akıntısı, solunum yollarındaki rahatsızlıklar, astım ve alerjiye bağlı kaşıntının papatya, andız bitkisi, civanperçemi, huş ağacı ve kırlangıç otu gibi bitkisel yollarla tedavi edilebileceği belirtildi.