Masterchef hamsi kaygana tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Hamsili kaygana Trabzon'a özgü hamsi tariflerinden biridir. Un ve süt ile hazırlanan hamur karışımı hamsi ile birleşince eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Peki, hamsi kaygana nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte hamsi kaygana tarifi ve yapılışı...
#Masterchef Hamsi KayganaKaradeniz mutfaklarının vazgeçilmezi olan hamsi, en çok tüketilen balık türlerinden biridir. Denizin en küçük balıklarından hamsi, tadıyla tüm ülkemizde severek tüketiliyor. Pilavı, çorbası ve kavurması ünlü olan hamsi, kolay şekilde temizlenebilen balıklardan biridir. Hamsi nasıl temizlenir, hamsi sirke ile yıkanır mı, en kolay nasıl yıkanır tüm detayları ile derledik.
#HamsiGeçmişi MÖ 8’inci yüzyıla kadar uzanan Trabzon, insana tam bir medcezir yaşatıyor. Bir yandan şehrin sahip olduğu tarihe ve doğaya hayran oluyor, öte yandan koruyamadıklarını görüp üzülüyorsunuz. Yine de sakladığı tarih ve doğa harmanı arasında yolculuk yapmak keyifli. Özellikle de her yolculuğu Trabzon mutfağının adı da tadı da markalaşan lezzetleriyle bitirmek...
#TRABZONHer ülkenin, her bölgenin, her ilin kendisine has bir kültürü bulunmaktadır. Özellikle de Türkiye'de her ilin, her bölgesinin kendisine has ayrı, farklı sembolleri bulunan kültürleri bulunur. Bu kültür yemekleri içinde geçerlidir. Düzce ili de Türkiye içerisinde bulunan ve kendine has bir kültürü bulunan illerden birisidir. Düzce ilinin kendine has bir kültürünün olması yemek kültürüne de yansımaktadır. İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Düzce YemekleriArtvin ili havası ve doğal güzellikleri nedeni ile sık sık ziyaret edilmektedir. Fakat Artvin’in sık ziyaret edilmesinin nedenleri arasında yerel lezzetleri de yer almaktadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafında Artvin yemekleri merak edilmektedir. Bireylerin aklına sık sık gelen soruların başında Artvin Yemekleri - Artvin'de ne yenir ve neyi meşhur? Artvin mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Artvin YemekleriTrabzon’da 1300 metre yükseklikteki sarp kayalıklara kurulu, Anadolu’nun en etkileyici yapılarından Sümela Manastırı’nın bir bölümü, dört yıllık restorasyonun ardından 25 Mayıs’ta açıldı. Açıldığı gibi de ziyaretçi akınına uğradı. Tamamını gezmek için en az bir yıl daha beklememiz gerekecek. Ancak içinde bulunduğu muhteşem coğrafyayı görmek ve kapısının aralığından hayallere dalmak için Sümela Manastırı’nı yeniden rotaya koymaya kesinlikle değer.
#Sümela ManastırıBu hafta size kıyı yolundan uzun ama lezzetli bir yolculuk önereceğim. Bu yolculuk Sinop’tan başlayıp, Rize’de sona erecek. Yol çok güzel ve keyifli. Manzaralı ve yemyeşil tepeler. Güneyin sıcağına alternatif, daha insaflı bir hava… Bir de buna her şehirde, kasabada değişen birbirinden lezzetli yemekleri eklerseniz bu yolculuğun tadı uzun süre damağınızda kalacak.
#Karadeniz LezzetleriGeçmiş yıllara oranla yağışlı bir sezon geçirdiği halde Doğu Karadeniz sahillerinde deniz suyu sıcaklığı bu yıl da düşmedi. Trabzon’daki deniz suyu sıcaklığı Mersin’in Anamur sahilleriyle aynı: 27 derece. Giresun’dan Artvin’e uzanan sahil şeridinde bu yıl da mavi bayrak dalgalanmıyor. Temmuz ortasında başlayan yayla şenlikleri tüm hızıyla sürüyor.