Ekim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkBalıkların birbirinden önemli faydaları bulunmaktadır. Besin değeri yüksek olan balıklar arasında palamut balığı da bulunmaktadır. Palamut balığının pişirme yöntemleri ise oldukça merak ediliyor. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut balığı nasıl temizlenir ve avlanır detayları ile derledik.
Dünyada eti çok lezzetli olan ve yenebilen birbirinden çeşitli balık türleri vardır. Bir balığın pişirme püf noktası için ilgili balığı iyi tanımanız gerekmektedir. Bu şekilde üst seviyede bir lezzet ve fayda sağlayabilirsiniz. Bu bakımdan yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla detaylı olacak şekilde gümüş balığı nedir, halk arasında başka ismi var mıdır, eti yenir mi, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararları var mıdır, besin değeri nedir detayları ile derledik.
Dünyanın büyük bir kısmını kaplayan sular içlerinde milyonlarca canlının yaşadığı yerler olmaktadır. Su altında yaşayan canlıların çoğu insanlar için önemli bir besin kaynağı olarak ifade edilmektedir. Balıklarda bu canlılardan biri olmaktadır. Mersin balığı da bu balık türlerinden biri olarak ifade edilmektedir. Peki, mersin balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Mersin balığının faydaları nelerdir detayları ile derledik.
İnsan vücudu için faydaları saymakla bitmeyen balıklar sahip oldukları vitamin ve mineraller sayesinde oldukça önemli bir besin maddesi olmaktadır. Ballıklar sahip oldukları çeşitli özellikler bakımından birbirinden oldukça farklı özelliklerde canlılar olmaktadır. Kolyoz balığı da insanlar tarafından sıklıkla tüketilen balık türlerinden biri olmaktadır. Peki, Çiroz balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kolyoz balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? İşte, kolyoz balığı hakkında detayları derledik.
Hamsinin balık tezgahlarında yerini almasıyla birlikte en çok araştırılan tariflerden biri de hamsi kuşu oldu. Pratik tarifiyle kısa sürede sofraları şenlendirecek olan hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmak püf noktalardan sadece biri. Peki, hamsi kuşu yaparken başka nelere dikkat etmeli? İşte, gerekli malzemeler ve yapım aşamaları
#Hamsi KuşuSevgili Serdar, Ankara’da deniz yok ama deniz mahsullerinin en tazesiden nasibini alan kentlerden biri. Balığın her cinsi günlük gelince, deniz kıyısında oturmanın dezavantajı bir ölçüde azalıyor. Tabii deniz ayrı bir dünya. Bunu yaşayan bilir. (Sezai Bayar akşam akşam bana kazık atıyor!)
Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen balık ve deniz ürünlerinin tüketim oranı oldukça düşük. Kirlenen denizler, nehir ve göllerin yanısıra bilinçsiz yapılan balık avcılığı, balıkların sağlıksız ve bilinçsiz koşullarda bekletilmesi, tüketiciye zamanında ulaşamaması gibi faktörler de bunda önemli bir rol oynuyor. Bütün bunlara karşın yine de nimetlerini esirgemiyor deniz bizden.
#Yemek