günde ne kadar su içmeli haberleri sayfasında günde ne kadar su içmeli hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 100 günde ne kadar su içmeli haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaz aylarının gelmesiyle aşırı sıcak hava insan sağlığını da etkiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Yaman, sıcak havalarda damarların genişlemesinden dolayı normalden hızlı çalışan kalbin daha çok yorulduğunu, bundan dolayı da hayati organlara kan akışının düştüğünü söyledi, su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
#Günde Ne Kadar Su İçmeliYaz aylarında yeterli sıvı tüketmeyenlerin dehidrasyon riski ile karşı karşıya kalabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgün İyigün, "Vücudun aşırı sıvı kaybetmesi ya da yeteri kadar sıvı alamaması olarak tanımlanan dehidrasyon, insan hayatını ciddi derecede tehdit ediyor. Yazın sıvı tüketimin kadınlarda 8-10 bardak, erkeklerde 12-14 bardak olmalı" dedi.
#Az Su İçmenin ZararlarıSu, insan hayatı için oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyaç olarak gösteriliyor. Çünkü kanın %83’ü, kemiklerin %22’si, beynin ve kasların %75’i sudan oluşuyor. Ter, tükürük, idrar gibi vücut sıvılarının üretimi, atıkların atılması, suda eriyen besinlerin emilimi, eklemlerin ve gözün kayganlaşması, vücut ısının düzenlenmesi su ile mümkün oluyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Berna Ertuğ, suyun önemi ve sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi.
#Günde Ne Kadar Su İçmeliYaz aylarının gelmesiyle aşırı sıcak hava insan sağlığını da etkiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Yaman, sıcak havalarda damarların genişlemesinden dolayı normalden hızlı çalışan kalbin daha çok yorulduğunu, bundan dolayı da hayati organlara kan akışının düştüğünü söyledi, su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
#Günde Ne Kadar Su İçmeliYaz aylarında yeterli sıvı tüketmeyenlerin dehidrasyon riski ile karşı karşıya kalabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgün İyigün, "Vücudun aşırı sıvı kaybetmesi ya da yeteri kadar sıvı alamaması olarak tanımlanan dehidrasyon, insan hayatını ciddi derecede tehdit ediyor. Yazın sıvı tüketimin kadınlarda 8-10 bardak, erkeklerde 12-14 bardak olmalı" dedi.
#Az Su İçmenin ZararlarıVücudumuzun neredeyse dörtte üçünü oluşturan su, insan sağlığının devamı için oldukça faydalı. Günlük alınması gereken miktarın altında su tüketildiği zaman, bazı sağlık sorunlarına davetiye çıkabilir. Peki, vücuttaki toksinlerin atılması, böbrek sağlığı ve vücut ısısının korunmasında yardımcı olan suyun faydaları nelerdir? İşte, merak edilen bazı bilgiler...
#Su İçmenin FaydalarıSu, insan hayatı için oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyaç olarak gösteriliyor. Çünkü kanın %83’ü, kemiklerin %22’si, beynin ve kasların %75’i sudan oluşuyor. Ter, tükürük, idrar gibi vücut sıvılarının üretimi, atıkların atılması, suda eriyen besinlerin emilimi, eklemlerin ve gözün kayganlaşması, vücut ısının düzenlenmesi su ile mümkün oluyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Berna Ertuğ, suyun önemi ve sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi.
#Günde Ne Kadar Su İçmeliGünde iki litre su cilde iyi geliyor, kilo verilmesine ve vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor; bunun yanı sıra yeterli su içmeyenler sağlık problemleriyle karşılaşabiliyor. Vatandaşlar da suyun başka hangi faydaları olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, Suyun faydaları nelerdir? Günde ne kadar su içmeli?
#Suyun Faydaları Nelerdir?ABD’de yapılan bir araştırma günde 8 bardak su içmenin ömrü uzattığını ve yaşlanmayı yavaşlattığını ortaya koydu. Böylece günde kaç litre su içilmesiyle ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Biz de uzmanlara sorduk. Günde kaç litre içmeli, su ömrü uzatır mı? İşte cevapları...
#Su TüketimiBiri yaz aylarında veya spor sırasında terle kaybettiğimiz minerallerin yerine konması için oldukça faydalı, diğeri doygunluk hissimizi arttırıyor. Karpuzlu, ananaslı, zencefilli, şeftalili, vanilyalı... Maden suyu ve sodayla yapabileceğiniz, leziz içecek tariflerime buyurun.
