Son zamanlarda pek çok kişi tarafında dünyanın enlerinin neler olduğu merak konusu olmuştur. Bu sorulardan birisi ise dünyanınım en büyük adası hakkında olmaktadır. Özellikle bireylerin aklına Dünyanın en büyük adası hangisidir ve nerededir? Dünyanın en büyük adaları sıralaması ve listesi nedir? Gibi sorular gelmektedir. Merak edilen tüm detayları derledik.
Son yıllarda pek çok kişi dünyanın sınırları hakkında bilgi, sahibi olmak istemektedir. Özellikle bu durum karşımıza dünyanın en soğuk yerini öğrenmek şeklinde çıkmaktadır. Birçok kişinin ortak olarak aklına en çok gelen soruların başında Dünyanın en soğuk yeri neresi ve kaç derece? Dünyanın en soğuk yerleri ve isimleri nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
TÜBİTAK’ın internet sitesinde yer alan araştırmaya göre, araştırmacılar, 1981 yılında Grönland’ın güney bölgesinden çıkarılan 2 kilometre uzunluğundaki bir buz tüpü üzerinde yaptıkları incelemeler sonucunda adanın günümüzden 800 bin yıl öncesine uzanan iklim koşulları hakkında bilgi sahibi oldu.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, yarın Köşk’te Cumhurbaşkanı Gül’e Vakıflar Kanunu ve dini özgürlükler gibi konuların yanı sıra ’küresel ısınma’yı da anlatacak. Patrik, Gül’e başkanı olduğu Din, Bilim ve Çevre Kuruluşu’nun Grönland’e yaptığı geziyle ilgili bilgi verecek ve eriyen buzulların dünyayı bekleyen felaketin habercisi olduğuna dikkatini çekecek.
ABD'nin yeni NATO üyesi ülkelerdeki(Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Romanya, Slovakya ve Slovenya) askeri hareketliliğibden rahatsız olduğu bilinen Rusya, çok başlıklı kıtalararası bir füze denemesi yaptı. ABD’nin oluşturmakta olduğu füze kalkanına karşı yapılan denemenin başarıyla sonuçlandığı açıklandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD füze kalkanının Avrupa’ya yerleştirilmesinin kıtayı "barut fıçısı" haline getireceğini söylediği bu füze kalkanı projesi nedir? Yılmaz Aklar'ın, ABD ile Rusya arasındaki füze kalkanı bunalımı analizi...
15'inci yüzyılda Avrupa'dan doğuya giden deniz yollarının arayışıyla başlayan coğrafi keşiflerin hedefi, 19'uncu yüzyılda Kuzey Kutbu olmuştu. Kutup bölgesinde Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu'nu birbirine bağlayan bir geçit arayan kâşifler, defalarca bölgeye seferler düzenledi. Bu seferlerin en gizemlisi ise maalesef keşiflerle değil sahne olduğu korkunç olaylarla ünlenecekti...
#John FranklinKüresel iklim değişikliğinin sonucu olarak dünya her geçen gün ısınıyor. Yükselen sıcaklıklar sadece karaları değil denizleri de etkiliyor. Akdeniz’in yüzey sıcaklığı Temmuz ayında 28,4 dereceye çıkarak rekor kırdı. Peki ısınan sular hangi sorunlara neden oluyor? Bu durumdan hava durumu nasıl etkilenecek? Ege ve Akdeniz’de neler olabilir? Uzmanlarla mercek altına aldık...
#İklim DeğişikliğiSosyal medya sayesinde masalsı fotoğrafları dünyanın dört bir yanına yayılmış Faroe Adaları’nın. 2022’de Google’a en çok ‘nerede’ diye sorulan yer olmuş. Eski Norveççe adı ‘Koyun Adaları’ demek. Çünkü bu şirin ülke koyun ve keçileriyle meşhur.
#SeyahatYüzbinlerce insanın ölümüne neden olan nükleer bombalar gezegenimiz için tehlike olmayı sürdürüyor. Dünyanın hemen her yerine dağılmış haldeki kayıp nükleer bombalar denizlerin ve okyanusların derinliklerinde yatıyor. Bugüne kadar altı nükleer bomba kaybeden ABD, söz konusu silahlara ulaşabilmiş değil. Milyonlarca ton patlama gücüyle dünyanın sonunu getirebilecek kapasitede olan kayıp bombaların sır gibi saklanan hikâyesi…
#Nükleer BombaSavaşlar, küresel gıda krizi, iklim değişikliği yüzünden yaşadığımız doğal felaketler… Bunların hiçbiri yetmezmiş gibi bir de patlamaya hazır bekleyen ve dünyayı yok etme kapasitesi olan volkanlar. Bilim insanları karamsar: Uyarılarımız dikkate alınmazsa en kötüsü gerçekleşecek…
#Volkan PatlamasıUtah Üniversitesi ve Koç Üniversitesi öğretim üyesi, ekolog, ornitolog ve doğa koruma bilimci Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu, 2020’de tüm dünyada en çok kuş türü gören kişi oldu. Kuş peşinde tüm kıtaları gezen Şekercioğlu, böylelikle en bakir bölgeleri, medeniyetin el uzatamadığı yerel kültürleri tanıyor.
#GezginDünyamızın şüphesiz en etkileyici sahne performanslarından biri ‘Aurora Borealis’ olarak da bilinen ‘Kuzey Işıkları’. Güneşte meydana gelen dev patlamalar sonucu uzaya yayılan yüklü parçacıkların, kutuplar tarafından bir mıknatıs gibi çekilmesi ve atmosfere girerken tepkimeyle ışımasıyla oluşan bu görsel ışık şovu sadece kutup dairelerinde görülebiliyor.
#Kuzey Işıkları