Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ofisinin önüne dana dili bırakarak kendisini tehdit eden Mustafa Y.'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Şenol, "Mutlaka tutuklanması lazım. Çünkü bir seri cinayet işleyeceğini söylüyor ve bu cinayeti adım adım tarif ediyor. Gerçekleştirmek üzere buraya geliyor. Geldiğinde ise tek eksik benim. Beni bulamadığı için cinayet işlenemiyor" dedi.
#Prof. Dr. Esin Davutoğlu ŞenolAlmanya’da geçen yıl doktorların 3 bin 665 vakada hastaya yanlış tedavi uyguladığı tespit edildi. Federal Tıbbi Hizmet Kurumu tarafından yayımlanan 2021 yılı raporuna göre, klinikte veya muayenehanede yaklaşık 13 bin 50 şüpheli tedavi yöntemi belirlendi ancak tam olarak hata olup olmadığı ispatlanmadı. Bilinmeyen ve tespit edilemeyen hatalı tedavi sayısının ise çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.
#Federal Tıbbi Hizmet KurumuLondra'nın en ünlü hastanelerinden birinde yanlışlıkla cerrahi tutkal ile tedavi edilen beş çocuktan ikisi hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Söz konusu hastane 2010 yılında da 10 yaşında bir kız çocuğunun beynine yanlışlıkla tutkal enjekte edip tazminat ödemek zorunda kalmıştı.
#İngiltereGenel olarak tıbbi malpraktis, diğer bir tanımla da doktorun tıbbi uygulama hatası olarak bilinen bu terim, doktorun ya da tıp merkezi, hastane, poliklinik vb. sağlık kuruluşlarının deneyimsizliği, bilgisizliği ya da ilgisizliği nedeni ile hatalı tedavi, yanlış teşhis veya eksik bakım hizmeti sonucunda hastanın zarar görmesi olarak da tanımlanabilir. Malpraktis ne demek ve malpraktis davası nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#MalpraktisBAHÇELİEVLER'de özel bir hastanede koronavirüs teşhisiyle tedavi altına alınan ancak bir ay sonra hayatını kaybeden Nermin Yılmaz'ın (68) tedavisinde ihmaller olduğu gerekçesiyle kardeşi Sevgül Değirmenci savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Nermin Yılmaz'ın cenazesinin hastanenin tıbbi atık bölümünden çıkarıldığını belirten ve bunu cep telefonuyla kayda alan ailesi, ihmalde sorumluluğu olduğunu söyledikleri hastane yetkililerin cezalandırılmasını talep etti.
#İstanbul26 Ekim 2020’de Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan kızını ziyarete gelen 75 yaşındaki Nuran Kürkçü, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre yanlış doktor tedavisi nedeniyle 3 hastane değiştirerek 5 kere ameliyat oldu. Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği ambulans uçakla Türkiye’ye götürülen Kürkçü, şimdi Ankara’da yaşam mücadelesi veriyor.
#AlmanyaAntalya İl Sağlık Müdürlüğü, bir diş hekiminin trafik kazası sonrası gittiği hastanede yanlış teşhis ve tedaviye bağlı damar yaralanması ile beyin kanaması geçirdiği iddiaları üzerine inceleme başlattı. Beyin kanaması geçirdiği iddia edilen Gamze Uğurlu Urhan'ın eşi Halis Urhan açıklamasında "Eşim geçirdiği basit bir trafik kazası yaralaması sonucu hatalı tedavi ve yanlış teşhislere bağlı ölümle karşı karşıya kaldı" dedi.
#AntalyaAntalya İl Sağlık Müdürlüğü, bir diş hekiminin trafik kazası sonrası gittiği hastanede yanlış teşhis ve tedaviye bağlı damar yaralanması ile beyin kanaması geçirdiği iddiaları üzerine inceleme başlattı. Beyin kanaması geçirdiği iddia edilen Gamze Uğurlu Urhan'ın eşi Halis Urhan açıklamasında "Eşim geçirdiği basit bir trafik kazası yaralaması sonucu hatalı tedavi ve yanlış teşhislere bağlı ölümle karşı karşıya kaldı" dedi.
#AntalyaBursa’da, böbrek büyümesi şikayetiyle hastaneye giden 56 yaşındaki Fatma Bozdemir’in, ameliyatta uygunsuz cihaz kullanımı nedeniyle bacaklarında ağır yanıklar oluştu. Vücudunun yüzde 19’u yanan Bozdemir iki kez daha ameliyat edilmek zorunda kaldı. İki çocuk annesi Bozdemir, doktor ve hastane hakkında hem suç duyurusunda bulundu, hem tazminat davası açtı.
#Fatma BozdemirZonguldak’ta ağaçtan düşüp hastaneye gelen 75 yaşındaki adama tetanos aşısı yapmadan tedavi uygulayıp taburcu ederek ölmesine sebep olduğu iddia edilen doktora 50 bin 200 TL para cezası verildi. Olayın birçok vatandaşın karşılaşabileceği bir sorun olması nedeniyle, tıp öğrencileri ve tüm acil servis çalışanlarının konuyla ilgili bilgilendirilmesine karar verildi.
#ZonguldakKocaeli`nin Derince ilçesinde ikamet eden Dilek ailesinin açtığı davanın sonucu yeni bir uygulama başlattı.Yanlış ilaç vererek 8 aylık bebeklerinin ölümüne yol açtığını iddia ettikleri iki doktor ve SSK aleyhinde açılan davada, Yargıtay aile lehine karar verdi.
Danıştay, hastaya "yanlış teşhis" konulmasını "sağlık hizmetinin kusurlu işletilmesi" olarak niteleyip "idari eylem" saydı ve bu tür durumlarda mağdur vatandaşların rapor tarihinden itibaren 1 yıl içinde dava açabileceğine hükmetti. Bu karar hatalı tedavi gören mağdur hastalar için lehte "örnek" niteliği taşıyor.