Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO), Almanya’nın da aralarında bulunduğu birçok ülkenin tütün tüketiminin kontrolüyle ilgili uzlaşmalara gereken duyarlılığı göstermediğine dikkat çekerek sigara fiyatlarının artırılmasını önerdi. WHO’nun önerisine göre, Almanya’da bir paket sigaranın fiyatının 23 Euro’yu bulacağı hesaplandı.
#SigaraSon günlerde grip, COVID-19 ve RSV’nin bir araya gelmesiyle solunum yoluyla bulaşan hastalıklarda ciddi bir artış var. Yoğun bakımlar yeniden dolmaya başlarken uzmanlar, okulda birbirlerinden hastalığı kapan çocuklarda belirti görülünce anne babaların korunmak için evde maske takması gerektiğini söyledi.
#GripMeşe palamudu yenir mi sorusu, dönem dönem araştırılan konular arasında yer alıyor. Yapı itibariyle fındık ile benzerlik gösteren meşe palamudu, yenilip yenilemeyeceği merak edilen türler arasında yer alıyor. Peki, meşe palamudu yenir mi ve zararları nelerdir? İşte, meşe palamudu hakkında detaylı bilgiler
#Meşe PalamuduMeşe palamudu, meşe ağacından kurutulmuş olan meyvelerdir. Aynı zamanda, tek bir tohumdan elde edilir. Üstte, kaynaklı braketler, sert gibi bir fincan görevi görür ve genellikle gövdeyi gövdeye tutturur. Meşe palamudu olgunlaştığı zaman da yere düşer. Bunun için tek yapmanız gereken şey onları almaktır. Bu nedenle hala ağaca bağlı olanları bırakmanız gerekir. Çünkü daha olgunlaşmamıştır. Meşe palamudu yenir mi ya da nasıl yenir sizler için derledik.
#Meşe PalamuduCinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel yaşam dahil günlük yaşama dair pek çok kısıtlamayı beraberinde getirir. Cinsel temas ile partnerinizde bulunan sorunun size geçmesi anlamına gelen cinsel yolla bulaşan hastalıklar önlem alınmadığı takdirde ciddi hastalıklara neden olabilir. Peki, cinsel yolla bulaşan hastalıklar nelerdir, nasıl teşhis edilir? İşte cinsel yolla bulaşan hastalıkların belirtileri ve tedavisi…
#Cinsel Yolla Bulaşan HastalıklarDünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisiyle ilgili akıllarda çok önemli bir soru var: Neden hâlâ kesin bir çaresi bulunamadı bu belanın? Biz de sizin için bu soruya yanıt aradık. Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz...
#RemdesivirAyurveda, insanoğlunun bilinen en eski tıbbi sistemi ve dünyadaki en eski ve en kapsamlı ruhsal öğretileri olma özelliğine sahiptir. Peki Ayurveda nedir? Faydaları nelerdir? Doçent Dr. Hasib Sheikh, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
#Ayurveda NedirAntibiyotikler, bakteriyel enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan ve insan sağlığı açısından çok büyük öneme sahip ilaçlardır. Kelime anlamı ile “antibiyotik” terimi, “hayata karşı” demektir. Bu kimyasal maddeler, bakterilerin çoğalmasını önlemekte ve bazen de bakterileri öldürmektedir.
#AntibiyotikKalp ve Damar Cerrahi Uzm. Öğr. Üyesi Dr. Mustafa Göğün Saygın, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte ortaya çıkan risktleri anlattı. Sıcak ortamların, varisli damarlarda genişlemeye, damar içi kan akımının yavaşlamasına bunun da pıhtılaşmaya neden olduğunu belirten Dr. Saygın, şunları söyledi:
#Kalp Ve Damar Cerrahi Uzm. Öğr. Üyesi Dr. Mustafa Göğün SaygınVücutta kırmızı renkli beneklerle kendini gösteren cilt döküntüleri birçok kişinin çocukluk döneminde yaşadığı şikayetlerden biridir. Ancak toplumda sıkça görülen bu şikayetlerin, bazı ciddi hastalıkların belirtisi olabileceği de unutulmamalıdır. Çocuklarda bu ateşli döküntülü hastalıklar sık görülür ve birçoğunda etken virüslerdir. Ancak daha az sıklıkta olan bakteriyel nedenli döküntülü hastalıklar hayati risk taşır.
#Altıncı HastalıkHavaların soğumasıyla birlikte çocukların sık hastalandığı bir döneme girdik. En gelişmiş ülkelerde bile 5 yaşın altındaki çocuklar 1 yılda ortalama 6-8 kez hastalanmaktadırlar. Özellikle kreşe ve okula başlayan çocukların ilk senelerde daha sık hastalanması doğal bir durumdur. Ancak bunların haricinde çok daha ciddi hastalıklar vardır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu, bu hastalıkları açıkladı.
#Solunum Yolları HastalıklarıKas erimesi, Kas hacminde ve kas yapısında küçülme olarak gösterilir. Buna kuvvet kaybı da eşlik edebilir. En önemli şey özellikle bacakta ve bacağın üst kısmındaki kaslarda bir kuvvetsizlik varsa hasta bunu merdiven çıkarken, yolda yürürken bir zorluk olarak ifade edebilir veya kollarda ve kollarının üst kısmında bir kuvvetsizlik varsa saçını tarama, gazete okuma, kitap okuma sırasında bir kuvvetsizlik şeklinde de hissedebilir.
#Kas ErimesiSoğuk algınlığı ve vücut direncini arttırmasıyla bilinen ıhlamurun fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıl kilosu 100 lira olan çiçek ıhlamurun fiyatı, Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde 150 TL’ye satılırken, büyükşehirlerde 200 liraya ulaştı. Ihlamur, 128 lira olan gram altının fiyatını geride bıraktı.
#IhlamurPhilips, 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nü kutlamak ve “Her Kalp Eşsizdir” söylemi ile oluşturduğu yeni kardiyoloji yaklaşımını tanıtmak amacıyla “Kalbinin Sesi” isimli yeni bir proje hayata geçirdi. Philips çalışanlarının kalp seslerini kullanarak Aykut Gürel’in hazırladığı eşsiz besteyi özel bir animasyon film ile sosyal medya kanallarından Dünya Kalp Günü’nde paylaşan Philips, bu proje ile kişiselleşmiş kalp sağlığının önemine dikkat çekmeyi hedefliyor.
#PhilipsÜsküdar Üniversitesi’nin 2015-2016 Akademik Yılı açılış törenine katılan Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, modern insanının bunalımlarına çözüm bulmak ve mutluluk bilimi çerçevesinde onlara faydalı olmak amacıyla kurulan Üsküdar Üniversitesi’nin modernizmin getirdiği sorunları bilimsel metotlarla çözmeyi hedeflediğini belirtti.
#Nevzat Tarhan