Omikron, Delmikron derken COVID-19 virüsünün orijinal halinin sahalarda olduğu bile konuşulmaya başladı. Bir kez Omikron kapsak dahi yeniden ikinciyi kapabildiğimiz de varsayımlar arasında. Omikron ve pandemi hakkında gerçekleri Prof. Dr. Derya Unutmaz ve Dr. Sevgi Salman Ünver’den dinledik.
#OmikronSıcaklığın azaldığı dönemlerde grip vakaları da artıyor. Özellikle yaşlılarda ve altta yatan kronik hastalığı olanlarda ciddi sonuçlar doğurabilen grip, ciddiye alınması gereken bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca griple birlikte baş ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük de görülebiliyor. Gribe iyi gelen bitkisel içecek ve yiyecekler yardımıyla doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki grip nasıl geçer? Evde gribe ne iyi gelir? İşte gribi hemen kesen öneriler...
#GripBoğaz ağrısı, mevsim geçişlerinde pek çok kişinin ortak sorunu. Şiddetli boğaz ağrısının yanı sıra tahrişin neden olduğu yutkunmada zorluk ve yemek yeme güçlüğü de günlük yaşamda zorluklara neden olabiliyor. Bunun dışında dondurma yedikten sonra da boğazda ağrı meydana gelebiliyor. Boğaz ağrısına iyi gelen bazı içecekler ve çaylar sayesinde doğal ve bitkisel yollarla evde çözüm üretilebilir. Peki, boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı neden olur? Şiddetli ve kulağa vuran boğaz ağrısı nasıl geçer? Yutkunurken ve dondurma yedikten sonra oluşan boğaz ağrısını ne giderir? İşte boğaz ağrısının nedenleri ve boğaz ağrısına hemen iyi gelen evde bitkisel ve doğal öneriler...
#Boğaz AğrısıSon dakika haberi... Salgında son durum ne? Yeni tedbirler gündemde mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası merak edilen soruları yanıtladı. Öte yandan Bakan Koca'nın açıkladığı son tabloya göre Türkiye'de son 24 saatte 112 bin 645 Kovid-19 testi yapıldı, 1771 kişiye hastalık tanısı konuldu. 'Sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?' sorusuna yanıt veren Bakan Koca 'Şu an için öyle bir durum söz konusu değil, Bilim Kurulu'nun bu yönde bir tavsiyesi olmadı' dedi.
#Fahrettin KocaGrip, mevsimsel olarak ya da mevsim geçişlerinde birçok insanın maruz kaldığı hastalıklar arasında yer alıyor. Burun akıntısı, öksürük ve nefes alamama gibi etkilere sahip olan hastalık için ilaç tedavisi uygulanabildiği gibi alternatif tıp seçenekleri de seçenekler arasında yer alıyor. Gribe ne iyi gelir ya da grip nasıl geçer sorularıyla çözüm yollarını araştıran vatandaşlar, alternatif tıp seçeneklerini sorguluyor. Peki, bu seçenekler arasında yer alan kekikle grip nasıl geçer? İşte, o bilgiler
#GripKekik suyu ve çayı ile doğal yollarla sağlık arayanlarda önemli bir yere sahip. Milattan Sonra 50 yıllarından bu yana insanlar tarafından kullanılan Kekik, faydaları nedeniyle sık tüketilen bitki türleri arasında yer almaktadır. Kekik Çayı, suyu ve yağı olarak çeşitli biçimlerde kullanılan bu bitki, öksürük ve gribal enfeksiyonlara iyi gelmektedir. İşte, sık tüketilen Kekik Çayının faydaları ve kullanım türleri hakkında bazı bilgiler
#Kekik NedirHavalar soğuduğu için mi, yoksa tam soğuyamadığı, mikrop/virüs kırılmadığı için mi; sağımız-solumuz, önümüz arkamız sobe: Her yerden hapşırık ve öksürük sesleri geliyor. Yoksa, siz de mi? İç hastalıkları uzmanları Ayça Kaya ve Prof. Dr. Aslı Çurgunlu şifayı kaptıysanız yapmanız gerekenleri anlatıyor; henüz yakalanmamışlar için de ipuçları veriyor.
#GripDün de altını çizdiğimiz gibi bu yıl nezle-grip sezonu biraz sert ve yoğun geçiyor. Bunda iklim değişikliği ve gerçek yüzünü hâlâ bir türlü göstermeyen o eski kışların yokluğunun da rolü olmalı. Başka? Tabii ki daha pek çok sebep var. Mesela çocuklar evde, sokakta, sinemalarda kaptıkları virüsleri birbirlerine bulaştırıyor. Sonra da o virüsler çocuklarla tekrar eve geliyor. Neticede çocukları anne-babaların nezle-grip atakları izliyor.
#Osman MüftüoğluTüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, soğuk kış günlerinde artan grip vakaları nedeniyle hastane ve eczanelerde yoğunluk yaşandığını, piyasada grip ilaçlarının bulunamadığını söyledi. Saydan, "Özellikle Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde birçok grip ilacı bulunamıyor" dedi.
#Grip İlacıKliniğimizdeki haftalık toplantıların favori konusu; “kilo programına katılanların karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri”dir. Bu haftaki toplantıda da ilk sırada aynı konu vardı. Kilo programlarına katılanların yaklaşık üçte birinde altıncı haftadan sonra bıkkınlık, bezginlik işaretleri başlıyor. Bunun başlıca nedeni de “mahrumiyet duygusu”!
Kliniğimizdeki haftalık toplantıların favori konusu; “kilo programına katılanların karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri”dir. Bu haftaki toplantıda da ilk sırada aynı konu vardı. Kilo programlarına katılanların yaklaşık üçte birinde altıncı haftadan sonra bıkkınlık, bezginlik işaretleri başlıyor. Bunun başlıca nedeni de “mahrumiyet duygusu”!