Güncelleme Tarihi:
DENİZLİ (AA) - Dünyanın en büyük ev tekstili ihracatçılarından biri olan Çin'e, Denizli'den havlu ihracatı gerçekleştirildi.
Denizli'de havlu, bornoz ve konfeksiyon üretimi yapan firmanın Genel Müdürü Ercüment İzkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizlili firmaların, pamuğun, ipliğin en kalitelisini kullandığını belirterek, havlu üretiminde renk seçimi ve tasarımıyla sektörde hep bir adım önünde olduğunu, bu yüzden beğeninin her geçen gün artığını söyledi.
Geçen yıl İstanbul'da düzenlenen Evteks Fuarı'nda sergiledikleri ürünlerinin yoğun ilgi gördüğünü burada tanıştıkları ve mağaza zinciri bulunan Çinli bir firmanın ürünleri beğendiğini belirten İzkaya, görüşmelerin ardından anlaşmaya vardıklarını kaydetti.
Uluslararası fuarların ürünlerini tanıtımı açısından çok önemli olduğuna işaret eden İzkaya, "İstanbul'daki tekstil fuarının ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi. Orada ürünlerimizi çok beğendiler. Görüşmeler sonrasında bu 12-13 tırlık bir sipariş aldık. 2015 sonuna kadar her ay havlu göndereceğiz" dedi.
- "Tereciye tere sattık"
Ev tekstilinde dünyanın en büyük ihracatçılarından ve Türkiye'nin de en büyük rakibinin Çin olduğunu ifade eden İzkaya, şunları söyledi:
"Çin dünyanın en büyük ev tekstili ihracatçılarından biri olmasına rağmen havluda kalite, farklı tasarım, farklı renk ve motiflerin ön planda olan koleksiyonumuzu Çin’e satmayı başardık. Bambu, model ve mısır penyesi olmak üzere 3 tip havlu ürettik. Gerek renkler, motifler gerekse kaliteyi en üst düzeyde tuttuk. Ürettiğimiz havlular ciddi rakamlara satılıyor. Kalite ve tasarım ile ürün satamayacağımız hiçbir ülke, hiçbir müşteri yok, bunu da ispatladık. Çin'deki mağaza zincirleriyle lüks ürünlerin satışını yapan bir firmaya, Denizli'den havlu ihracatı gerçekleştirdik, 'tereciye tere sattık' diyebiliriz. Bunun için mutluyuz, gururluyuz."
İzkaya, Çin'e bu yıl yaklaşık 1,5 milyon dolarlık sevkıyat gerçekleştireceklerini kaydetti. Firma yetkilileri ile Almanya'da düzenlenen Heimtekstil Fuarı'nda tekrar bir araya geldiklerini , ihracatın 2016 yılında da devam edeceğini kaydetti.
İzkaya, Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine yıllık 22 milyon dolar havlu ihracatı yaptıklarını sözlerine ekledi.