Hatay Yemekleri haberleri sayfasında Hatay Yemekleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 321 Hatay Yemekleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Akdeniz Bölgesi'nin sevilen şehirlerinden birisi olan Hatay ili birbirinden özel ve lezzetli yemekleri ile adından sıkça söz ettirmiştir. Sizler için Hatay Yemekleri - Hatay'da ne yenir ve neyi meşhur? Hatay mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Hatay YemekleriAnadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Hatay, tarihinde sayısız millete ev sahipliği yapmış. Hal böyle olunca da her medeniyetin kültüründen, örfünden, adetinden ve yemeklerinden nasibine düşeni almış. Hatay turumda fazlasıyla mekanı gezdiğim için lafı daha fazla uzatmadan, sizlere kısa kısa gözlemlerimden ve tavsiyelerimden bahsetmek istiyorum.
#Hatay SofrasıOsmaniye, Gaziantep, Hatay yöresine ait olan ancak az bilinen patlıcan ekşilisi yemeğinin tarifi rahmetli anneannemden bizlere miras kalmış. Ailece yaz aylarında bolca yaptığımız bu lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı tarifi, yaz mevsiminin tam ortasına denk gelen bu haftaki yazımda sizlerle paylaşmak istedim.
#Patlıcan Ekşilisi TarifiHatay sofralarının sevilen meze türlerinden birisi olan bakla humusu, kolay tarifi ile sofralarınıza konuk oluyor. Kapalıçarşı’ya benzerliği ile bilinen Antakya Uzun Çarşı esnafının öğle yemeği menüsünün vazgeçilmezi olan bakla humusu, ilginç bir ritüele de ortaklık yapıyor.
#Bakla Humusuİçerisinde bulundurduğu yeşillikler ve salçanın mükemmel uyumunun ortaya çıkardığı lezzetle, hem ana öğünlerde hem de misafir sofralarında yer verebileceğiniz Hatay usulü kısır, kolay tarifi ile de cezbediyor. İşte, tat olarak etsiz çiğ köfte ile yakın bir lezzete sahip olan Hatay usulü kısır için malzeme listesi ve tarif detayları...
#Belgin Ekmen YenilmezSayısız medeniyete ev sahipliği yapan Hatay mutfağı da kültürü kadar oldukça zengin. Tatlısından mezesine çeşit çeşit lezzetleri yedikçe yediriyor, her lokmasında ayrı bir tat veriyor. Özellikle künefesi dillere destan olan Hatay'ın enfes yemeklerinden bazılarını sizin için derledik. İşte, Hatay mutfağının birbirinden güzel yemekleri...
#Hatay MutfağıKayserili olan, 3 çocuk annesi Zeynep Geyik (33), Gaziantep'te tatlıcıda çalışarak, 2 senede künefe ustası olduktan sonra evini satıp, Adana'da dükkan açtı. Türkiye'nin tek kadın künefe ustası olduğunu belirten Geyik, Hatay'a özgü künefeyi geliştirip, 15 çeşit ürettiğini, sosyal medya sayesinde tanındığını söyledi.
#KünefeGastronomi kenti Hatay’ın son yıllarda büyük ilgi gören lezzetlerinden olan Kırıkhan ciğer kebabı, kentin vazgeçilmez damak tatları arasında yer alıyor. Kırıkhan ilçesinde günde 300 ile 400 kilogram arasında Kırıkhan kuzu ciğer kebabı tüketiliyor.
#Ciğer KebabıTatlı denildiğinde akıllara gelen Hatay'a özgü lezzetlerden biri olan ve unutulmaya yüz tutan hünkar külahı, Antakya Gastronomi Derneği tarafından yeniden hayat buluyor. Hünkar külahı, Antakya Gastronomi Derneği ve Hataylı tatlı ustalarının çabalarıyla yeniden raflarda yer buluyor.
#AntakyaHatay'ın eşsiz lezzetleri ve yöresel ürünleri İstanbullularla buluştu. 16 Aralıkta sona erecek gastronomi şenliği için Hatay İş adamları ve Bürokratları Derneği Genel Sekreteri Adnan Dolapcıoğlu, Hatay UNESCO tarafından, 26. Gastronomi Yaratıcı Şehir ünvanına sahip dedi.
#HatayHatay’ın ödüllü mutfağının ve yöresel ürünlerinin sergileneceği “Hatay Gastronomi Günleri” başlıyor. Beylikdüzü Belediyesi desteğiyle Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından 6-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte, bölgenin birbirinden lezzetli ürünleri ve kendine özgü kültürü İstanbullularla buluşacak.
