Tüm dünya Çin'deki koronavirüs salgınını konuşurken, Pakistan da gizemli ölümlerle sarsılıyor. Karaçi kentinde gizemli gazdan etkilenen yüzlerce kişi hastaneye başvurdu. Pakistan'da 9 kişinin ölümüne sebep olan "gizemli" gazın kanalizasyonlarda ve ham petrolde oluşan hidrojen sülfür olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
#PakistanAcıbadem Ankara Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. U. Emrah Altıparmak, bahar aylarının gelmesiyle birlikte gözlerde bahar alerjilerinin arttığını belirterek, “Aşırı kaşınma ve kapaklarda şişlik gibi durumlarda soğuk kompresler uygulanmalıdır” dedi.
#KorneaŞeker hastalığı olarak da bilinen tip 2 diyabet, günümüzün en önemli sağlık problemleri arasında. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından sunulan verilere göre dünya genelinde 20 ile 79 yaş aralığında olan her 11 kişiden biri diyabet hastası ve bu sayının 2045 yılında 10’da 1’e yükselmesi bekleniyor. Bu hastalık, kişinin organlarını ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Hastalığın gelişmesinde ise insülin salgısının bozulması ve insüline vücudun direnç göstermesi önemli rol oynuyor. Üstelik diyabet belirtileri çoğu vakada gözlemlenemiyor ve teşhis raslantısal olarak konuluyor.
#Sponsorlu İçerikSerin sulara dalarken yazın tadını çıkarmak çok keyifli ama bazen bu güzel deneyim bir pişmanlığa dönüşebiliyor. Farkında olmadan yaptığımız küçük hatalar sağlık sorunları yaratabiliyor. En sık yaşanan problemlere karşı önlemlerimizi alarak istenmeyen durumlardan olabildiğince korunabiliriz.
#Havuz ÖnlemleriÇocukluk döneminde gerçekleştirilen her etkileşim, öğrenme ve büyüme konusunda bir tecrübedir. Bu dönemdeki çocuklar hayatla ilgili edinimlerinin yaklaşık yüzde 85’ini gözleri aracılığıyla sağlarlar. Okulların açıldığı bu dönemde Dünyagöz İzmir’den Opr. Dr. Güray Narbay, çocukluk döneminde göz sağlığı konusunda dikkat edilmesi gerekenler, göz muayenesinin önemi ve ihmali halinde gelecekte karşılaşılabilecek sorunlarla ilgili bilgiler paylaştı.
#1Corona virüs belirtileri, ateş, öksürük, nefes darlığı gibi semptomlar ile kendisini gösterirken, bahar aylarında nezlesinin yaygınlaşması kafaları karıştırdı. Burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı görülen saman nezlesi zaman zaman koronavirüs belirtileri ile karıştırılıyor. Gün gün covid 19 belirti takvimi arasında kas ağrıları, ishal ve mide bulantısı da bulunabiliyor. Diğer yandan İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, tırnaklarda ortaya çıkan bir iz kişinin daha önce Kovid-19 geçirdiğine işaret edebilir. Peki, koronavirüs (covid-19) belirtileri neler? İşte, gün gün coronavirüs belirti takvimi ile ilgili bilgiler.
#KoronavirüsCorona virüs belirtileri, ateş, öksürük, nefes darlığı gibi semptomlar ile kendisini gösterirken, bahar aylarında nezlesinin yaygınlaşması kafaları karıştırdı. Burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı görülen saman nezlesi zaman zaman koronavirüs belirtileri ile karıştırılıyor. Gün gün covid 19 belirti takvimi arasında kas ağrıları, ishal ve mide bulantısı da bulunabiliyor. Diğer yandan İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, tırnaklarda ortaya çıkan bir iz kişinin daha önce Kovid-19 geçirdiğine işaret edebilir. Peki, koronavirüs (covid-19) belirtileri neler? İşte, gün gün coronavirüs belirti takvimi ile ilgili bilgiler.
