Vedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorDemirören Haber Ajansı Hatay Muhabiri İzzet Nazlı (33), eşi Seda Nazlı (30) ile çocukları Esila (5) ve Ahmet Eren Nazlı (10), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin vurduğu Hatay'da yıkılan evlerinin enkazında yaşamlarını kaybetti.
#Deprem‘Pişir Pişirebildiğin Kadar’ Gökçen Adar’ın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı. Adar, çorbalardan dolmalara, kızartmalardan tatlılara 8 pişirme usulünde ve 42 başlık altında 278 tarifi derlemiş. Aralarında günümüzde unutulmaya yüz tutmuş ‘şilofta’ tatlısı da var, yokluktan doğmuş elmalı baklava da...
#Gökçen AdarAnne yemeği alabileceğiniz e-ticaret platformu olan MamaMe, evlere servis yemek kavramına anne dokunuşu ile farklılık getiren bir kadın projesi. MamaMe, sisteme aldığı kadınlara sanal sayfaları üzerinden satış yapma ve sağlıklı anne yemeği hasreti çeken tüketici ile buluşmalarına imkan sağlıyor. Boğaziçi üniversitesinin destek verdiği MamaMe, hijyen sertifikalı kadınların evlerinde yaptığı yemekleri sattıkları dijital bir restaurant.
Anne yemeği alabileceğiniz e-ticaret platformu olan MamaMe, evlere servis yemek kavramına anne dokunuşu ile farklılık getiren bir kadın projesi. MamaMe, sisteme aldığı kadınlara sanal sayfaları üzerinden satış yapma ve sağlıklı anne yemeği hasreti çeken tüketici ile buluşmalarına imkan sağlıyor. Boğaziçi üniversitesinin destek verdiği MamaMe, hijyen sertifikalı kadınların evlerinde yaptığı yemekleri sattıkları dijital bir restaurant.
#Anne EliBelki ne siz ne de restoran sahibi farkında. Ama yan masanızdaki kişi bir gastronomi müfettişi olabilir... Yaklaşık altı aydır, altı kişilik çekirdek koordinasyon ekibi, 18 kişilik onur kurulu ve ismi açıklanmayan 130’a yakın gizli müfettiş harıl harıl bir gastronomi rehberi için çalışıyor. Restoranlar denetleniyor, denetimlere puanlar veriliyor, verilen puanlar hesaplanıyor. Hürriyet ve Karaca Group işbirliğiyle hazırlanan ve sonbaharda raflarda yerini alacak gastronomi rehberi için böyle büyük bir ekip oluşturuldu ama işin asıl sorumluluğu, gurme ve yeme-içme kültürü yazarı Müge Akgün’ün sırtında. Şu sıralar bir gurmenin başına gelebilecek en kötü şeyi yaşıyor: İşin büyük sorumluluğunun verdiği stresten dolayı sabahları mide ağrısıyla uyanıyor. Dile kolay: O çok benzetmese de ortaya Türkiye’nin Michelin rehberi gibi bir şey çıkacak. Geri sayım başladı: Kim en iyi, kim fazla şişirilmiş; en iyisi için nereye gidilir; nereden, ne alınır... Ortaklaşa bir ağız tadıyla, akla kara ortaya çıkacak; ‘tuzlu’yla ‘tatlı’ ayrışacak; Hanya’yla Konya anlaşılacak. Müge Akgün, ekibi ve proje ortaklarıyla buluştuk; gastronomimiz için bu önemli girişimin öncesini, geldiği noktayı ve sonrasını konuştuk.
#Gastronomi RehberiYoğurtlu gnocchi kızartması yapmak için gerekli malzemeler:De Cecco 1 paket gnocchi di patate200 gr yogurtDalgıç 1 çay bardağızeytinyağıLouisiana Acı sos 1çorba kaşığı Jamie Oliver 1 çorba kaşığı pesto sosNaarman 1 çay bardağı kremaBonus Gurme 3 çorba kaşığı tozparmesan peyniri2 dal frenk soğanıDrogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak http://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekMakaronlu Tahinli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler:1 litre süt1 su bardağı toz şekerPekmez Dünyası 4 çorba kaşığı tahin 3 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme)Naturelka Kestaneli 2 çorba kaşığı unValente 2 çorba kaşığı kahve Nefis Gurme 8 adet karışık makaronPolonez 2 çorba kaşığı tereyağıhttp://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekSufle yapmak için gerekli malzemeler:150 gr toz şeker110 gr unLindor Singles Dark %60 200 gr bitter çikolataNefis Gurme 50 gr badem çikolata kaplamaNefis Gurme ½ çay bardağı çilekli smoothie tozuNefis Gurme ½ çay bardağı çikolatalı frappe tozuPolonez 200 gr tereyağı1 paket kabartma tozu5 adet yumurtaNaarmann şekerli kremaTaze nanePudra Şekeri http://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekÇerkes tavuklu taco yapmak için gerekli malzemeler:200 gr tavuk göğsüSchar Plan Blanco Glutensiz 5 dilim tost ekmeğiDrogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak Teptip 1 çay bardağı hindistan cevizi sütü2 diş sarımsakEcolife Organik 100 gr cevizLas Colmenillas 1 tatlı kaşığı toz biber2 bağ rokaLouisiana Acı soshttp://www.nefisgurme.com/
#Gurme YemekSevgililer Günü kimine göre birlikteliği kutlamak için bahane, kimine göre ekonomik dayatmadan ibaret... Çiftler 14 şubat için illa program yapmıştır, peki ya şehrin gözde bekarları? 14 şubat, onlar için ne ifade ediyor? Ünlü bekarlar, ıstanbul Life dergisi için bilinmeyen hünerlerini sergiledi, “görünmeyen yüzlerini” anlattı.