Ne yapanlar belli ne de yapılma sebebi... Bu nedenle asırlardır insanların merakını kurcalıyor. Dönemin teknolojisiyle fizik kurallarına meydan okuyan gizemli yapıları uzaylıların inşa ettiği bile söyleniyor. Peki gerçek ne?
#SeyahatKARADENİZ Holding’in Afrika ülkelerinin kaderini değiştirecek hamleyi dede Rauf Osman Karadeniz 1948 yılında atmış. O yıl kurulan şirket, ağır sanayi ve kaynak ekipmanları ticaretiyle uğraşıyordu; sonrasında ise ana faaliyet alanı olarak enerjiyi belirlemiş.
#KARADENİZ Holding2 yıl içinde LNG piyasası aracılığı ile piyasalara sürülecek rekor seviyedeki doğalgaz arzının dengeleri bozacağını söyleyen Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, “Son 30 yılda piyasaya arz edilen doğalgazın yarısı 3 yılda arz edilecek. Fiyatlarda aşağı yönlü baskı olacak. Satıcıların güçlü olduğu bir piyasadan alıcıların güçlü olduğu bir piyasaya geçiyoruz. Türkiye’nin de kartları ona göre oynaması gerek” dedi.
#Uluslararası Enerji AjansıBirleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde, Gazze Şeridi’nde Ramazan ayı boyunca kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep eden karar kabul edildi. ABD, oylamada çekimser kalarak veto hakkını kullanmadı. Dışişleri Bakanlığı, “BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze’de acil ateşkes ilan edilmesini talep eden kararını olumlu bir adım olarak görüyoruz” açıklamasını yaptı.
#GazzeGüneş, Dünya'dan ne kadar uzaktadır? Bu sorunun cevabını bugün biliyoruz ancak 1600'lü yıllarda bilim insanları yanıtı ilk bulacak kişi olmak için adeta birbirleriyle yarışıyordu. O bilim insanlarından ikisi bu arayışta ölümü bile göze alarak bir yolculuğa çıktı. Üstelik 7.000 kilometrenin ve pek çok problemin ardından elde ettikleri veriler, bir değil birçok anlamda çığır açtı. Peki kimdi bu bilim insanları?
#Giovanni Cassini2022 yılında Türkiye’de yaşanan aşırı hava olaylarının sayısı 1.030 oldu ve tüm zamanların rekorunu kırdı. Veriler aşırı hava olaylarının 2015’ten sonraki yıllarda rekor kırdığını, 2018’den itibarense her yıl daha da arttığını ortaya koyuyor.
#Hava OlaylarıBir matematik öğretmeni olarak çıktığı yolda zincir kafe sahibi, gençlere gezi bursu veren bir seyyah olmuş Murat Fıçıcı. Dünyadaki 197 ülkeye ayak basan ve sloganı ‘Yol öğretir’ olan Fıçıcı “Gezmeye devam edeceğim. Dünyanın her köşesini görmek bir hayata sığmaz, görülecek o kadar çok yer var ki… Yolda olmak felsefem” diyor.
#SeyahatDünyayı gezmek, farklı yerler görmek ve bilgiler edinmek, yeni ufuklara açılmak, macera yaşamak birçoklarının hayalini süsler. Bugün sizlere hayallerinin peşinden gidip dünyanın bir ucuna gitmiş birini tanıtmak istiyorum. Mustafakemalpaşa’lı Genç gezgin Selçuk Tanaydın. Macera dolu hayatını bizlerle paylaştı.
#BursaMüzik dünyasının yıldızı olduktan sonra moda tasarımcılığı işine girişen ve bu alanda da büyük bir başarı kazanan Rihanna, sonunda en büyük hayalini de gerçekleştiriyor. 33 yaşındaki şarkıcı ve sevgilisi ASAP Rocky bir bebek beklediklerini epey ilginç bir yöntemle duyurdu.
#RihannaİSİPAB olarak bilinen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği, belirli aralıklarla gerçekleşen toplantılar ile gündemde yer alıyor. Pek çok üyeye sahip olan parlamento, temellerini 1998 tarihine atmıştır. Peki, İSİPAB nedir, amacı nedir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#İsipabİster Sinovac aşısı olun isterse BioNTech. Türkiye'den aralarında Avrupa ülkelerinin de bulunduğu dünyadaki 97 ülkeye seyahat etmek mümkün. Ancak Avrupa Birliği üyesi ülkeler için durum biraz daha karışık. Örneğin; Almanya'ya BioNTech aşısı olsanız bile gitmeniz şu an için mümkün değil. Diğer bir AB üyesi Hollanda'ya gitmek için ise türüne bağlı kalmaksızın Dünya Sağlık Örgütü'nün tanıdığı herhangi bir aşıyı olmanız yeterli. İrlanda ise "BioNTech olduysan karantina yok ama Sinovac olduysan ancak benim belirlediğim otelde kalabilirsin" diyor… Evet biraz kafanız karıştı ama paniğe gerek yok... İşte "Hangi aşı ile hangi ülkeye gidebilirim" rehberi...
#Aşı Pasaportu