Göz kapağı iltihabı, kolay tedavi edilebilen fakat tekrarlayabilen inatçı bir hastalıktır. Yapılan makyajın temizlenmemesi ve uzun süre ciltte kalması; göz iltihabına sebep olabilir. Temiz bir pamuk yardımıyla göz kapağına ve kirpik diplerine çam ağacı ekstresi içeren özel şampuan ile yapılan hafif masajla kirpik dibinin temizlenmesi önemlidir. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Ün, göz kapağı iltihabı ile ilgili bilgiler verdi.
#TedaviGöz kapağı iltihabı, kolay tedavi edilebilen fakat tekrarlayabilen inatçı bir hastalıktır. Yapılan makyajın temizlenmemesi ve uzun süre ciltte kalması; göz iltihabına sebep olabilir. Temiz bir pamuk yardımıyla göz kapağına ve kirpik diplerine çam ağacı ekstresi içeren özel şampuan ile yapılan hafif masajla kirpik dibinin temizlenmesi önemlidir. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Murat Ün, göz kapağı iltihabı ile ilgili bilgiler verdi.
#Göz Kapağı İltihabıBlefarit (göz kapağı iltihabı) her yaşta görülebilen göz kapağının uzun süreli, iltihabi hastalığıdır. Yaygın olarak izlenen blefarit süreğen bir hastalıktır ve tedaviye rağmen tekrarlayabilir. Çeşitli virüslerin yol açtığı, çeşitli göz ilaçlarının ya da kozmetiklerin kullanımına karşı gelişen alerji tepkilerinden de kaynaklanan blefarit, kirpiklerin içe dönmesine ve ağ tabakaya sürtünmesine yol açarak çok rahatsız edici olabilir. Peki
#Göz Kapağı İltihabı'Naegleria fowleri' adlı amip yaz aylarının korkulu rüyası… Burundan girerek beyni etkilediği için ‘beyin yiyen amip’ olarak biliniyor. Akarsu, dere, çay gibi tatlı sulardan bulaşıyor ve ölümcül olabiliyor. Beyin yiyen amip ile ilgili tüm merak ettiklerimizi uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkGenellikle ılık tatlı su kaynaklarında ve göllerde bulunan 'Naegleria fowleri' adlı amip yaz aylarının korkulu rüyası… Burundan girerek beyni etkilediği için ‘beyin yiyen amip’ olarak bilinen bu türün bulaştığı bir kişinin hayatta kalma ihtimali son derece düşük. Ülkemizde de yaz aylarında göl ve dere kenarlarında tatlı sularda yüzmek oldukça yaygın. Bu sulara girmek tehlikeli mi? Bu enfeksiyon insandan insana bulaşır mı? Musluk suyundan bulaşma riski var mı? Beyin yiyen amip ile ilgili tüm merak ettiklerimizi uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkKalıcı oje zararlı mı ve kanser yapıyor mu sorusu son günlerde pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Uzmanların önemli uyarılarda bulunduğu kalıcı oje, cilt kanserine kadar sürükleyebiliyor. Peki, kalıcı oje zararlı mı, kanser mi yapıyor? İşte, kalıcı oje hakkında detaylı bilgiler
#Kalıcı OjeGöz kapağında ortaya çıkan arpacık en rahatsız edici durumlar içerisinde gelir. Özellikle göz kapağını oynattığı zaman kişinin günlük yaşamda da önemli oranda olumsuz yönde etkiler. Peki, Arpacık bulaşıcı mı ve başkasına geçer mi? Bebeklere ya da yetişkinlere arpacık bulaşır mı tüm detayları ile derledik.
Göz hastalıkları arasında en sık karşılaşılan hastalıklardan olan göz iltihabı mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Birçok nedene bağlı olarak gelişen göz iltihabı tedavi edilmediği takdirde olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Bundan dolayı göz iltihabı için bir takım tedavi yöntemleri de geliştirilmiştir. Peki, göz iltihabına ne iyi gelir? Göz iltihabı neden olur? Göz iltihabına ne yapmak gerekir? Göz iltihabı nasıl geçer? İşte göz iltihabına dair tüm detaylı bilgiler.
#Göz İltihabına Ne İyi Gelir Neden Olur?Diz ağrısı, günlük hayatta en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Bu ağrılar dikkate alınmalı ve neden meydana geldiği araştırılmalıdır. Peki, diz ağrısının kaynağı nedir? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Yasemin Soytürk Özseren, diz ağrısı ile ilgili merak edilenleri açıkladı.
#SağlıkBebekler o kadar hassastır ki, birçok sağlık problemiyle karşı karşıya kalmaları kaçınılmazdır. Doğdukları andan itibaren, birçok hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan bebeklerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri de göz çapaklanmasıdır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Mehmet Ali Talay, bebeklerde rastlanılan çapaklanma problemini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
#Bebeklerde Göz ÇapaklanmasıGözden sarı veya yeşil renkte akıntı gelmesi, çapak nedeniyle kirpiklerin birbirine yapışması, gözkapağı şişmesi ve gözlerde kızarıklık… Bu tabloyla ortaya çıkan göz çapaklanması bebeklerde sık görülen bir sağlık problemi. Öyle ki yenidoğan her 4 bebekten birinde göz çapaklanması gelişiyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu, gözlerde çapaklanmaya neden olan etkenleri sıraladı.
#Bebek SağlığıGünümüzde cep telefonları ve bilgisayarlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldular adeta. Ancak gün boyunca ekran başında çalışmak, saatlerce cep telefonunda sosyal medyayı takip etmek, internetten alışveriş yapmak gibi etkenler nedeniyle gözleri aşırı kullanmak göz sağlığını önemli ölçüde tehdit edebiliyor.
#Göz SağlığıGüzelleşmek uğruna servet harcamaktan çekinmediğimiz kozmetik ürünler, doğru seçilmezse faydadan çok zarar getirebiliyor! Yanlış kozmetik seçimi; kozmetik tahammülsüzlüğü, ciltte hassasiyet, egzama, akne ve renk değişikliği gibi yan etkilere neden olabiliyor.
#Bakım