Pizza sevmeyen biriyle biz bugüne kadar tanışmadık. Herkesin pizza tercihi farklıdır, evet, ama sevdiği bir pizza da mutlaka vardır. Peki pizzayı dışarıdan söylemek yerine evde yapmak isteyenler? Onlar için de en önemlisi pizza hamurunun yapılışı. İyi bir pizza hamuru nasıl yapılır? Pizza hamuru yaparken nelere dikkat edilmeli? Hamursuz pizza tabanı nasıl yapılır? Bütün bu sorularınızın cevaplarını içeriğimizde bulabilirsiniz.
#Pizza HamuruGerçek bir pizzanın sırrı lezzetli hamurunda gizli. Yani lezzetli bir pizza hamuruyla pizzanızın tadını garantilemiş olursunuz. Pizza hamurunu hazırlarken malzeme dengesi ve püf noktaları oldukça önemli. Ancak öncesinde hamuru nasıl yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor. İki alternatifiniz var: Birincisi, pizzanızı mayalanması için dinlenmeye bırakılan bir hamurla yapmak. İkincisi, mayalanması için beklemeye gerek olmayan bir hamur kullanmak. Öte yandan hamurdan uzak duruyorsanız karnabahar, patates gibi malzemelerle de pizza tabanı hazırlayabilirsiniz. İşte her zevke uygun hamurlu hamursuz pizza tarifleri...
#Pizza HamuruGeçen yıl ilk defa fazla kilodan kaynaklanan sebeplerle ölen insan sayısı açlıktan ölenleri geçti. Yağ boca ederek, şeker basarak, en beyaz, şekerli ekmeği kullanarak daha lezzetli olduğunu düşünmekten vazgeçmenin zamanı geldi. İşte çok sevdiğimiz üç yiyeceğin sağlıklı alternatifleri...
#Sağlıklı BeslenmeTürkçeye canlı ya da çiğ besin diyeti olarak çevrilen “raw food”, artık dünyada takipçileri hızla artan bir beslenme trendi (rawism). Bu akımın büyükannesi, Ann Whitmore. Kendi hastalığı olan kolon kanserini, çim suyu ve çiğ besinle şifalandırması üzerine Hipokrat Sağlık Enstitüsü’nün kuruyor. İşte tam bir yıldır bu enstitüdeki eğitimini tamamlamasını beklediğim Çisem Çakır’la, beş günlük raw food detoks programı yaptık. Sonuç, tırnaklama kadar pembeye bulanmış bir güzellikte, çantamda notlar ve tariflerle eve dönüyorum…
Nefes ve yaşam koçu Nevşah Fidan, "Canlı Yaşayan Gıdalarla Gelen Sağlık" adlı yeni kitabında hızla yükselen "raw food" yani çiğ yemek akımını konu alıyor. Raw food ile kastedilen, çiğ sunulan, işlem görmemiş ve katkı maddeleri kullanılarak paketlenmemiş yiyecek. Kitapta dünya mutfağından 100’e yakın pişmemiş yemek tarifi var. Bu şekilde beslenmenin toksinleri atmak ve cildi güzelleştirmek gibi yararları olduğu öne sürülüyor. Nevşah Fidan, 10 yıldır canlı gıdalarla besleniyor ve bu işin kursunu da veriyor. Ona göre, çiğ olarak hazırlanmış baklava veya domates çorbası bile çok lezzetli!