Rüzgârdan uçuşan ipek perdelerin arasında, süt banyosundan çıkarak aromatik yağlarla cildine bakım yapan Nefertiti, günlük idari işlerine dönmeden ve yapacağı konuşmayı hazırlamadan önce, aynayı eline alıp ‘kohl’ sürmek için en derin, en iddialı bakışını takınır.
#Damla Demir YılmazGüzel olmayı istemek ve bu uğurda makul bir çaba göstermek sağlıksız bir durum değil. Ama eğer zihniniz sürekli olarak güzel olmadığınız düşünceleriyle doluysa ve kusurlu gördüğünüz fiziksel özelliklerinizi takıntı haline getirip sürekli bu olumsuz duygu durumuyla boğuşuyorsanız, o zaman yolunda gitmeyen bir durum var demektir. Psikoloji biliminde ‘dismorfofobi’ adlandırılan beden algı bozukluğu diğer adıyla kendini beğenmeme hastalığı bu haftaki konumuz...
#Yelda BaşaranSon dönemde bazı gençler maskelerini çıkarmamakta ısrar ediyor. Kendilerince yüzlerinde buldukları kusurları kapatıyorlar. Uzman psikolog Sena Sivri “Ailenin yargılamadan ve eleştirmeden, etkili iletişim kurması, dinlemesi çok önemli” diyor.
#Uzman Psikolog Sena SivriBakımlı olmak, istenen ve güzel bir durum iken hayatımızı etkilemeye başladığı noktada çeşitli problemler var demektir. Dış görünüşe verilen aşırı önem bazı psikolojik problemlerden kaynaklanıyor olabilir. Uzman Klinik Psikolog Fundem Ece Kaykaç konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Güzellik TakıntısıRiff Cohen’in şarkısını Türkçe sözlerle söyledi ve ‘patladı’. ‘Miş Miş’ isimli şarkısının klibi milyonlarca kez izlendi. Ardından çıkardığı teklilerle başarısını sürdürdü. Şimdi 14 şarkıdan oluşan ilk albümü ‘Ben Bazen’i çıkaran Simge’yle buluştuk. Karşımızda ‘tık’ sayılarını eskisi kadar önemsemeyen bir kadın bulduk: “İnsan bir rüzgâra kapılıyor ama sakin olmalı. Ben müziği ‘tık’ için yapmamayı öğrendim, artık hiç umursamıyorum. Ayakta kalmam, para kazanmam gerekiyor ama ben dünyaya iyi müzik yapmak için geldiğime inanıyorum.”
#SimgeUzun zamandır yüzümüzü en çok güldüren isimlerden biri. Onun güldürmeyi seçme sebebi sevilmek ve kabul görme isteği. Her rolün altından kalkacak yeteneğe sahip. “Her şeyi oynayabilirim ama bana komedyen denmesinde de bir sakınca görmüyorum” diyor. Bu hafta vizyona giren ‘Gelin Takımı’ filminin başrollerinden Ecem Erkek’le buluştuk; hayatını, mizahı ve aşkı konuştuk: “Birinin benden hoşlandığını anlamam 100 yıl sürüyor.”
#Ecem Erkekİzmir’deki oyunculuk ajansından, bavuluna hayallerini koyup İstanbul’a transfer olduğunda 19 yaşındaydı. İstanbul’da tutunma sürecini anlatırken “Çok uğraştım, azmettim, sabrettim, çalıştım, didindim” diyor. Bu çabalarının sonucunu aldı, rol aldığı ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ adlı diziden bu yana ekranın aranan isimlerinden biri oldu. Yıldız Çağrı Atiksoy’la buluşuyoruz, projelerini, hayatını ve Berk Oktay’la evliliğini konuşuyoruz... Atiksoy ilişkisini şöyle anlatıyor; “Ben hep Berk’e ‘Senin vicdanına âşık oldum’ derim.”
#Yıldız Çağrı Atiksoy‘La La Land’in yönetmeni Damien Chazelle’in son çalışması ‘Babil’, 1920’lerin başında Hollywood’un ‘sessiz sinema’ döneminden sesli yapımlara geçiş sürecinde yaşanan dramların yanı sıra sektörün şatafatlı ve kaotik yapısına odaklanıyor. Filmde başrolleri Margot Robbie, Brad Pitt ve Diego Calva paylaşıyor.
#Uğur VardanYılın en cıvıl cıvıl zamanları geldi, Ege ve Akdeniz sahilleri hareketlenmeye başladı. Plajlarda şıklığı yakalamak isteyenler için sezonun birbirinden göz alıcı modellerini yazdık. İster leopar desenlerle vahşi ama cazibeli, ister retro yüksek belli modellerle nostaljik, ister tek omuzlu mayolarla popüler bir görünüm elde edin.
#Mayo"Bırak artık şu elindeki ekmeği", "Sen yine mi kilo aldın?", "Sana evde yemek vermiyorlar mı?", "Sınıf arkadaşın senden daha uzun, büyümüyorsun..." Bu cümleler arasında size de tanıdık gelenler var mı? Ebeveynlerin çocukluk döneminde kurduğu 'beden' ve 'yemek' baskıları, bireylerde ciddi yeme bozukluklarına yol açıyor. Kimisi hayatı boyunca diyet yapıyor, kimisi zorla yedirilen bir yemeği ömrü boyunca görmek istemiyor, kimisi ise sürekli "Daha fazla yemeliyim, kilo almalıyım, boyum uzamalı" diye çabalıyor. İşte çocukluk döneminde yemek baskısına maruz kalan ve bu durumu bir 'travma' haline gelen insanların hikayeleri...
#Yeme BozukluğuİZMİR, Ankara, Antalya gibi büyükşehirlerin yanı sıra tüm ülke genelinden hastalarını ağırlayan kulak, burun ve boğaz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. İsa Özbay, burun estetiği ameliyat öncesinde bazı kriterler olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. İsa Özbay, “Burun estetiğinde ameliyat öncesi hasta doktor görüşmesi çok önemli. Kendi pratiğimde hastalarımla 2 görüşme yapıyorum. Hastaların her açıdan fotoğraflarını çekiyorum ve her açıdan burunlarını analiz ediyorum. Hastalarıma nasıl bir burun istediklerini soruyorum, hastanın isteklerinin burun yapısına uygun olup olmadığını konuşuyoruz. Karşılıklı istenilen burunda anlaşabiliyorsak ameliyatını yapıyorum” dedi.
#1