#HatayBinlerce yıllık birikim ve sayısız medeniyetin eşsiz senteziyle ortaya çıkan Hatay mutfağı 600 civarında lezzete ev sahipliği yapıyor. Öyle ki Antakya geçen sene UNESCO tarafından ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na seçilerek gastronomi kenti ilan edildi. Bu hafta Hatay mutfağını Antakya dışında en iyi temsil eden restoranları seçtik. İşte Hatay’a gitmeden bu mutfağı keşfedeceğiniz en iyi adresler…
#Hatay MutfağıBir şehir, düşünün!... Farklı dinden ve inançtan insanlar sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşıyor olsunlar. Kavgadan uzak dursunlar, sevgide saygıda kucaklaşsınlar. “Ezan, Hazzan ve Çan” sesiyle dinler arası diyaloğun taçlandığı ve yaşandığı bir yer düşünün. İşte burası Hatay.. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, doğup büyüdüğü şehri bakın nasıl özetliyor; “ Bu toprakları anlatmaya başlamak için belki de en doğru kelime; Hoşgörü!..”
#HATAYAkdeniz Bölgesi'nin sevilen şehirlerinden birisi olan Hatay ili birbirinden özel ve lezzetli yemekleri ile adından sıkça söz ettirmiştir. Sizler için Hatay Yemekleri - Hatay'da ne yenir ve neyi meşhur? Hatay mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Hatay YemekleriHataylı o... Depremde 40’tan fazla yakınını kaybetti. Büyüdüğü Hollanda’da katıldığı yardım toplama canlı yayınında, enkaz altında kalan kuzenine ithafen seslendirdiği ‘Neredesin Sen’ türküsü sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede yürekleri dağladı, çok konuşuldu. Şimdi yine depremzedeler için projeler hazırlıyor. Karsu ile buluşuyoruz. Depremin ardından yaşadıklarını, acılarını, hayatını, yeni şarkısı ‘Umut’u ve yapmak istediklerini konuşuyoruz: “Umut vermek için acilen ayağa kalkmak istedim; ki belki ben de bu nedenle dünyaya geldim...”
#Sponsorlu İçerikHataylı o... Depremde 40’tan fazla yakınını kaybetti. Büyüdüğü Hollanda’da katıldığı yardım toplama canlı yayınında, enkaz altında kalan kuzenine ithafen seslendirdiği ‘Neredesin Sen’ türküsü sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede yürekleri dağladı, çok konuşuldu. Şimdi yine depremzedeler için projeler hazırlıyor. Karsu ile buluşuyoruz. Depremin ardından yaşadıklarını, acılarını, hayatını, yeni şarkısı ‘Umut’u ve yapmak istediklerini konuşuyoruz: “Umut vermek için acilen ayağa kalkmak istedim; ki belki ben de bu nedenle dünyaya geldim...”
#KarsuSosyal medya paylaşımları ile ünlenen CZN Burak, nereli olduğu ile araştırılmaya devam ediliyor. Sahibi olduğu Hatay yemekleri yapan bir işletme ile adını duyuran CZN Burak, daha sonra bu yemeklerin yapılış ve sunum şekillerini sosyal medya üzerinden paylaşarak ün kazanmaya başladı. Peki, Dubai'de de mekan açan CZN Burak kimdir nereli kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#CznDüşündükçe ağzım sulanıyor... Humus, zahter salatası, babagannuş, oruk, kaytaz böreği... Hatay için ne desem az kalır! Bu kente özgü yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli, hepsi damakta yarışan tatlar. Ama içlerinden en çok dikkatimi çeken biberli ekmek oldu. Üç çeşidi varmış, favorim çökelekli olan...
#HatayAnadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Hatay, tarihinde sayısız millete ev sahipliği yapmış. Hal böyle olunca da her medeniyetin kültüründen, örfünden, adetinden ve yemeklerinden nasibine düşeni almış. Hatay turumda fazlasıyla mekanı gezdiğim için lafı daha fazla uzatmadan, sizlere kısa kısa gözlemlerimden ve tavsiyelerimden bahsetmek istiyorum.
#Hatay SofrasıSosyal medya paylaşımları ile ünlenen CZN Burak, nereli olduğu ile araştırılmaya devam ediliyor. Sahibi olduğu Hatay yemekleri yapan bir işletme ile adını duyuran CZN Burak, daha sonra bu yemeklerin yapılış ve sunum şekillerini sosyal medya üzerinden paylaşarak ün kazanmaya başladı. Peki, Dubai'de de mekan açan CZN Burak kimdir nereli kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#CznOsmaniye, Gaziantep, Hatay yöresine ait olan ancak az bilinen patlıcan ekşilisi yemeğinin tarifi rahmetli anneannemden bizlere miras kalmış. Ailece yaz aylarında bolca yaptığımız bu lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı tarifi, yaz mevsiminin tam ortasına denk gelen bu haftaki yazımda sizlerle paylaşmak istedim.
