Hatay'da 2 bin 347 dekarda üretilen, 50 bin scoville acılık değeri ile 'Türkiye'nin en acı biberi' olma özelliği taşıyan Samandağ biberinde hasat beklenirken; diyetisyen İzem Zekiye Tum, "Uygun bir miktarda tüketildiği zaman vücuda ciddi faydalar sağlamaktadır. En önemlisi, metabolizmayı hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur" dedi.
#HatayHatay'da 2 bin 347 dekarda üretilen, 50 bin scoville acılık değeri ile 'Türkiye'nin en acı biberi' olma özelliği taşıyan Samandağ biberinde hasat beklenirken; diyetisyen İzem Zekiye Tum, "Uygun bir miktarda tüketildiği zaman vücuda ciddi faydalar sağlamaktadır. En önemlisi, metabolizmayı hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur" dedi.
#ZayıflamaBirçoğumuz kış gelince kapımızı çalan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı nesilden nesle aktarılan doğal reçetelere başvuruyoruz. Kimimiz tuzlu suyla gargara yaparken kimimiz zencefil çayına bal katıp içiyor kimimiz de göğsüne mentollü merhem sürmeden edemiyor. Peki evde yapılan bu reçeteler hakkında uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkOkulların açılmasıyla birlikte çocuklar, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ederken, Covid-19 vakalarında da kayda değer bir artış gözlemleniyor. Acil servisler, son bir iki haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Ayrıca uzmanlar, özellikle Avrupa'da Covid-19'un yeni 'XEC' varyantının da hızla yayıldığına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Güzel ile koronavirüsün neden bir anda güçlendiğini, en sık görülen belirtileri ve XEC varyantının etkilerini konuştuk.
#SağlıkHaziran ayında Almanya'da tespit edilen Covid XEC varyantı, hızla yayılarak 15 ülkede görüldü. Covid XEC varyantının, havaların soğumasıyla daha da etkili olabileceğini belirten uzmanlar "daha yeni başlıyor" uyarısında bulundu.
#CovidGüçlü bir bağışıklık sistemi; salgın hastalıklar, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı çok daha dayanıklı hale getirir. Sık sık hasta oluyor, kendinizi hastalıklara karşı savunmasız hissediyorsanız, bağışıklık sistemini güçlendirme ile ilk adımı atabilirsiniz. Bunun için bağışıklığı güçlendirecek pek çok besin var. İşte en çok fayda sağlayan 10 besin…
#SağlıkHavaların geçiş aşamasında olduğu şu günlerde uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda artış yaşandığı söylüyor. Özellikle baharda çiçeklerin açması, hava hareketlerinin yaşanması ve arıların aktif olması virüslerin taşınmasını sağlıyor. Bir yetişkin ortalama yılda iki ila dört kez soğuk algınlığına yakalanıyor. Çocuklar ise yetişkinlere göre iki kat daha fazla soğuk algınlığıyla mücadele ediyor. Peki soğuk algınlığından hızla kurtulmanın yolları neler? Hangi doğal ürünler ya da takviyeler hastalığa karşı kalkan oluyor? İşte The Telegraph’a konuşan dört uzmandan soğuk algınlığından çabucak kurtulmanın 10 yolu…
#SağlıkNane limon özellikle kış mevsiminde sık sık tüketilen şifalı bir içecektir. İçine biraz da bal eklendi miydi iyi gelmediği hastalık yoktur. Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı içilmesinin yanı sıra mide rahatsızlıklarına da iyi geldiği söylenir. Taze naneyle de kuru naneyle de yapılabilen nane limonu siz de bol bol demleyip içebilirsiniz, bunun için hasta olmayı beklemenize gerek yok. İçine biraz da zencefil eklediğinizde şifası katlanan nane limonun yapılışı hemen aşağıda…
#Nane LimonHavaların soğumasıyla grip ve soğuk algınlığı şikayetleri de arttı. Uzmanlar kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği dönemde bağışıklığı güçlü tutmanın önemli olduğunu vurguluyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım da grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlü tutmak için beslenmede protein, posa vitamin ve minerallerin artırılması gerektiğini ifade etti. İşte kış döneminde bağışıklığı güçlü tutmanın yolları...
