Sosyal medyada karşımıza görseller bazen kaçma ve uzaklaşma isteği bazen de ekrana sarılma ve öpme isteği yaratabilir. Hiç düşünmeden beğenilen ve paylaşılan karelerin başrollerinde genellikle sevgi dolu dostlarımızın olması şaşırtıcı bir durum değil. Çok farkında olmasak da bu görseller bizi çok derinden yakalıyor ve yüzümüzde bıraktıları gülümseme ile çok daha mutlu ediyor. Nasıl mı?
#Sevimli HayvanlarUzaylıların varlığına ilişkin spekülasyonlar sık sık internette gündem oluyor. Son olarak Kolombiya'da bulunduğu iddia edilen bir iskeletle ilgili paylaşım, meraklıları heyecanlandırdı.
#KolombiyaBaşımız, belimiz, karnımız ağrıdığından hemen ağrı kesicilere koşuyoruz ve zaman zaman zararlı olsa da bu ilaçlardan çok fazla kullanmak durumunda kalıyoruz. Peki ya ağrımızı azaltmak için daha sağlıklı bir yöntem olsa? İşte buna kafa yoran bilim insanlarından harika bir yeni buluş…
#Ağrı KesiciSabancı Holding desteğiyle düzenlenen “Dün, Bugün, İstanbul” sergisi, 22 genç sanatçının gözünden İstanbul’a dair bir durum tespitinde bulunuyor. Topluluk olarak sürdürülebilirliği odağına alarak faaliyet gösterdiği her alanda olduğu gibi, kültür ve sanata destek kapsamında da öncü ve örnek projelerin yanında olduklarını söyleyen Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper “sanatın ve sanatçının, yaşadığımız sosyal ve çevresel sorunlara yönelik farkındalığı artırmak, sürdürülebilir çözümler üretmek açısından da çok önemli bir rol üstlendiğini düşünüyoruz” dedi.
#“Dün Bugün, İstanbul” SergisiÇocuğunuza alacağınız bir atıştırmalık paketinde taptaze bir meyve fotoğrafı sizi ne kadar cezbeder? Meyveyi bir türlü yediremediğiniz çoğunuza sağlıklı bir atıştırmalık vermenin huzurunu yaşıyor olabilirsiniz ama bir de paketin arkasını çevirmenizi tavsiye edeceğim. Çocuğunuza meyve yerine şeker yediriyor olabilirsiniz. Zira ilave şekerin 60’dan fazla başka adı var…
#AtıştırmalıkHayatı paylaştığımız hayvan dostumuz kaybolduğunda ne yapmamız gerektiğini birçoğumuz bilmiyoruz. Evde bakılan hayvanları kayıt altına alan mikroçip uygulaması artık onların kolayca bulunmasını sağlayacak. Ayrıca sokağa terk edilen hayvanın kime ait olduğu da tespit edilebilecek.
#ÇipEsnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere verilecek desteklerde başvurular bugün başlıyor. Bilindiği üzere, koronavirüs salgınının (COVID-19) ülkemiz ticari hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik çeşitli tedbirler alınmaktadır.
#EsnafSon dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli koronavirüs aşısıyla ilgili tarih vererek, "Yerli aşımızı üretmek için hızla çalışmaya devam ediyoruz. Halen süren 8 aşı çalışmasından 2'sinde hayvan deneyleri tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu aşıları milletimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanBugünlerde, kontrollü bir şekilde ofislere dönüş devam ediyor. Karantina döneminde, kurumsal firmalar, ilk defa bu kadar uzun bir süre ve kapsamlı bir biçimde evden çalışmayı deneyimleme imkanı buldu. Bu süreç, evden çalışmanın en azından belirli koşullarda standart hale gelebileceğini de gösterdi. Öyle ki, ülkemizde ve dünyada, çoğu firma evden çalışmayı bir opsiyon olarak sunmaya başladı bile.
#HürriyetHindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde hamile bir filin kimliği belirsiz kişilerce içine kestane fişeği yerleştirilen ananası yemesinin ardından ölmesi ülke genelinde tepkiye neden oldu. Çok sayıda kullanıcı, fil ve yavrusuna ilişkin hazırlanan görselleri 'Elephant Death' etiketiyle sosyal medya hesaplarında paylaşarak, hayvanın bu şekilde katledilmesine tepki gösterdi.
#Hindistan'da Öldürülen FilHayvanseverlerin uzun süredir mücadelesini verdiği Hayvan Hakları Yasası’nda sona yaklaşıldı. TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu raporlarını tamamlayarak Meclis’e gönderdi. Ocakta Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa taslağına son halini Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı verecek. Yasanın, komisyon raporunun içeriği doğrultusunda çıkması halinde hayvanlar için de insanlar için de yeni bir sayfa açılacak. Peki, bu yeni sayfada bizi neler bekliyor? EM/PATİ Hayvan Hakları Eğitimi ve Şiddetsizlik Derneği Başkanı Barış Şengün anlattı...
#HayvanseverlYaz yavaş yavaş biterken tatil yörelerindeki barınaklar şimdiden insafsızca terk edilen köpeklerle doldu. Barınak gönüllüleri köpeklerin çoğunun yazlıkçılar tarafından bırakıldığını, kimilerinin de hasta olduğu için terk edildiğini söylüyor. Bu hayvanlar ya travma yaşayıp aç ve susuz kalarak ölüyor, ya araba çarpıyor ya da barınakta yaşama tutunmaya çalışıyor.
#HAYVANSEVGISIHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#Ankademi