#Maden SuyuYıllardır su ile ilgili kafalarımız karışık çünkü sağlığımız için en iyi su sıcaklığının ne olması gerektiği konusunda her kafadan bir ses çıkıyor. Kalkar kalkmaz ılık su için diyen var, soğuk su yağları parçalıyor metabolizmayı hızlandırıyor diyen var, sıcak su yağları yakar diyen var. Peki hangisi daha faydalı? Sıcak su mu soğuk su mu içelim? Yoksa suyun sıcaklığının hiçbir önemi yok mu? Tüm bu söylenenlerin bilimsel dayanağı var mı?
#SağlıkRamazan’da son moda, zayıflamak umuduyla oruç tutmak. Şunu söylemeliyim ki, bu sadece bir hayal! Kilo vermek bir yana, Ramazan düzeninde kilo almamak için bile, her zamankinden daha fazla dikkatli olmalısınız. Uzun süre aç kaldığımız zaman, vücudumuz kendini savunmak için enerji üretmekten vazgeçer ve yediğimiz her lokmayı yağ olarak stoklamaya başlar. Buna birde zengin iftar sofraları eklenince sonuç baştan bellidir!
#Sahurİlk kural; kürlerden, ilaçlardan, sihirli bitkisel kökenli karışımlardan, mucize vaatlerden uzak durmak. Kalitesiz ve yetersiz uyku, katı ve düşük kalorili beslenme, hareketsiz bir yaşam şekli metabolizmayı yavaşlatan başlıca etmenler. En doğru üç adım: Su içmek, küçük porsiyonlarda yemek ve düzenli yürüyüş yapmak.
#YazarYaklaşan yaz ayları ve açılmaya başlayan deniz, havuz sezonuyla birlikte, formda kalmayı ve aynı zamanda zinde olmayı isteyenler, limonlu su zayıflatır mı, gece yatmadan ve sabah aç karnına su içmek ne işe yarar gibi soruların yanıtlarını arıyor. Cilde, böbreklere, kolesterole hatta saça pek çok faydası olan limonlu suyun aslında göründüğünden çok daha fazla faydası var. İşte limon suyu nasıl içilir, faydalı mıdır, zararları nelerdir diye merak ediyorsanız, gelin anlatıyoruz…
#Limonlu SuSon yılların modası, zayıflamak umuduyla oruç tutmak. Şunu söylemeliyim ki, bu sadece bir hayal! Kilo vermek bir yana, Ramazan düzeninde kilo almamak için bile, her zamankinden daha dikkatli olmak lazım. Uzun süre aç kaldığımız zaman, vücudumuz kendini savunmak için enerji üretmekten vazgeçer ve yediğimiz her lokmayı yağ olarak stoklamaya başlar. Buna bir de zengin iftar sofraları eklenince sonuç baştan bellidir!
#Beslenmeİstanbul Kent Üniversitesi Rektörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof Dr. Zehra Neşe Kavak ’18 Ekim Dünya Menopoz Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada menopoz döneminin önemini ve menopoz dönemini sağlıklı, kaliteli geçirmenin yollarını anlattı.
#Menopoz ÖncesiEmzirme; bir anne için evladı ile en yakın olduğu, keyifli paylaşımlarda bulunduğu zaman dilimidir. Peki, bu dönemde hem anne adayı hem de bebeğin sağlığı açısından nelere dikkat edilmeli? Kadın Hastalıkları ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Pınar Yalçın Bahat anlatıyor…
#Bebek SağlığıÖnceleri gebelikte tıbbi bakım, gebelik başladığı andan itibaren verilmekte ve bu şekilde gebelikle ilgili tüm etkenlerin kontrol edildiği düşünülürdü. Ancak gebelik süreci "anlaşıldıkça" gebelik öncesi dönemin de sağlıklı bir gebelik, doğum ve doğum sonrası için oldukça önemli olduğu ortaya çıktı. Kadın hastalıkları & Doğum Uzmanı ve NLP Uzmanı Kağan Kocatepe günümüzde anne adaylarına gebe kalmayı planladıklarında doktorlarına başvurmalarını ve genel bir kontrolden geçmelerini öneriyor.
#ÇocukMevsim iyiden iyiye etkilerini göstermeye başladı.Otomobil sahipleri lastikleri, cam suyunu, antifrizi, silecekleri, aküyü, radyatörü, klimayı gözden geçirtirken, kış bakımı yaparken acaba kendileri için ne yapıyor? Aracına özen gösteren İnsan, kendisi için ne benzeri bakımı yapmalı...
#BursaDoğum sonrası anne adayları, doğru beslenme programıyla hareket etmezlerse ve aşırı kalorili yiyeceklere eğilimleri artarsa doğumda aldıkları kiloları veremedikleri gibi kilo almaya devam edebilirler. Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, yeni anne olanların kilolarını dert etmemeleri gerektiğini söylüyor ve sağlıklı beslenme önerilerinde bulunuyor.
#Yeni Anne