HPV, insanlarda oldukça yaygın olarak bulunan ve çoğu kişide bir soruna yol açmasa da bazı kişilerde genital siğil ve kansere sebep olabilen virüsün adı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi/ Enfeksiyon- Klinik İmmünoloji- Romatoloji Bilim Dalı Uzmanı Dr. Tuba Demirci Yıldırım ve Prof. Dr. Şükran Köse İnsan papilloma virüsünü anlattı.
#1Hamilelikte çok sık duyulan, özellikle anne adaylarını korkutan ve baskı altında hissettiren bazı kulaktan dolma bilgiler var. Bu bilgilerin bir kısmının bilimsel dayanağı olsa da çoğunun en ufak bir gerçeklik payı bile bulunmuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Kocatepe'nin desteğiyle 13 önemli soruda doğum rivayetlerine noktayı koyuyoruz...
#Doğum RivayetleriHamilelikte çok sık duyulan, özellikle anne adaylarını korkutan ve baskı altında hissettiren bazı kulaktan dolma bilgiler var. Bu bilgilerin bir kısmının bilimsel dayanağı olsa da çoğunun en ufak bir gerçeklik payı bile bulunmuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Kocatepe'nin desteğiyle 13 önemli soruda doğum rivayetlerine noktayı koyuyoruz...
#Doğum RivayetleriKadın erkek ilişkisi yıllardır güvene dayanmalı söylemi mevcuttur. Ancak bugün için bu karşındakinin iyi niyetine güven olarak değişmiştir. İlişkilerde sadece cinsel alanda değil, her alanda kandırılmak rahatsız edicidir. Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney aldatılma korkusunu anlattı.
#Aldatma KorkusuHamileliğin ilk başlarında cinsel istek nasıldır? Hamileliğin ilk aylarında cinsel istek ve arzularda belirgin bir artış ya da azalma görülür mü? Hamileliğin ilerlemesi ile birlikte cinsel istekte, ilişki sıklığında, orgazm ve cinsel tatmin fonksiyonlarında nasıl değişiklikler meydana gelir?
#CinsellikHamilelik döneminde cinsellik yaşanmalı mı? Hamilelik döneminde anne adaylarının cinsel isteğinde ne gibi değişimler yaşanır? Hamilelik döneminde cinselliğe ara verilmesi gereken durumlar nelerdi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Kağan Kocatepe, hamilelik döneminde cinsellik ile ilgili sorduğumuz soruları yanıtlıyor.
#Hamilelik Dönemi1911 yılından beri beri gıda sektöründe yağların raf ömrünü uzatmak, yarı katı kıvam sağlamak, maliyeti ucuzlatmak için endüstriyel işlemler uygulanmaktadır. Bu işlemler sıvı yağları katı yapmakta, pişirme, kızartma sırasında yanmayı ve koyulaşmayı azaltmaktadır.
#Çocuk Sağlığı