Tuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzTrilye, balık ve deniz ürünleri dendiğinde sadece Ankara’da değil, ülkemiz genelinde ilk akla gelen restoranlardan biri. Süreyya Üzmez’in, yarbaylığa terfi etmesine altı ay kala orduyu bırakıp açtığı restoran, 2002’den bu yana sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş dünyası da dahil sayısız müdavim edindi. Üzmez, işte o müdavimlerle olan anılarını ‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar 1’ adlı kitabında paylaşıyor.
#Süreyya ÜzmezBir besini diğerinden daha değerli yapan sadece vitamin ve mineral içeriği değil. Sağlığınız söz konusu olduğunda meyve, sebze ve bakliyat grubu yiyeceklerdeki bazı antioksidan maddeler vitamin ve minerallerden çok daha etkili. Gelin bu renkli ve keyifli dünyaya biraz daha yakından göz atalım