#Bağışıklık"Sana bir çorba yapayım, sıcak sıcak iyi gelir..." Hangimiz özellikle kış aylarında hasta olduğumuzda bu sözü duymadık ki? Peki sıcak bir çorba içmek özellikle grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkları atlatmakta gerçekten işimize yarıyor mu? Çok sık tüketilen tavuk suyu, mercimek, tarhana gibi çorbalar iyileşmemize yardımcı oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkEskişehir İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge, son dönemde grip vakalarının yaygınlaştığını ve toplu alanlarda maske kullanımı ile hijyenin çok önemli olduğunu belirterek, “Bağışık sistemi düşük olan insanların, yaşlıların, kronik hastalığı olan insanların kendilerinin hem maske kullanarak hem hijyenlerine dikkat ederek hem de genel grip aşısı ya da Covid-19 aşısını yaptırarak korunmaları gerekiyor” dedi.
#GripKış aylarının gelmesiyle beraber grip ve soğuk algınlığı da kendini göstermeye başladı. Daha çok kapalı alanlarda hızla yayılan ve bulaşan grip için aşılama oldukça önemli. Peki Gripken grip aşısı olunur mu, vurulur mu? Grip aşısı ne zaman yapılmalı? İşte merak edilenler...
#Gripken Grip Aşısı Olunur MuÇörek otu yağının nemlendirme özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle kuru saç ve cilde sahip kişiler çörek otunu hem saçları hem de ciltleri için kullanabilir. Çörek otu yağının cilt üzerinde diğer bir etkisi ise akne ve sivilceleri gidermesidir. İçerdiği amino asitler ile daha sağlıklı bir cilde çörek otu yağı ile sahip olmak mümkündür. İşte çörek otu hakkında detaylar.
#Çörek Otu YağıGrip influenza adı verilen virüs ile meydana gelen bir hastalıktır. 39 derece ateş, eklem ağrıları, halsizlik, kuru öksürük, titreme, bitkinlik, kas veya eklem ağrıları ve baş ağrıları gibi belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Kış aylarında 6 veya 8 hafta kadar etkili olan gripten korunmak için bazı bitki çayları ve karışımlar bulunmaktadır. İşte bu karışımlar ile ilgili tüm detaylar.
#GripTüm dünyada Omicron’un yeni alt türleri BA.4 ve BA.5 kaynaklı vaka artışları yaşanıyor. Antikorlara karşı daha dirençli ve akciğerleri hedef aldıklarından şüphelenilen iki varyanta şimdi ise BA.2.75 de eklendi. Peki neden bir anda alt varyantlar baskın hale geldi? Kış aylarında küresel pik yaşanabilir mi? Prof. Dr. Derya Unutmaz ve Prof. Dr. Alper Şener hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KoronavirüsOmicron varyantının belirtileri, dünyada ve ülkemizde devam eden koronavirüs salgını ile gündemde yer almaya devam ediyor. Önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olduğu tespit edilen omicron belirtilerinin grip ve soğuk algınlığı ile olan farkları bilim insanları tarafından açıklandı. Türkiye'de ve diğer dünya ülkelerinde artış gösteren nezle, grip ve çeşitli üst solunum yolu enfeksiyonları artarken ABD'li doktor omicronu ele veren ilk semptomların üst solunum yolu sıkıntıları olduğunu belirtti. Peki, omicron varyantının belirtileri nelerdir? Boğaz ağrısı ve hapşırık omicron belirtisi mi? İşte, omicron belirtileri hakkında ayrıntılar...
#OmicronKoronavirüs test sonucu kaç saatte çıkar sorusunun cevabı, sağlık durumundan şüphelenip PCR testi yaptıran vatandaşların merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Omicron varyantının artması ve belirtilerin belli belirsiz olması ya da grip ve soğuk algınlığı ile benzerlik göstermesi tedirginlik yaratıyor. Test yaptıran vatandaşlar da sonuçlarının ne kadar sürede açıklandığını merak ediyorlar... Peki, yaptırılan Covid test sonucu ne zaman çıkar?
