- Denizli'de üretim yapan bir firma, ev tekstilinde dünyanın en büyük ihracatçısı konumundaki Çin'e havlu ihracatı gerçekleştirdi - Firmanın Genel Müdürü İzkaya: "Çin'deki mağaza zincirleriyle lüks ürünlerin satışını yapan bir firmaya Denizli'den havlu ihracatı gerçekleştirdik, 'tereciye tere sattık' diyebiliriz"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye sanayisinin dünyanın bütün coğrafyalarına, bütün ülkelerine rekabetçi şekilde ihracat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, “Özellikle son 5 yılda milli gelirimiz içerisinde hem toplam sanayinin hem imalat sanayinin payının yükseldiğini gözlemliyoruz. Tabii bizim için en gerek düşük, orta düşük, gerek orta yüksek, yüksek teknolojide 13 yıl boyunca pandemi dönemindeki 1-2 ay hariç neredeyse aralıksız bir yükseliş trendi var.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırTarımdan sanayiye, turizmden eğitime, gıdadan teknolojiye birçok alanda ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda olan, döviz kazandıran, birçok ilke imza atan Ege’nin sekiz kenti Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak en büyük gücü tam 100 yıldır Cumhuriyet’ten alıyor. İkinci yüzyıl için de bunu daha da büyütmeyi hedefliyor. Hep birlikte; ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşı kutlu olsun’ diyoruz.
#1Türkiye'nin ev tekstili ihracatının önemli bölümünü karşılayan Denizli'deki firmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrasındaki normalleşme döneminde yurt dışı pazarlarda paylarını artırarak, sektörde 10 ayda 1,1 milyar dolarlık dış satıma ulaştı.
#Denizli İhracatçılar BirliğiCem Telvi ve Yusuf Romano, Türkiye’nin ilk bitkisel süt markasını yarattı. ‘Fomilk’ markasıyla fındık, badem ve soya sütü üreten girişimciler, yeni ürünlerle markalarını büyütmeyi planlıyorlar. Ürünlerinin bu yıl ihracatına da başlayacak olan ortaklar, yıl sonunda 6 milyon liralık ciro hedefliyor.
#Gazetehaberleri1976 yılında İngiltere’de tekstil mühendisliği bölümünü bitirip Benetton’da çalışmaya başlayan Cem Altan, Türkiye’ye döndükten sonra kendi markasını kurmaya karar verir... Ancak bu alanda aradığını bulamayan Altan, 1991 yılında üretici olmak için kolları sıvar. Altan’ın şirketi Aycem Tekstil bugün İngiltere, Amerika ve Hollanda’nın yerel markalarına tişört üretiyor. 2018 ihracatı ise 17 milyon dolar...
#Cem AltanTürkiye'nin ev tekstili sektörü, yılın ilk yarısında 1,4 milyar dolara ulaşan ihracatını, yıl sonuna kadar 3,3 milyar dolara yükselterek rekor kırmayı hedefliyor. TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın:"Çin, Hindistan ve Pakistan'ın ardından tasarım ve üretim gücüyle dünyanın dördüncü büyük ev tekstili üreticisiyiz. Avrupa'nın en büyük tedarikçisi olmanın yanında, 170'in üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz.İhracatta bu yıl geçen seneye oranla yüzde 10 artış gerçekleştirmeyi ve 3,3 milyar dolarla rekor kırmayı bekliyoruz." açıklamalarında bulundu.
#Ev Tekstili İhracatıDünya genelinde "Turkish Towels" adı altında markalaşma çalışması yürütülen havlu ve bornoz ürünlerine Çin'den yoğun talep geliyor. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu:"Çin'de insanlarda Avrupa malı almak gibi bir algı var. Biz Avrupalı bir ülkeyiz. Bu nedenle Türk mallarının orada pazar bulması çok olası."
#HavluDünya’nın en büyük kumaş fuarlarından Munich Fabric Start Fuarı ile eşzamanlı düzenlenen Munich Apparel Source Fuarı’na 14 Türk firması katıldı. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu fuarın girişine kurduğu özel tasarım mağaza ile Türk hazırgiyim ürünlerini, Türkiye standı dışında farklı bir noktada daha Almanların beğenisine sundu.
#Munich Apparel Source