Basur (Hemeroid) Kendiliğinden Geçer Mi? Dış Ve İç Basur Memesi Kendiliğinden İyileşir Ve Kaybolur Mu

Güncelleme Tarihi:

Basur (Hemeroid) Kendiliğinden Geçer Mi Dış Ve İç Basur Memesi Kendiliğinden İyileşir Ve Kaybolur Mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 13:54

Günümüzde birbirinden farklı hastalıklar bulunmaktadır. Özellikle basur da en fazla görülen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Basur (hemeroid) kendiliğinden geçer mi? Dış ve iç basur memesi kendiliğinden iyileşir ve kaybolur mu tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Basur yani hemeroid, makatta görülen damar genişlemesidir. Yetişkinlikler sık sık görülen basur hastalığı cerrahi operasyonların yanı sıra kendiliğinden de geçebilir. 

 Basur (Hemeroid) Kendiliğinden Geçer mi? 

 Makat ile rektum çevresinde bulunan damarlar bacaklarda oluşan varis gibi genişler. Damarların şişmesi ile bu hastalık oluşur. Hemeroid genellikle mayasıl ve ya basur ile adlandırılır. Bunun yanı sıra makatta yer alan damarların genişlemesi çevresindeki dokuların sarkmasına da yol açabilir. Genellikle yaşa bağlı olarak hemeroid daha fazla görülür. Basurun oluşmasında bazı etkenler bulunmaktadır. Özellikle gebelik, ileri yaş, egzersizlerden uzak yaşam tarzı ve genetik yatkınlık basura neden olmaktadır. Bazı hastalıklar kendiliğinden kolay bir şekilde geçer. Basurun geçebilmesi için de mutlaka bir uzmana danışılarak tedavi edilmesi gerekmektedir. 

Haberin Devamı

 Dış ve İç Basur Memesi Kendiliğinden İyileşir ve Kaybolur mu? 

 Hastalarda görülen dış basur memesi hastalığı genellikle kendiliğinden geçebilir. Kişinin herhangi bir şikayeti yoksa tedavi uygulanmaz. Dış basur memesi olan kişilerde beslenme düzenine uyulması çok önem taşımaktadır. Lifli gıdalar tüketilerek kabız olunmaması sağlanmalıdır. 

 Tuvalette uzun süre oturur durumda kalmak da rahatsızlığı tetikler. Tuvaletten sonra hemeroid memeleri makattan dışarı sarkar. Ayrıca ele de gelir. Tuvaletin ardından ise bu memeler kendiliğinden içeri girecektir. Genellikle kanama ve tuvaletin ardından ağrı da oluşacaktır. Bu hastalığın giderilmesi için beslenme düzenine ve hijyene de çok dikkat edilmelidir. Basur memesinin iyileşmesi için lif içeriği yüksek olan besinler tüketilmelidir. Genellikle zeytinyağlı gıdaların tüketilmesi de önem taşımaktadır. Basur memesinin inmesi için sıcak su banyosu da önemli bir çözüm olabilir. 

 Basur Neden Olur? 

 Hemeroid halk arasındaki adı ile basurun pek çok nedeni olabilir. Özellikle de genetik yatkınlık bu rahatsızlığın en temel nedeni olarak sayılabilir. Kronik kabızlık ve ya ishal de basura neden olur. Sürekli oturur şekilde çalışanlar ve egzersizden uzak kalan kişilerde basur olma oranı çok yüksektir. 

Haberin Devamı

 Aşırı alkol tüketilmesi ve baharatlı yiyecekler de basura neden olabilir. Basur düzenli beslenme ve egzersiz ile kendiliğinden geçebilir. Bunun yanı sıra ilerleyen boyutlarda ise mutlaka doktor kontrolü ve düzenli bir tedavi programı da takip edilmelidir. Basurun önlenmesi için yaşam şekli ve düzenli beslenme programı çok önemlidir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!