#Patlıcan Ekşilisi TarifiHatay sofralarının sevilen meze türlerinden birisi olan bakla humusu, kolay tarifi ile sofralarınıza konuk oluyor. Kapalıçarşı’ya benzerliği ile bilinen Antakya Uzun Çarşı esnafının öğle yemeği menüsünün vazgeçilmezi olan bakla humusu, ilginç bir ritüele de ortaklık yapıyor.
#Bakla Humusuİçerisinde bulundurduğu yeşillikler ve salçanın mükemmel uyumunun ortaya çıkardığı lezzetle, hem ana öğünlerde hem de misafir sofralarında yer verebileceğiniz Hatay usulü kısır, kolay tarifi ile de cezbediyor. İşte, tat olarak etsiz çiğ köfte ile yakın bir lezzete sahip olan Hatay usulü kısır için malzeme listesi ve tarif detayları...
#Belgin Ekmen YenilmezSayısız medeniyete ev sahipliği yapan Hatay mutfağı da kültürü kadar oldukça zengin. Tatlısından mezesine çeşit çeşit lezzetleri yedikçe yediriyor, her lokmasında ayrı bir tat veriyor. Özellikle künefesi dillere destan olan Hatay'ın enfes yemeklerinden bazılarını sizin için derledik. İşte, Hatay mutfağının birbirinden güzel yemekleri...
#Hatay MutfağıCZN Burak, Hatay yemekleri üzerine çalışan bir restoranda ünlenmiştir. CZN takma adını kullanan Burak Özdemir, zaman zaman kamera karşısında yaptığı yemeklerle dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, CZN Burak kimdir ve kaç yaşında? İşte, CZN Burak hakkında bazı bilgiler
#Czn BurakKayserili olan, 3 çocuk annesi Zeynep Geyik (33), Gaziantep'te tatlıcıda çalışarak, 2 senede künefe ustası olduktan sonra evini satıp, Adana'da dükkan açtı. Türkiye'nin tek kadın künefe ustası olduğunu belirten Geyik, Hatay'a özgü künefeyi geliştirip, 15 çeşit ürettiğini, sosyal medya sayesinde tanındığını söyledi.
#KünefeGastronomi kenti Hatay’ın son yıllarda büyük ilgi gören lezzetlerinden olan Kırıkhan ciğer kebabı, kentin vazgeçilmez damak tatları arasında yer alıyor. Kırıkhan ilçesinde günde 300 ile 400 kilogram arasında Kırıkhan kuzu ciğer kebabı tüketiliyor.
#Ciğer KebabıTatlı denildiğinde akıllara gelen Hatay'a özgü lezzetlerden biri olan ve unutulmaya yüz tutan hünkar külahı, Antakya Gastronomi Derneği tarafından yeniden hayat buluyor. Hünkar külahı, Antakya Gastronomi Derneği ve Hataylı tatlı ustalarının çabalarıyla yeniden raflarda yer buluyor.
#AntakyaHatay'ın eşsiz lezzetleri ve yöresel ürünleri İstanbullularla buluştu. 16 Aralıkta sona erecek gastronomi şenliği için Hatay İş adamları ve Bürokratları Derneği Genel Sekreteri Adnan Dolapcıoğlu, Hatay UNESCO tarafından, 26. Gastronomi Yaratıcı Şehir ünvanına sahip dedi.
#HatayHatay’ın ödüllü mutfağının ve yöresel ürünlerinin sergileneceği “Hatay Gastronomi Günleri” başlıyor. Beylikdüzü Belediyesi desteğiyle Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından 6-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte, bölgenin birbirinden lezzetli ürünleri ve kendine özgü kültürü İstanbullularla buluşacak.
#HatayBinlerce yıllık birikim ve sayısız medeniyetin eşsiz senteziyle ortaya çıkan Hatay mutfağı 600 civarında lezzete ev sahipliği yapıyor. Öyle ki Antakya geçen sene UNESCO tarafından ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na seçilerek gastronomi kenti ilan edildi. Bu hafta Hatay mutfağını Antakya dışında en iyi temsil eden restoranları seçtik. İşte Hatay’a gitmeden bu mutfağı keşfedeceğiniz en iyi adresler…
#Hatay MutfağıBir şehir, düşünün!... Farklı dinden ve inançtan insanlar sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşıyor olsunlar. Kavgadan uzak dursunlar, sevgide saygıda kucaklaşsınlar. “Ezan, Hazzan ve Çan” sesiyle dinler arası diyaloğun taçlandığı ve yaşandığı bir yer düşünün. İşte burası Hatay.. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, doğup büyüdüğü şehri bakın nasıl özetliyor; “ Bu toprakları anlatmaya başlamak için belki de en doğru kelime; Hoşgörü!..”
#HATAY