Singapur Hayvanat Bahçesi'nde eşine az rastlanır bir durum yaşandı. Aşırı yaşlılıktan dolayı uyutulan Mufasa'nın spermleri alınarak, yapay dölleme sonucu genlerini bir sonraki nesle aktarılması sağlandı. Yapay döllemeyle dünyaya gelen Simba ise hayvanat bahçesinin gözdesi oldu.
#SingapurDünya Sağlık Örgütü’ne göre erkeklerde sperm sayısı son 30 yılda ciddi bir oranda düştü. Sperm sayıları 60 milyondan 15 milyona indi. Toplam 50 çalışmanın sonuçlarına göre, Avrupa kıtasında 1985-2010 yılları arasında sperm hücresinde düşüş oranının yüzde 39 olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Adayener, “Tarım ilaçları, stres, kilo ve radyasyon erkeklerde sperm sayısını azaltıyor” dedi.
#Sağlıklı Sperm İçin Ne Yapmalıİkinci posta ithal anguslar, önceki gün Türkiye’ye getirildi. Damızlık olarak getirilen angusların çoğu hamile ve beş yıl boyunca kesilme yasakları bulunuyor. Avustralya’dan gelen 191 adet damızlık hayvanın 134’ü Konya’ya, 57’si de Afyon’a gönderildi.
Kimera aslan başlı, keçi gövdeli, kuyruğu yılanınkini andıran bir canavardır efsanede. Gerçek yaşam laboratuvarlarında ise ‘kimeramsı’ yaratıklar çoktandır üretiliyor. Hastalıkların daha iyi kavranması amacıyla, fare ve benzeri hayvanlara insanlardan alınan bağışıklık sistemi, böbrek, deri ve kas hücreleri aktarılıyor.
‘Bana Typhoeus ve Echidna hayat verdi. Vücudumun ön tarafı aslan, orta kısmı keçi ve bir yılan kuyruğundan oluşmakta. Ağzımdan alev üflerim. Lycia’yı sığırları öldürdüğü için acımasızca katlettiğim, Bellerophon tarafından öldürülene dek, hayatımı oraya buraya ateşe vererek geçirdiğim rivayet edilir... Evet ben Chimera, Antik Yunan mitolojisi kahramanlarından biri... Şimdi ise insanlar beni modern tıp alanında ölümsüzleştiriyorlar. Kök hücre teknolojisinin kobayı yapıyorlar. Beyninin yarısı insan hücrelerinden oluşan maymunlar, insan kalbi taşıyan fareler...’
Avustralyalı bilimadamları farelerde sperm olmadan yumurta döllemeyi başardılar ve böylece erkeklere gereksinme duymayan Amazon ırkının da sürebileceğini gösterdiler.BBC'nin haberine göre, Melbourne'daki Monash Üniversitesi'nden Dr.Orly Lacham-Kaplan spermsiz bebek tekniğini geliştirdi.