KOVİD-19 salgını birçok sektörü derinden etkilerken, inşaat alanında çalışmalar hız kesmiyor. Han Şirketler Grubu, krizin çıktığı ve önlemlerin alındığı günden beri durmaksızın faaliyetlerini sürdürüyor. Han Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Han, “Kovid-19 salgını bizim işlerimizi etkilemedi. Tempomuzu düşürmeden özveriyle çalışıyoruz” dedi.
#Han Şirketler Grubu* Karaman’da 1964 yılında dünyaya gelen Mehmet Ali Han, 1981’de Berlin’e babasının yanına geldi. İki yıl meslek eğitimi gördü. 1983 yılında girdiği fabrikada, 1992 yılına kadar işçilik yaptı. Bu arada evlendi, baba oldu. Çocuklarını Türkiye’de büyütmek için memleketine dönmeye kararı verdi. Fabrikadan çıkışını ve tazminatını aldı...* Türkiye’ye dönüyordu ki kardeşi Süleyman Han’dan teklif aldı... “Karaman’a gitme, gel beraber iş yapalım. İnşaat alanında iyi para var” dedi kardeşi. Teklifi kabul eden Mehmet Ali Han bugün, beş şirketten oluşan Han Şirketler Grubu’nu yönetiyor. Futbol tutkunu ve güvercin meraklısı da olan Han, Hürriyet’e konuştu.
#ALMANYA* Karaman’da 1964 yılında dünyaya gelen Mehmet Ali Han, 1981’de Berlin’e babasının yanına geldi. İki yıl meslek eğitimi gördü. 1983 yılında girdiği fabrikada, 1992 yılına kadar işçilik yaptı. Bu arada evlendi, baba oldu. Çocuklarını Türkiye’de büyütmek için memleketine dönmeye kararı verdi. Fabrikadan çıkışını ve tazminatını aldı... * Türkiye’ye dönüyordu ki kardeşi Süleyman Han’dan teklif aldı... “Karaman’a gitme, gel beraber iş yapalım. İnşaat alanında iyi para var” dedi kardeşi. Teklifi kabul eden Mehmet Ali Han bugün, beş şirketten oluşan Han Şirketler Grubu’nu yönetiyor. Futbol tutkunu ve güvercin meraklısı da olan Han, Hürriyet’e konuştu.
#ALMANYAEğlenceye, kültüre, sanata doyduğumuz, tarihi pasajlarında gezindiğimiz, en eski kitabı da en popüler restoranı da aynı cadde üzerinde bulabileceğimiz bir yerdi Beyoğlu… Sokaklarında 72 milletten insan birlikte yürürdü. Günden güne yaşadığı değişimle artık eski ziyaretçilerinin ayağı kesildi. Bu değişime ışık tutmak için hayata geçirilen ‘Arafta Bir Beyoğlu’ isimli çevrimiçi sergi, semtin dönüşümünü gözler önüne seriyor.
#BeyoğluKoronavirüsün milyonlarca insanı evden çalışmaya zorlamasıyla ‘ofis’in geleceği herkes için merak konusu oldu. Salgın sona erdiğinde çalışanlar plazalara geri mi dönecek, yoksa işverenler uzaktan çalışma sayesinde azalan giderleri göz önünde bulundurup bu işi kalıcı hale mi getirecek? Yöneticiler, çalışanlar ve insan kaynakları uzmanlarını dinledik...
#GazetehaberleriEGO’nun 282 otobüs almak için 60 milyon Euro’luk dış kredi talebine ABB Meclisi’ndeki tüm partilerden ‘evet’ kararı çıkarken kredi talebi EGO’nun borç stoğuna takıldı. Komisyona iade edilen kredi, olağanüstü toplanacak olan Meclis’te yeniden görüşülecek.
#Murat YILMAZSuudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de ülkesinin İstanbul'daki başkonsolosluğunda öldürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından, Suudi Arabistan'da bugün başlayıp 25 Ekim'e kadar sürecek "Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Konferansı"nın boykotların gölgesinde geçmesi bekleniyor.
#Cemal KaşıkçıYıldız Holding, kökleri 184 yıl öncesine dayanan İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i satın aldı. Satın almanın 3 milyar dolar karşılığında gerçekleştiği ifade ediliyor. Böylece Türkiye tarihinin şimdiye kadar ki en büyük yabancı şirket satın alması gerçekleşmiş oldu. 2010 yılından bu yana satış masasında olan Unites Biscuits'e Ülker'in yanında ABD'li Kellogg K.N ve Burton's Biscuits de teklif vermişti.
#Murat ÜlkerÜlker Grubu'nun kurucusu 'bisküvi dede' Sabri Ülker için gazeteler başsağlığı ilanları ile doldu. İş dünyası, aile yakınları, çeşitli kurum ve kuruluşların ilanlarının arasında bir tanesi ise çok dikkat çekiciydi. O ilan, Ülker'in en büyük rakibi Eti Grubu'nun kurucusu Firuz Kanatlı'nın son derece duygusal ilanıydı...
Türk sanayicilerinin duayenlerinden “Bisküvici Dede” unvanlı Sabri Ülker 92 yaşında vefat etti. Sanayiciliğe 1944’te Nohutçu Han’da bisküvi üreterek başlayan Ülker’in (Yıldız Holding) şirketleri 2011’i 11.6 milyar lira konsolide ciroyla tamamlamıştı. Ülker, 2007’de çikolata devi Godiva’yı 850 milyon dolara alarak küresel marka hedefinde de büyük atılım yapmıştı.
Bir yazar bir hikaye kaleme aldı. Bir Osmanlı saatçisi Alemdar adlı robot yapmış, padişah da robotu hediye olarak Japonlara göndermişti. Böylece Japonya’nın bugünkü robotik teknolojisinin temelleri atılmıştı. Gazeteler bu faraziyeyi gerçek sanıp haber olarak yayınladı, gazeteleri okuyan Necati Şaşmaz da senaryosunu yazdı, filmini yapacağını duyurdu. Sonuç: Yazar Oktan Keleş ile Necati Şaşmaz davalık.
Demir çelik sektörünün dev firmalarından İÇDAŞ’ın sahibi Bayram Yusuf Aslan, Beyoğlu Asmalımescit Caddesi’nde kendisine ait eski bir binayı 4 milyon dolarlık yatırımla Pera Merkez adında lüks bir rezidansa dönüştürüyor. Florya’da 54 dairelik ultra lüks bir konut projesi yapacak olan Aslan Güneşli’deki 85 dönümlük eski fabrika arazisi için de fizibilite çalışması yaptırıyor.
BİR konut projesinde danışmanlık yapan ve reklamlarında oynadığı için eleştirilere hedef olan ’Deprem Dede’ Prof. Ahmet Mete Işıkara, "Bu proje benim misyonuma uyuyor. ’Sen Deprem Dede’sin, Deprem Dede kal, emekli maaşınla geçin. Ek gelir sağlayacak hiçbir çabaya girme’ denmesi haksızlık değil midir bana?" dedi.