Dünyanın bu bereketli topraklarında binlerce yıldır demlenen değerleri, hakkını vererek geleceğe taşımak için projeler geliştiriyoruz. Kendimizi, nitelikli değişim-dönüşüm hareketinin önemli bir parçası olarak konumlandırıyoruz.
#1Hani bazı şehirler vardır ya keşfetmek ve içinde kaybolmak için can atarsınız ve birden, kendinizi evinizde gibi hissedersiniz şehri dolaşırken... İşte Strazburg ilkbahar ve yazın çiçeklerle dolu sokakları, sonbahardaki renk cümbüşü, kışın karlar altında kalan masalsı evleri ve muhteşem yılbaşı süslemeleriyle her mevsim görsel bir şölen yaşayabileceğiniz böyle bir şehir...
#AlmanyaAtatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı Almanya genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı. STK’ların organize ettiği etkinliklere bölgelerdeki başkonsoloslarımız da katıldı. Münih, Duisburg, Bottrop, Köln, Nürnberg ve Bremen’de yapılan etkinliklere çok sayıda veli de katıldı.
#AlmanyaNürnberg Belediyesi’nin kültür dairesinin her yıl yapılan ‘Stadt(ver)führungen’ üç günlük programı dahilinde 1000’in üzerine kültür, sanat ve tarih ağırlıklı değişik sunumlar ve rehberlik gezintileri düzenlendi. Bu kapsamda Türkische Initiative Nürnberg-TİN Sözcüsü İsmail Akpınar da ‘Düşmanlıktan Dostluğa-600 Yıl Nürnberg Tarihinde Türkler’ konulu gezintili bir sunumla katıldı.
#Stadt(Ver)FührungenRicher ölçeği hakkında bilgiler merak ediliyor. Yeryüzünde meydana gelen hareketlerin şiddeti ve büyüklüğü bazı ölçeklerin yardımıyla belirlenir. Richter ölçeği de bunlardan biri. Peki Richter ölçeği nedir, ne işe yarar? İşte Richter ölçeği hakkında bilgiler...
#Richter Ölçeği Nedir44 yıllık Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlik görevinin 41 yılını Almanya’da tamamlayan Mehmet Öğretmen, yaş haddinden dolayı emekli oldu. Geldiği ilk günden beri kendisini Avrupalı Türk gençliğine adayan Mehmet Öğretmen kendi ifadesiyle, renk, ırk ve din ayrımı yapmadan ayakları üzerine sağlam basabilen, Atatürk ilkelerine bağlı bir Türk gençliğinin Avrupa’da yetişebilmesi için azami çaba göstermeyi kendisine en önemli hedef olarak seçti...
#Almanya-TürkiyeE-kitap bilgisayarlar ya da taşınabilir elektronik kitap okuyucuları ile okunmak için tasarlanmış, kâğıda basılmayan ancak basılı kitapların bütün özelliklerini barındıran, ek olarak okuyucuya yeni kolaylıklar sağlayan kitap biçimidir. E-kitap, bilgisayarların da ticari olarak üretilmeye başlandığı 1960’lardan itibaren düşünülmeye başlandı. 1971 yılında Michael Hart’ın Illinois Üniversitesi’nde 10 bin kitaptan meydana gelen bir elektronik halk kütüphanesi oluşturma hedefi olan “Project Gutenberg” ile geniş kitlelere ulaşmayı amaçlayan e-kitap, temelde üç ana bileşenden oluşur: Donanım, Yazılım, Standartlar/Konsorsiyum.
#E-KitapFransa’nın Almanya sınırındaki Alsace Bölgesi, tartışmasız Noel döneminin en görkemli yaşandığı yer. Alsace’ın başşehri Strasbourg ve üçüncü büyük şehri Colmar’daki Noel pazarları ve süslemeleri eşi benzeri başka yerde kolaylıkla görülemeyecek kadar özel. Kurabiye evleri, masal gibi süslemeleriyle seyahat planlarımıza ilham verecek bir rotanın detaylarını yazdık.
#FransaNormalleşme sürecinde kütüphaneler de tekrar hizmet vermeye başladı. Her yerin kapalı olduğu şu günlerde bu müthiş kültür sığınaklarını sadece araştırma yapmak ya da sınavlara hazırlanmak için değil; sakince çalışmak, kitap okumak, hatta belki kendimizi dinlemek için bile ziyaret edebiliriz. Jürimizle Beyoğlu’ndan Fatih’e, Ankara’dan İzmir’e gidebileceğimiz 10 kütüphaneyi sıraladık.
#GazetehaberleriKoronavirüs aşısı ile adını tüm dünyaya duyuran Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'nin başında bulunduğu ekip, mRNA aşıları ile Multipl Skleroza (MS) çare olmayı umut ediyor. Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü tıp dergisi Science'da yayınlanan çalışmada, mRNA aşısı ile farelerin bağışıklık sistemi 'eğitildi' ve vücudun kendi dokusuyla savaşarak MS'e yol açmasının önüne geçildi.
#Uğur ŞahinKoronavirüsün mutasyona uğraması aşıların etkisi konusunda endişe yaratmıştı. Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin kurucu ortağı olduğu BioNTech’ten sevindirici bir haber geldi. Firmanın açıklamasında “Biz 16 farklı mutasyonu test ettik. Virüs, aşıya karşı kayda değer bir etki göstermedi” denildi.
#GazetehaberleriKoronavirüse karşı geliştirdikleri aşıyla dünyaya umut olan Prof. Uğur Şahin ile Özlem Türeci'nin kurucu ortağı olduğu BioNTech'ten yeni bir aşı çalışması daha. Sinsi ve bugüne kadar çaresi bulunamayan MS (Multipl Skleroz) hastalığına karşı bir aşı geliştirdikleri açıklandı.
#MS HastalığıKoronavirüse karşı geliştirdikleri aşıyla dünyaya umut olan Prof. Dr. Uğur Şahin ile Özlem Türeci’nin yeni bir aşı daha geliştirmek üzere olduğu bildirildi. İki bilim insanı, şimdi de bugüne kadar çaresi bulunamayan sinsi bağışıklık sistemi hastalığı MS (Multipl Skleroz) hastalığına karşı bir aşı geliştirdi.
#KoronavirüseWashington DC'deki Kongre Binası’na Trump taraftarlarının yaptığı baskının ardından ABD Başkanı Donald Trump'a Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal medya platformlarında gönderi yasağı geldi. Pek çok defa toplu eylemlerde kullanılan sosyal medya kanalları bu defa işi sıkı tutuyor.
#Serap TorunMatbaanın tarihsel gelişimi incelendiğinde çok ilginç bulgularla karşılaşılmaktadır. İnsanlar bilginin çok daha hızlı iletilmesi bakımından birtakım metotlar araştırmışlardır. Bu yüzden matbaanın keşfi haberleşme tarihi bakımından oldukça mühimdir. Peki, haberleşme ağının gelişmesinde etkili olan matbaayı kim buldu ve icat etti? Matbaa ne zaman bulundu? İşte matbaa ile ilgili tüm ayrıntılar.
#Matbaayı Kim Buldu Ve İcat Etti?