#Covid Test SonucuOmicron varyantının belirtileri, dünyada ve ülkemizde devam eden koronavirüs salgını ile gündemde yer almaya devam ediyor. Önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olduğu tespit edilen omicron belirtilerinin grip ve soğuk algınlığı ile olan farkları bilim insanları tarafından açıklandı. Türkiye'de ve diğer dünya ülkelerinde artış gösteren nezle, grip ve çeşitli üst solunum yolu enfeksiyonları artarken ABD'li doktor omicronu ele veren ilk semptomların üst solunum yolu sıkıntıları olduğunu belirtti. Peki, omicron varyantının belirtileri nelerdir? Boğaz ağrısı ve hapşırık omicron belirtisi mi? İşte, omicron belirtileri hakkında ayrıntılar...
#OmicronOmicron varyantının belirtileri, dünyada ve ülkemizde devam eden koronavirüs salgını ile gündemde yer almaya devam ediyor. Önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olduğu tespit edilen omicron belirtilerinin grip ve soğuk algınlığı ile olan farkları bilim insanları tarafından açıklandı. Türkiye'de ve diğer dünya ülkelerinde artış gösteren nezle, grip ve çeşitli üst solunum yolu enfeksiyonları artarken ABD'li doktor omicronu ele veren ilk semptomların üst solunum yolu sıkıntıları olduğunu belirtti. Peki, omicron varyantının belirtileri nelerdir? Boğaz ağrısı ve hapşırık omicron belirtisi mi? İşte, omicron belirtileri hakkında ayrıntılar...
#OmicronOmicron varyantının belirtileri, dünyada ve ülkemizde devam eden koronavirüs salgını ile gündemde yer almaya devam ediyor. Önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olduğu tespit edilen omicron belirtilerinin grip ve soğuk algınlığı ile olan farkları bilim insanları tarafından açıklandı. Türkiye'de ve diğer dünya ülkelerinde artış gösteren nezle, grip ve çeşitli üst solunum yolu enfeksiyonları artarken ABD'li doktor omicronu ele veren ilk semptomların üst solunum yolu sıkıntıları olduğunu belirtti. Peki, omicron varyantının belirtileri nelerdir? Boğaz ağrısı ve hapşırık omicron belirtisi mi? İşte, omicron belirtileri hakkında ayrıntılar...
#OmicronOmicron belirtileri ve ilk dönem semptomları kış aylarında grip ve soğuk algınlığı ile karıştırılıyor. Türkiye'de ve diğer dünya ülkelerinde artış gösteren nezle, grip ve çeşitli üst solunum yolu enfeksiyonları artarken Omicron varyantında görülen belirtileri taşıyanlar da endişelenmeye başladı. Koronavirüsün şu zamana kadarki en bulaşıcı varyantı olarak değerlendirilen Omicron 'un 'acil' semptomunu ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) açıkladı. Peki, Omicron belirtileri neler? İşte, Omicron'un ilk semptomları hakkında bilgiler.
#OmicronSosyal medya platformu TikTok, dünya çapındaki milyonlarca kullanıcısının paylaştığı sayısız ilgi çeken videoyla gündemden düşmüyor. Ancak çekilen bu videolar kimi zaman da çok tehlikeli 'meydan okumalar'la dolu olabiliyor. Bunun son örneği ise giderek yayılan 'ilaçlı tavuk' akımı.
#TiktokGeniş yaprakları bulunan sinir otu yaz veya kış mevsimi fark etmeden tüketilmesi gereken bitkidir. İnsan sağlığının daha iyi olabilmesi için yüzyıllardan bu yana tüketilen sinir otu, farklı hastalıkları iyileştirmek için kullanılabilir. Sinir otu nedir, ne işe yarar, zararları nedir, nerede bulunur, hangi mevsimde vardır, kullanımı nasıl olmalı gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Sinir Otu“Giyilebilir cihazlar”dan beklentilerimiz ve bu terimin çağrıştırdıkları, teknolojideki gelişmeler ve artan uygulama çeşitliliği ile zamanla değişti. Bu durum aslında son derece normal ve diğer teknolojiler açısından da geçerli. Gelişmekte olan teknolojiler ile ilişkimiz zamanla bir zemine oturuyor ve belirli bir süreç doğrultusunda teknolojileri anlamlandırmaya başlıyoruz.
#Ergi Şener