#KoronavirüsKestane alerjisi en basit tanımıyla kestane yedikten sonra vücudun bu yemeye bağlı olarak ortaya çıkardığı reaksiyona verilen addır. Bu alerji, kestane içerisinde bulunan lipid transfer proteine bağlıdır. Çoğunlukla hafif derecede deri belirtileri ile kendini gösterir. Türkiye'de ciddi derecede kestane alerjisi belirtileri görülmemektedir. Bunun nedeni ise kestanenin çiğ olarak değil közlenerek ya da haşlanarak tüketilmesi ile açıklanmıştır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kestane AlerjisiHer insanın farklı bir gıdaya alerjisi olabiliyor. Özellikle bu gıdalar insanlar üzerinde bazı belirtiler gösterebiliyor. Bu alerjiler arasında birçok insanda görülen ceviz alerjisi bulunuyor. Ceviz alerjisinin neden olduğu ve hangi nedenlerden dolayı ortaya çıktığı merak edilen konulardan biridir. Ceviz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Ceviz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Ceviz Alerjisi NedirCorona virüs belirtileri, ateş, öksürük, nefes darlığı gibi semptomlar ile kendisini gösterirken, bahar aylarında nezlesinin yaygınlaşması kafaları karıştırdı. Burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı görülen saman nezlesi zaman zaman koronavirüs belirtileri ile karıştırılıyor. Gün gün covid 19 belirti takvimi arasında kas ağrıları, ishal ve mide bulantısı da bulunabiliyor. Diğer yandan İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, tırnaklarda ortaya çıkan bir iz kişinin daha önce Kovid-19 geçirdiğine işaret edebilir. Peki, koronavirüs (covid-19) belirtileri neler? İşte, gün gün coronavirüs belirti takvimi ile ilgili bilgiler.
#Koronavirüs Belirtileri NelerBAHAR aylarında sıkça görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, "Saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artar, maskeleri sık çıkartıp burun temizleme ihtiyacına bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir" dedi. Prof. Dr. Öztürk, bu kişiler için önemli tavsiyelerde bulundu.
#Saman NezlesiBahar aylarının gelmesiyle görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk yaptığı açıklamada saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artacağını, bunun da daha fazla koronavirüs vakasına neden olacağını söyledi.
#Bahar AlerjisiBeş duyu organımızdan biri olan göz, üç temel bölümden oluşur. Göz yuvarlağı dışında mercek ve odacıklar, gözün ana bölümleri arasında yer alır. Kirpikler ve göz kapakları ise görme organımızı korur. Gözün yapısı nasıldır, bölümlerinin isimleri ve görevleri nelerdir? Merak edenler için detaylı bir şekilde derledik.
#Gözün Yapısı Nasıldır?Bahar mevsimini yaşadığımız şu dönemde, özellikle polen alerjisi olanlar, sık sık ellerini burun ve gözleriyle temas ettirebiliyorlar. Peki, koronavirüs alerji hastaları için risk oluşturuyor mu? Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
#KoronavirüsKışın çocukları sıkça hasta olan anne babalar yaz aylarının gelmesini iple çeker. Ancak sanılanın aksine yaz ayları, çok da masum değil. Temiz olmayan yerde yenen yemekler, kirli olan sularda yüzmek ya da sağlıklı olmayan dondurmalar, çocuklarda hastalıklara neden olabilir.
#Çocuk HastalığıAlerji ile soğuk algınlığı benzer belirtiler nedeniyle özellikle bu mevsimde çok kere karışıyor. Öksürük, hapşırma, burun akıntısı, gözlerde kızarma ve sulanma gibi sorunların iki haftadan fazla devam etmesi durumunda mutlaka bahar alerjisinden şüphelenilmesi ve alerji uzmanına başvurulması gerekiyor.
#SeyahatAlerjik hastalıklar giderek yaygınlaşıyor. Yaklaşık her dört çocuktan birinin alerjik şikayetleri var. Bunlar genellikle burun akıntısı, tıkanması, kaşınması; göz kızarması sulanması ve kaşınması oluyor. Bazen öksürük ve nefes darlığına yol açabilen astım olarak da görülüyor. Bahar bütün güzellikleri, yenilenmeyi, canlanmayı temsil eder. Hep beklenir, hep istenir. Alerjik çocuklar ve aileleri için ise bir kabus olabilir.
#BaharYeşillenen ağaçlar, açan çiçekler, yüzünü giderek daha çok göstermeye başlayan güneş, baharı müjdeliyor. Ancak bahar bazıları için bu kadar da güzel değil. Onlar bu ayları daha çok, hapşırık, burun akıntısı, göz sulanması ile birlikte anıyor, alerji mevsimi olarak tanımlıyor. Baharda alerjik belirtilerin başlıca nedenleri olarak şubat-mart aylarında ağaç, nisan-mayıs-haziranda çimen, haziran-kasım arası ise polenler gösteriliyor. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suna Büyüköztürk, alerjiye karşı alınabilecek en temel yaklaşımın o alerjenden uzak durmak olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Büyüköztürk, Hürriyet’in sorularını yanıtladı.
#AlerjiRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Türkyılmaz, sıkça gözlük değiştirme ihtiyacı duyanların gözlük kullanmalarına rağmen görmede sorun yaşamaları halinde keratokonus hastalığından şüphelenmeleri gerektiğini bildirdi.